Omdat mijn vader vandaag jarig is besloot ik eens een andere kwarktaart te maken in plaats van uit een pakje. Ik zag op het internet allemaal kwarktaarten met negerzoenen daar doorheen en dat leek mij eigenlijk ook wel heel lekker, dus ik besloot het gewoon te doen. Ik probeerde er een bastogne bodem erbij en keek wel wat het werd en het is een groot succes!
Wat heb je nodig?
– 200 gram bastognekoekjes
– 75 gram boter
– 12 negerzoenen
– 400 ml slagroom
– vanille suiker
– 500 gram kwark
Helaas is door de natte kwark het mengsel niet zo stevig geworden en de bodem wat zacht. Nu hebben we op de verpakkingen van de dr. Oekter mixen gelezen dat daar allemaal gelatine poeder doorheen zit, dus dat gaan we er de volgende keer ook doorheen doen. Het smaakt er niet minder om, maar is wel makkelijker opdienen.
Voordat we gaan beginnen, laten we de kwark eerst goed uitlekken! Wij gebruikten een magere kwark, maar een volle kwark was beter geweest of een turkse stijl yoghurt kan je ook prima gebruiken qua dikte.
Dan bedekken we de springvorm met wat bakpapier zodat je ze taart er makkelijk vanaf kan scheppen.
Alle koekjes – min 5 koekjes – pletten we voor de bodem.
Het deeg! Smelt nu 75 gram boter in een pannetje en mix dit met de kruimels. Daarna bedek je de bodem van het bakblik ermee en laat je het opstijven in de koelkast.
Vervolgens halen we de koekjes onder de negerzoenen vandaan.
Daarna kloppen we de slagroom helemaal stijf met de vanillesuiker, voegen de echt goed uitgelekte kwark toe en de negerzoenen!
Door alles voorzichtig door elkaar te roeren ontstaat er een heerlijk smeuïg beslag.
Het beslag scheppen we voorzichtig in de bakvorm en decoreren het af met de koekjes die we van de negerzoenen hebben afgehaald.
Daarna een paar uur in de koelkast laten opstijven en klaar is kees!
Verdorie, de kwark hadden wij de kort laten uitlekken – 10 minuten – dus de bodem was dat soppig geworden. En de volgende keer voegen we wat gelatine poeder toe om hem stijver te krijgen.
Omdanks dat de bodem wat soppig was, smaakte hij echt fantastisch! De combinatie van kwark, slagroom en bastogne is echt fantastisch en de chocolade maakt het echt helemaal af en hier en daar de luchtige stukjes room uit de negerzoenen. Ik kan je echt zeker aanraden dit een keer voor een verjaardag te maken, ik weet zeker dat iedereen hier van zal gaan smullen!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
65 reacties
Amy
14 mei 2014 at 15:21Hmmm! Ik vind een bastogne bodem altijd zo lekker
Manon v
14 mei 2014 at 15:23Wat leuk, mijn vader weet nooit wat hij wil voor zijn verjaardag en laat hij nou net dol zijn op negerzoenen (en ik ook) volgend jaar krijgt hij van mij deze taart!
Elise
14 mei 2014 at 15:24Jammer dat de bodem niet was zoals hij hoorde, ik ga hem zeker ook eens maken. Vraag me af wie “we” is haha omdat je zegt “ik ga een taart maken”. Zelf zou ik het geen “neger”zoenen noemen :)
Aranka
14 mei 2014 at 15:27Slim opgemerkt, ik heb hem samen met mijn moeder gemaakt, maar ik had het idee, vandaar!
Denise
14 mei 2014 at 15:27Ziet er heeeerlijk uit, deze ga ik zeker eens proberen!
Laura
14 mei 2014 at 15:27Lijkt me een hele lekkere taart! Een bastogne bodem vind ik zo lekker. Gefeliciteerd met je vader trouwens!
MySimplySpecial
14 mei 2014 at 15:28Wat een leuk idee om er negerzoenen doorheen te doen!
Dionne Knooren
14 mei 2014 at 15:29hmmm, dit lijkt mij heerlijk!
Jaimy en Laura
14 mei 2014 at 15:32Oeh la la! Lijkt me erg lekker!!
marije
14 mei 2014 at 15:33Leuk idee! Ik heb wel moeten lachen om het vergeten gelatine poeder;)
Joni
14 mei 2014 at 15:34Wat een leuk idee! Ziet er heerlijk uit, jammer van de bodem, maarja weet je dat voor de volgende keer ;)
chucky1012
14 mei 2014 at 15:34Gefeliciteerd met je vaders verjaardag!
Wat ziet deze taart er heerlijk uit ;-)
beautybysandra
14 mei 2014 at 15:39Hij lijkt me echt heerlijk!
IsabellaEliane
14 mei 2014 at 15:41Ziet er heel lekker uit, maar had er nog nooit eerder van gehoord. Deze ga ik onthouden !
