Search
Close this search box.

Recept: Oreo Brownies

 photo OreoBrownies11_zpse42d84af.png

Brownies vind ik heerlijk en je kan ze heel gemakkelijk zelf maken. Er staan ik weet niet hoeveel brownie bakmixen in het schap bij de supermarkt, maar ze zijn eigenlijk ook heel erg makkelijk zelf te maken! Ik geef je dit heerlijke recept en ik heb er ook nog eens Oreo koekjes doorheen gedaan! Benieuwd wat het recept is? Kijk dan snel verder!

 photo OreoBrownies_zpsbc0b3a71.png

Wat heb je nodig?

– 3oo gram suiker
– 75 gram zelfrijzend bakmeel
– 60 gram cacaopoeder
– 3 eieren
– 170 gram boter
– 150 gram extra pure chocolade
– scheutje vanille aroma
– snufje zout
– rol Oreo koekjes

Je kan het zelfrijzende bakmeel ook vervangen door bloem als je dat niet in huis hebt. Let er wel op dat je chocolade neemt die veel cacao bevat. Deze van Verkade heeft 76% maar dat is niet persé het minimum of maximum, maar hoe meer hoe beter.

 photo OreoBrownies1_zpsb9ad2679.png

Eerst breken we de chocolade in blokjes en snijden de boter in stukjes.

 photo OreoBrownies2_zps666dd2aa.png

De chocolade en boter smelten we au bain marie bij elkaar. Dit word samen een glad mengsel.

 photo OreoBrownies3_zps330405d8.png

Ondertussen doen we de suiker, bloem, cocoapoeder, eieren en vanille aroma in een kom en roeren dit goed door. Voeg daarna de in grove stukken gesneden Oreo er aan toe en het chocolade botermengsel. Dan krijg je zo een soort beslag.

 photo OreoBrownies4_zpscdcbd576.png

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden en bedek een vierkant bakblik met bakpapier of vet hem goed in.

 photo OreoBrownies5_zps632cbd41.png

Bak de brownie gaar in 30 minuten. Check niet zoals een cake of het al gaar is met een satéprikker, want een brownie is natuurlijk klef en daarom blijft er altijd wel iets aan de prikker zitten. Maar is het erg extreem, dan kan hij nog wel iets langer.

 photo OreoBrownies6_zpsffc253c9.png

Na het bakken leg je hem te koelen op een rooster en als hij afgekoeld is hun je heerlijke stukken brownie afsnijden!

 photo OreoBrownies9_zpsadbd657c.png

 photo OreoBrownies8_zpsb50fdffa.png

De brownie is geweldig qua smaak, echt een chocolade sensatie in je mond. Omdat de brownie natuurlijk lekker zacht is proef je de knapperige stukjes Oreo, echt heel erg lekker!

 photo OreoBrownies7_zps7eaca3dd.png

Hmm, ik krijg weer zin in een stukje als ik zie weer zie!

 photo OreoBrownies10_zps731bc836.png

Eetsmakelijk van je heerlijk Oreo brownie! Hebben jullie nog verzoekjes qua recepten of tips, laat het me dan zeker weten en dan ga ik er zeker iets mee doen! Wat vinden jullie eigenlijk van de recepten op woensdag? Vinden jullie het leuk, willen jullie meer recepten zien of kijken jullie er eigenlijk nooit naar? Laat het me weten!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

35 reacties

 1. Lekker!
  Alleen, je zegt in je post dat je het zelfrijzend bakmeel kunt vervangen door bloem. Dit is ook zo, maar dan moet je er wel bakpoeder en een beetje zout bij doen, anders komt het niet goed. De precieze verhoudingen kun je vinden op internet, wanneer je het vervangt.

 2. Zelf maak ik al een tijdje de frambozenbrownie maar oohh, deze oreobronies moet ik echt eens uitproberen… Klinkt echt verrukkelijk!
  Liefs,Jana

 3. ziet er lekker uit. Blijf doorgaan met deze recepten! ik lees ze altijd en haal er zelf nieuwe inspiratie uit! ga deze week maar eens deze brownies maken :)

 4. Meer recepten! Je maakt zulke mooie foto’s dat het water al in mijn mond loopt voordat ik het zelf heb gemaakt… Door recepten krijg ik altijd weer zoveel inspiratie!

 5. Ziet er héérlijk uit!!
  Wat voor afmeting heeft de bakblik die je hebt gebruikt?

  Ik ben heel nieuwsgierig wat jij zou doen qua recept van gehaktbrood.

 6. Dit is echt ideaal voor feestjes, dan zet je echt pas wat lekkers op tafel zeg, oef! Voro mijzelf alleen is het niet goed en zou het ook niet goed komen hahaha. xxx Lucinda

 7. Oh lekker! Ik wil dit maaaaakne!! Ik ben trouwens dol op je recepten en dat zegt wel iets, wat ik sla ze op andere sites altijd over! Maar op de een of andere manier spreken die van jou me altijd aan, gewoon simpel en lekker en niet teveel poespas. Helemaal top. Mee doorgaan!!

 8. Ooooh hmmm! Wat doe je mij aan om de vroege morgen, liefst wil ik dit nu eten! Ik ga het recept even opslaan voor als ik weer eens zin/tijd heb om iets lekkers te gaan bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *