Recept: Ondersteboven Ananas Cake

Recept: Ondersteboven Ananas Cake

Ik had nog wat overgebleven ananasschijven over en had geen idee wat ik daar mee moest doen. Aangezien ik op bezoek ging bij mijn oma en best wel eens wat lekkers kon meenemen besloot ik deze ondersteboven ananas cake te bakken. Het is ontzettend simpel maar heel erg lekker, zeker als je van karamel en ananas houdt.

Hoe tof ziet deze ondersteboven cake eruit? De ananas valt een beetje weg door het amandelschaafsel wat ik er aan heb toegevoegd voor de smaak, maar het idee is zeker duidelijk. Deze cake, of eigenlijk taart is heel gemakkelijk te maken en smaakt echt ontzettend goed! Ik maakte deze cake in een ronde springvorm, maar je zou het ook in een ovenschaal kunnen maken.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 50 gram boter
 • schijven ananas uit blik
 • amandelschaafsel

Voor de cake

 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 200 gram (room)boter
 • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 4 eieren
 • 2 zakjes vanille suiker

Recept: Ondersteboven Ananas Cake

Vet als eerst het bakblik in of bedek deze met bakpapier. Ik koos voor een springvorm en bedekte de bodem met bakpapier. Ondertussen liet ik 50 gram boter voor de bodem (straks bovenkant) smelten in een kom in de magnetron.

Wanneer de boter helemaal gesmolten is voeg ik de 100 gram lichtbruine basterdsuiker toe en meng dit door elkaar heen. Vervolgens verdeel ik dit over de bodem van het bakblik. Strooi daarna wat amandelschaafsel over de bodem en verdeel de ananas schijven.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en begin aan het cakebeslag.

Doe alle ingrediënten voor het cake beslag in een kom en mix dit tot een mooi glad mengsel. Stort vervolgens voorzichtig het beslag over de ananasbodem heen en strijk het glad.

Doe de cake voor 45 tot 50 minuten in de oven op 180 graden. Check daarna of hij goed gaar is met een satéprikker, blijft er niets aan je prikker hangen, dan is hij gaar!

Haal de cake na het bakken meteen uit de springvorm en draai hem om door middel van een bord op de cake te leggen. Nu ligt de kant met de ananas boven en kan het karamel (dat voorheen met mengsel van suiker en boter was) in de cake trekken.

Wacht tot het karamel knapperig is geworden en dan kun je de cake eten. Maak de cake af met een dun laagje poedersuiker en eet smakelijk!

Recept: Ondersteboven Ananas Cake

De cake was hier een groot succes, vooral in combinatie met de zoete ananas en de karamel. Het amandelschaafsel geeft het net even wat meer smaak, echt ontzettend lekker. Het is echt super simpel te maken en staat ook zo op tafel, zeker een aanrader om voor visite te maken!

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Marjolein
  31 oktober 2018 at 15:41

  Ohh ik ben echt benieuwd hoe dit smaakt, het ziet er heerlijk uit!

 • Reply
  Luna
  31 oktober 2018 at 20:10

  Oh, deze heb ik wel eens gemaakt, maar toen moest er ook nog rum bij kan ik me herinneren. Ik vond de taart toen mierzoet, maar het was erg leuk om te maken en de taart zag er mooi uit. Leuk om na al die jaren deze taart weer eens tegen te komen :)

  • Reply
   Aranka
   31 oktober 2018 at 20:13

   Hij is inderdaad lekker zoet, haha!

 • Reply
  Kelly
  31 oktober 2018 at 21:00

  Oeh, dit ziet er lekker uit!

 • Reply
  Josje
  31 oktober 2018 at 22:06

  Het was heerlijk!

 • Reply
  Beautyjuf
  31 oktober 2018 at 22:23

  Yummie, dit ziet er verrukkelijk uit! Weer eens een keertje iets anders dan appels, kersen of peren. Ik ben geen keukenprinses, maar krijg wel de kriebels om de keuken in te duiken!

 • Reply
  Truusje | De Sandwichformule
  1 november 2018 at 16:03

  Dit lijkt me zo heerlijk! Hoeveel gram ananas heb je gebruikt? Ik wil dit ook eens maken!

 • Reply
  Bianca
  1 november 2018 at 19:07

  Ohh dit lijkt mij zo lekker! Mijn dochter is vooral gek op ananas dus wij gaan dit zeker eens maken x

 • Reply
  Evelien ♥ Oh My Lush
  2 november 2018 at 13:09

  Oh jammie, die ga ik opslaan.

 • Reply
  Will
  25 december 2018 at 16:01

  Deze ananastaart gemaakt , gelukt!??En erg lekker?

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 44 - 2018 | byAranka.nl
  8 november 2021 at 20:08

  […] Om 10 uur gaat mijn moeder altijd naar mijn oma en besluit mee te gaan. Alleen dan moet mijn ondersteboven ananas cake wel af zijn voor bij de […]

 • Laat een reactie achter