X
Beautyjuf
14 mei 2014 at 15:42Yummie, ziet er heerlijk uit! En, gefeliciteerd met de verjaardag van je vader.
Amelie
14 mei 2014 at 15:45AAH, super lekker!!!! En foei, ‘neger’zoenen mag niet meer he (ik zeg het ook nog altijd!) haha.
Aranka
14 mei 2014 at 15:47Ik noem het gewoon nog zo, haha! Ik heb er totaal geen verkeerde bedoelingen mee en volgens mij noemt iedereen het nog zo ;)
Fleur
14 mei 2014 at 15:48Ziet er wel heerlijk uit! Ik ga deze ook een keer maken denk ik, goed om te weten dat ik dan gelatine poeder moet gebruiken. Gefeliciteerd met je vader!
bymirandaa
14 mei 2014 at 15:48oh jee…. weer een nieuw taartenrecept om uit te proberen… ik wou dat ik vaker dan 1 keer per jaar jarig was haha!
pinkit1988
14 mei 2014 at 15:53Oehhh lekker deze ga ik ECHT uit proberen misschien dit weekend al wel x
Dianne Overbeeke
14 mei 2014 at 16:17Klinkt heeeeerlijk!! Ik geloof dat we ze alleen nog maar ‘Buijs zoenen’ mogen noemen haha ;-)
daantje loves to read
14 mei 2014 at 16:19Ohhh mijn god probeer je me gek te krijgen? Ik hou van bastogne en nzoenen! Heerlijk! Ik wil die taart! Maar volgens mij springt het glazuur van je tanden zo zoet! En daarom wil hem dus!!!! (In die bikini passen voor eind juni gaat zo nooit passen natuurlijk. :-))
Manon
14 mei 2014 at 16:20Dat ziet er heerlijk uit!
esthervandenhaak
14 mei 2014 at 16:25Ik ga deze zeker een keer maken. Ik ben erg benieuwd!
Jasmijn
14 mei 2014 at 16:30Hmmm, klinkt echt heerlijk! Die ga ik een keertje uitproberen :)
Kimberley
14 mei 2014 at 16:40Wow. Dit ga ik snel een keer proberen! Lekkerrrr. Ik ga zo even mijn vriend lief aankijken. Negerzoenen halen!
Kiss & Make-up
14 mei 2014 at 17:10Oh wow wat een tof recept! Ik hou van ‘negertetten’ zoals wij ze noemen :-D En een hele taart ervan? YUM!
Debeautykoffer
14 mei 2014 at 17:21Oh dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen! Wellicht word de vulling wat steviger door de kwark te vervangen door mascarpone? X
Aranka
14 mei 2014 at 17:49Goed idee, dat kan ik ook eens proberen!
Sylvia Kuijsten
14 mei 2014 at 17:35Ziet er heerlijk uit! Maar is het niet mierzoet?
Aranka
14 mei 2014 at 17:49Nee, helemaal niet door de kwark en slagroom ;) Eerder zurig.
Daniëlle
14 mei 2014 at 17:37Dat ziet er echt heerlijk uit! Origineel ook!
lifestylemoodie
14 mei 2014 at 17:47Wauw dit ziet er wel echt heel lekker uit !
Dit ga ik binnenkort eens proberen bij een verjaardag :)
Liefs
Michelle
Annemette
14 mei 2014 at 18:09Lijkt me een heerlijk recept! Die komt op mijn lijstje te staan voor mijn eigen verjaardag!
Ik kan het niet laten toch even een opmerking te maken over je schrijfstijl..
Ik vind dat het stukje tekst volstaat met spelfouten en grammaticale fouten.
Hierdoor komt het bij mij over alsof het heel vluchtig en met haast is geschreven.
Daarnaast weet ik dat je wel eens hebt gezegd niet graag vooruit te werken, dus dan lijkt het helemaal zo in elkaar geflanst.
Nou begrijp ik dat je dyslectie hebt, maar misschien moet je hier toch wat meer op letten, ik stoor mij eraan..
Ik bedoel het goed en ik hoop dat je met opbouwende kritiek de site beter en professioneler kunt maken, dus neem het mij niet kwalijk, ik bedoel het echt alleen maar goed.
Ineke
31 juli 2014 at 16:06Wat een naar bericht. Beter en netter was geweest om dit persoonlijk aan Aranka te mailen en niet op deze manier. de site is bovendien gratis en is niet professioneel…het is een hobby.
Laten we elkaar in de waarde laten.
Niet iedereen schrijft foutloos Nederlands. Als je je eraan ergert…waarom kijk je hier dan ?????
ik vind de site van Aranka heel gezellig !
Je mag van mij doorgaan zo Aranka.
warme groet van Ineke.
Beau
14 mei 2014 at 18:55Yummy! :)
Priscilla
14 mei 2014 at 19:15Oh wat ziet dat er leuk uit!!
Cherissa Blans
14 mei 2014 at 19:25Omg! <3_<3
Hester
14 mei 2014 at 19:33Leuk bedacht haha!
elegantic
14 mei 2014 at 20:33Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik la hem op bij mijn favorieten, ben benieuwd.
femketje
14 mei 2014 at 20:34oehh lijkt me wel erg lekker :D
miesemuis
14 mei 2014 at 20:56Ohoooo, negerzoenen en bastogne: bah wat lekker!
Todayslife
14 mei 2014 at 21:15Leuk idee!
joycelieverse
14 mei 2014 at 22:38Oh my, dit ziet er heerlijk uit!
Marlissa
15 mei 2014 at 07:44Wat een grappig idee! Lijkt me wel lekker:)
Mariska
15 mei 2014 at 09:25Oh die ziet er echt super lekker uit :)
Tessa
15 mei 2014 at 09:33oh my die bastogne bodem is al to die for!
thesweetlittlemonster
15 mei 2014 at 14:03Ziet er echt super lekker uit!!
theorangegarden
15 mei 2014 at 20:50Oeh dit ziet er heerlijk uit!
mvanwoesik
15 mei 2014 at 20:58Potdikkie, dit ziet me er toch een partijtje lekker UIT! Te jammer dat ik allergisch ben voor lactose…
ingridspeijer
16 mei 2014 at 00:45Ik gebruik ook altijd gelatineblaadjes in een kwarktaart, werkt super!!
debby
18 mei 2014 at 14:46Dit was lekkerrrrrrrr ik had zelf het pakje kwarktaart gebruikt van dr oetker, maar dan aangevuld met de “negerzoenen” en de bodem van bastogne :)
smilingbeauties
22 mei 2014 at 00:23Klinkt echt enorm lekker!
Miranda
26 mei 2014 at 14:18Waar je je druk over maakt zeg. Je hoeft toch niet te betalen voor het bekijken van deze site? Doe het dan sjiek en stuur haar op zijn minst een privé bericht ipv op deze wijze, als je het zo goed bedoelt
Miranda
26 mei 2014 at 14:20Bericht hierboven is bedoeld voor Annemette
José
28 mei 2014 at 13:37Kwam dit recept gisteren tegen..vond het zo’n geniaal idee. Ik heb hem gewoon meteen gemaakt :) Ik heb de tip van gelatine gebruikt en opstijven lukt prima. Smaak: Heerlijk!! Helemaal niet te zoet, maar lekker fris zoet. Ik heb trouwens magere vanille kwark gebruikt.
Thanks voor het posten van dit recept!!
Ria
12 juni 2014 at 15:41Ziet er heerlijk uit,ga het meteen maken,en maak je niet druk over eventuele taal fouten,het willen delen is vele malen belangrijker!!!!
Sabrina
26 september 2014 at 14:52Ik heb deze al 2 keer gemaakt alleen in plaats van naturel kwark gebruik ik bananen kwark echt heerlijk in combinatie met de negerzoenen! En de 2de keer heb ik gelatinepoeder toegevoegd en toen was ie inderdaad steviger! Was wel even zoeken naar het poeder kon je hier alleen in een reformwinkel krijgen..
Donnie
17 november 2014 at 12:24Ik heb deze taart van het weekend gemaakt, heel lekker alleen ik had volle kwark gebruikt en zonder gelatine blaadjes. Helaas, de taart was toch een beetje soppig geworden…volgende keer dus EN volle kwark en gelatine blaadjes. Verder heel lekker!!!
Niekske
28 november 2014 at 22:01Een geweldig recept. Ga ik zeker proberen. Bedankt voor het delen!
Ella
27 maart 2015 at 14:55Hallo waarschijnlijk weet je het niet,maar het woord negerzoen mag niet meer gebruikt worden. De naam is. Nu chocoladezoenen. Succes
Mytral
22 juni 2015 at 09:08ik vond t een hele leuke taart, alleen ik vond de smaakt van de negerzoen erg op de achtergrond, misschien iets minder slagroom? Of iets van aftereight erbij door? Volgende keer probeer ik t met bananen kwark. Met gelatine blaadjes was ie prachtig!
D.
22 juni 2015 at 11:29Lijkt me een heerlijke taart om te maken, maar hoe doe je dit dan met gelatineblaadjes / poeder? Dit moet je toch altijd eerst verwarmen om het goed te kunnen mengen? De rest van het kwarkmengsel wordt niet verwarmd dus ik snap niet zo goed wanneer en hoe (en hoeveel) je de gelatine toe moet voegen? Kan iemand me dit uitleggen? Alvast bedankt!
S
13 september 2020 at 12:55Het is heel jammer dat de term “negerzoenen” gebruikt is en het artikel niet aangepast is.
Bijzonder pijnlijk, juist in deze tijd. BLM
Rosa
31 mei 2023 at 20:51Hallo,
Hoeveel cm. moet de bakvorm hebben want ik wil heel graag deze taart voor mijn verjaardag maken.
Alvast bedankt!
Groetjes