Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Oreo Tulbandcake

Lief dagboek en lezeressen week 51

Door Annemieke – Voor de kerst verdeelde wij de taken wat betreft het eten. Wij waren verantwoordelijk voor iets bij de koffie/thee. Ik wilde iets heel erg lekkers maken, en ik wilde het zelf maken! Na heel wat speuren op internet kwam ik deze Oreo tulbandcake tegen. Hij stond op het blog van Laura’s Bakery! De bak koningin van Nederland. Ik moest deze maken, en vond het zo een ontzettend succes dat ik het graag met jullie deel + het geheim om de cake goed uit de vorm te krijgen!

Lief dagboek en lezeressen week 51

Dit heb je nodig:

 • 210 gram bloem
 • 70 gram cacaopoeder
 • 170 gram pure chocolade
 • 250 gram zure room
 • 150 gram roomboter
 • 1 tl baking soda (dr oetker)
 • 345 gram lichtbruine basterdsuiker
 • Scheutje vanille essence
 • 1 rol Oreo koekjes
 • Snufje zout
 • 5 eieren
 • 180 ml kokendwater
 • 175 gram witte chocola

Lief dagboek en lezeressen week 51

Lief dagboek en lezeressen week 51

Lief dagboek en lezeressen week 51

Lief dagboek en lezeressen week 51

Zo doe je het:

 1. Maak je klaar voor een hoop kommetjes. Zorg er in de eerste instantie voor dat de oven voor verwarmd staat op 180 graden, en dat alle ingrediënten (behalve het kokend water) op kamer temperatuur is (ook de zure room).
 2. Meng de pure chocolade, met de cacaopoeder en het kokend water. Roer door tot alle chocolade gesmolten is. Laat dit mengsel vervolgens op kamertemperatuur komen. Dan kan je de zure room er door roeren. Zorg er dus voor dat het op kamertemperatuur is, anders schift het beslag.
 3. Meng de suiker met boter en vanille essence in een kom mix dit goed door. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Mix tot een romig geheel.
 4. Meng ook de bloem, snufje zout, en bakingsoda in een kom.
 5. Vervolgens meng je het chocolade mengsel, en het bloemmengsel beetje bij beetje bij het boter/suiker mengsel.
 6. Pak de rol Oreo’s. Houdt er 4 achter. Kneus de andere koekjes met een mes en doe dit door het beslag. Stort het beslag vervolgens in de tulband vorm. Vet de tulband vorm heel erg goed in van te voren!
 7. Bak de cake in 60 minuten gaar. Prik met een saté prikker om te checken of de cake gaar is.
 8. Laat de cake 15 minuten afkoelen en haal het dan uit de vorm. Laat verder helemaal afkoelen.
 9. Smelt de witte chocolade au bain-marie en giet dit over de cake. Kneus ook de 5 andere Oreo’s en strooi dit over de nog natte chocolade.

Lief dagboek en lezeressen week 51

Tip: Tulband cake maken is altijd spannend omdat het best lastig is om de cake goed uit de vorm te krijgen. Met de bakspray van Dr. Oetker krijg je de cake er gegarandeerd uit! Het werkt echt veel beter dan boter en bloem! (geen spon, gewoon enthousiast).

Eetsmakelijk <3! Meer recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *