Recept: Negerzoenen Kwarktaart

 photo Negerzoenen-kwarktaart12_zps9145688c.png

Omdat mijn vader vandaag jarig is besloot ik eens een andere kwarktaart te maken in plaats van uit een pakje. Ik zag op het internet allemaal kwarktaarten met negerzoenen daar doorheen en dat leek mij eigenlijk ook wel heel lekker, dus ik besloot het gewoon te doen. Ik probeerde er een bastogne bodem erbij en keek wel wat het werd en het is een groot succes!

 photo Negerzoenen-kwarktaart_zpsbbda308c.png

Wat heb je nodig?

– 200 gram bastognekoekjes
– 75 gram boter
– 12 negerzoenen
– 400 ml slagroom
– vanille suiker
– 500 gram kwark

Helaas is door de natte kwark het mengsel niet zo stevig geworden en de bodem wat zacht. Nu hebben we op de verpakkingen van de dr. Oekter mixen gelezen dat daar allemaal gelatine poeder doorheen zit, dus dat gaan we er de volgende keer ook doorheen doen. Het smaakt er niet minder om, maar is wel makkelijker opdienen.

 photo Negerzoenen-kwarktaart4_zps02bdd48a.png

Voordat we gaan beginnen, laten we de kwark eerst goed uitlekken! Wij gebruikten een magere kwark, maar een volle kwark was beter geweest of een turkse stijl yoghurt kan je ook prima gebruiken qua dikte.

 photo Negerzoenen-kwarktaart1_zpsb6377e4f.png

Dan bedekken we de springvorm met wat bakpapier zodat je ze taart er makkelijk vanaf kan scheppen.

 photo Negerzoenen-kwarktaart2_zpsb4ec5119.png

Alle koekjes – min 5 koekjes – pletten we voor de bodem.

 photo Negerzoenen-kwarktaart3_zps1127a246.png

Het deeg! Smelt nu 75 gram boter in een pannetje en mix dit met de kruimels. Daarna bedek je de bodem van het bakblik ermee en laat je het opstijven in de koelkast.

 photo Negerzoenen-kwarktaart5_zps636d57d7.png

Vervolgens halen we de koekjes onder de negerzoenen vandaan.

 photo Negerzoenen-kwarktaart6_zpsc2d1250b.png

Daarna kloppen we de slagroom helemaal stijf met de vanillesuiker, voegen de echt goed uitgelekte kwark toe en de negerzoenen!

 photo Negerzoenen-kwarktaart8_zps00cdda01.png

Door alles voorzichtig door elkaar te roeren ontstaat er een heerlijk smeuïg beslag.

 photo Negerzoenen-kwarktaart9_zps343d9e84.png

Het beslag scheppen we voorzichtig in de bakvorm en decoreren het af met de koekjes die we van de negerzoenen hebben afgehaald.

 photo Negerzoenen-kwarktaart10_zpseb477be8.png

Daarna een paar uur in de koelkast laten opstijven en klaar is kees!

 photo Negerzoenen-kwarktaart11_zps48020ce6.png

 photo Negerzoenen-kwarktaart13_zpsd7278d1b.png

Verdorie, de kwark hadden wij de kort laten uitlekken – 10 minuten – dus de bodem was dat soppig geworden. En de volgende keer voegen we wat gelatine poeder toe om hem stijver te krijgen.

 photo Negerzoenen-kwarktaart14_zpsadb967be.png

Omdanks dat de bodem wat soppig was, smaakte hij echt fantastisch! De combinatie van kwark, slagroom en bastogne is echt fantastisch en de chocolade maakt het echt helemaal af en hier en daar de luchtige stukjes room uit de negerzoenen. Ik kan je echt zeker aanraden dit een keer voor een verjaardag te maken, ik weet zeker dat iedereen hier van zal gaan smullen!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

64 reacties

  • Reply
    Amy
    14 mei 2014 at 15:21

    Hmmm! Ik vind een bastogne bodem altijd zo lekker

  • Reply
    Manon v
    14 mei 2014 at 15:23

    Wat leuk, mijn vader weet nooit wat hij wil voor zijn verjaardag en laat hij nou net dol zijn op negerzoenen (en ik ook) volgend jaar krijgt hij van mij deze taart!

  • Reply
    Elise
    14 mei 2014 at 15:24

    Jammer dat de bodem niet was zoals hij hoorde, ik ga hem zeker ook eens maken. Vraag me af wie “we” is haha omdat je zegt “ik ga een taart maken”. Zelf zou ik het geen “neger”zoenen noemen :)

    • Reply
      Aranka
      14 mei 2014 at 15:27

      Slim opgemerkt, ik heb hem samen met mijn moeder gemaakt, maar ik had het idee, vandaar!

  • Reply
    Denise
    14 mei 2014 at 15:27

    Ziet er heeeerlijk uit, deze ga ik zeker eens proberen!

  • Reply
    Laura
    14 mei 2014 at 15:27

    Lijkt me een hele lekkere taart! Een bastogne bodem vind ik zo lekker. Gefeliciteerd met je vader trouwens!

  • Reply
    MySimplySpecial
    14 mei 2014 at 15:28

    Wat een leuk idee om er negerzoenen doorheen te doen!

  • Reply
    Dionne Knooren
    14 mei 2014 at 15:29

    hmmm, dit lijkt mij heerlijk!

  • Reply
    Jaimy en Laura
    14 mei 2014 at 15:32

    Oeh la la! Lijkt me erg lekker!!

  • Reply
    marije
    14 mei 2014 at 15:33

    Leuk idee! Ik heb wel moeten lachen om het vergeten gelatine poeder;)

  • Reply
    Joni
    14 mei 2014 at 15:34

    Wat een leuk idee! Ziet er heerlijk uit, jammer van de bodem, maarja weet je dat voor de volgende keer ;)

  • Reply
    chucky1012
    14 mei 2014 at 15:34

    Gefeliciteerd met je vaders verjaardag!
    Wat ziet deze taart er heerlijk uit ;-)

  • Reply
    beautybysandra
    14 mei 2014 at 15:39

    Hij lijkt me echt heerlijk!

  • Reply
    IsabellaEliane
    14 mei 2014 at 15:41

    Ziet er heel lekker uit, maar had er nog nooit eerder van gehoord. Deze ga ik onthouden !

    X

  • Reply
    Beautyjuf
    14 mei 2014 at 15:42

    Yummie, ziet er heerlijk uit! En, gefeliciteerd met de verjaardag van je vader.

  • Reply
    Amelie
    14 mei 2014 at 15:45

    AAH, super lekker!!!! En foei, ‘neger’zoenen mag niet meer he (ik zeg het ook nog altijd!) haha.

    • Reply
      Aranka
      14 mei 2014 at 15:47

      Ik noem het gewoon nog zo, haha! Ik heb er totaal geen verkeerde bedoelingen mee en volgens mij noemt iedereen het nog zo ;)

  • Reply
    Fleur
    14 mei 2014 at 15:48

    Ziet er wel heerlijk uit! Ik ga deze ook een keer maken denk ik, goed om te weten dat ik dan gelatine poeder moet gebruiken. Gefeliciteerd met je vader!

  • Reply
    bymirandaa
    14 mei 2014 at 15:48

    oh jee…. weer een nieuw taartenrecept om uit te proberen… ik wou dat ik vaker dan 1 keer per jaar jarig was haha!

  • Reply
    pinkit1988
    14 mei 2014 at 15:53

    Oehhh lekker deze ga ik ECHT uit proberen misschien dit weekend al wel x

  • Reply
    Dianne Overbeeke
    14 mei 2014 at 16:17

    Klinkt heeeeerlijk!! Ik geloof dat we ze alleen nog maar ‘Buijs zoenen’ mogen noemen haha ;-)

  • Reply
    daantje loves to read
    14 mei 2014 at 16:19

    Ohhh mijn god probeer je me gek te krijgen? Ik hou van bastogne en nzoenen! Heerlijk! Ik wil die taart! Maar volgens mij springt het glazuur van je tanden zo zoet! En daarom wil hem dus!!!! (In die bikini passen voor eind juni gaat zo nooit passen natuurlijk. :-))

  • Reply
    Manon
    14 mei 2014 at 16:20

    Dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    esthervandenhaak
    14 mei 2014 at 16:25

    Ik ga deze zeker een keer maken. Ik ben erg benieuwd!

  • Reply
    Jasmijn
    14 mei 2014 at 16:30

    Hmmm, klinkt echt heerlijk! Die ga ik een keertje uitproberen :)

  • Reply
    Kimberley
    14 mei 2014 at 16:40

    Wow. Dit ga ik snel een keer proberen! Lekkerrrr. Ik ga zo even mijn vriend lief aankijken. Negerzoenen halen!

  • Reply
    Kiss & Make-up
    14 mei 2014 at 17:10

    Oh wow wat een tof recept! Ik hou van ‘negertetten’ zoals wij ze noemen :-D En een hele taart ervan? YUM!

  • Reply
    Debeautykoffer
    14 mei 2014 at 17:21

    Oh dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen! Wellicht word de vulling wat steviger door de kwark te vervangen door mascarpone? X

    • Reply
      Aranka
      14 mei 2014 at 17:49

      Goed idee, dat kan ik ook eens proberen!

  • Reply
    Sylvia Kuijsten
    14 mei 2014 at 17:35

    Ziet er heerlijk uit! Maar is het niet mierzoet?

    • Reply
      Aranka
      14 mei 2014 at 17:49

      Nee, helemaal niet door de kwark en slagroom ;) Eerder zurig.

  • Reply
    Daniëlle
    14 mei 2014 at 17:37

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Origineel ook!

  • Reply
    lifestylemoodie
    14 mei 2014 at 17:47

    Wauw dit ziet er wel echt heel lekker uit !
    Dit ga ik binnenkort eens proberen bij een verjaardag :)
    Liefs
    Michelle

  • Reply
    Annemette
    14 mei 2014 at 18:09

    Lijkt me een heerlijk recept! Die komt op mijn lijstje te staan voor mijn eigen verjaardag!

    Ik kan het niet laten toch even een opmerking te maken over je schrijfstijl..
    Ik vind dat het stukje tekst volstaat met spelfouten en grammaticale fouten.
    Hierdoor komt het bij mij over alsof het heel vluchtig en met haast is geschreven.
    Daarnaast weet ik dat je wel eens hebt gezegd niet graag vooruit te werken, dus dan lijkt het helemaal zo in elkaar geflanst.
    Nou begrijp ik dat je dyslectie hebt, maar misschien moet je hier toch wat meer op letten, ik stoor mij eraan..

    Ik bedoel het goed en ik hoop dat je met opbouwende kritiek de site beter en professioneler kunt maken, dus neem het mij niet kwalijk, ik bedoel het echt alleen maar goed.

    • Reply
      Ineke
      31 juli 2014 at 16:06

      Wat een naar bericht. Beter en netter was geweest om dit persoonlijk aan Aranka te mailen en niet op deze manier. de site is bovendien gratis en is niet professioneel…het is een hobby.
      Laten we elkaar in de waarde laten.
      Niet iedereen schrijft foutloos Nederlands. Als je je eraan ergert…waarom kijk je hier dan ?????

      ik vind de site van Aranka heel gezellig !
      Je mag van mij doorgaan zo Aranka.

      warme groet van Ineke.

  • Reply
    Beau
    14 mei 2014 at 18:55

    Yummy! :)

  • Reply
    Priscilla
    14 mei 2014 at 19:15

    Oh wat ziet dat er leuk uit!!

  • Reply
    Cherissa Blans
    14 mei 2014 at 19:25

    Omg! <3_<3

  • Reply
    Hester
    14 mei 2014 at 19:33

    Leuk bedacht haha!

  • Reply
    elegantic
    14 mei 2014 at 20:33

    Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik la hem op bij mijn favorieten, ben benieuwd.

  • Reply
    femketje
    14 mei 2014 at 20:34

    oehh lijkt me wel erg lekker :D

  • Reply
    miesemuis
    14 mei 2014 at 20:56

    Ohoooo, negerzoenen en bastogne: bah wat lekker!

  • Reply
    Todayslife
    14 mei 2014 at 21:15

    Leuk idee!

  • Reply
    joycelieverse
    14 mei 2014 at 22:38

    Oh my, dit ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Marlissa
    15 mei 2014 at 07:44

    Wat een grappig idee! Lijkt me wel lekker:)

  • Reply
    Mariska
    15 mei 2014 at 09:25

    Oh die ziet er echt super lekker uit :)

  • Reply
    Tessa
    15 mei 2014 at 09:33

    oh my die bastogne bodem is al to die for!

  • Reply
    thesweetlittlemonster
    15 mei 2014 at 14:03

    Ziet er echt super lekker uit!!

  • Reply
    theorangegarden
    15 mei 2014 at 20:50

    Oeh dit ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    mvanwoesik
    15 mei 2014 at 20:58

    Potdikkie, dit ziet me er toch een partijtje lekker UIT! Te jammer dat ik allergisch ben voor lactose…

  • Reply
    ingridspeijer
    16 mei 2014 at 00:45

    Ik gebruik ook altijd gelatineblaadjes in een kwarktaart, werkt super!!

  • Reply
    debby
    18 mei 2014 at 14:46

    Dit was lekkerrrrrrrr ik had zelf het pakje kwarktaart gebruikt van dr oetker, maar dan aangevuld met de “negerzoenen” en de bodem van bastogne :)

  • Reply
    smilingbeauties
    22 mei 2014 at 00:23

    Klinkt echt enorm lekker!

  • Reply
    Miranda
    26 mei 2014 at 14:18

    Waar je je druk over maakt zeg. Je hoeft toch niet te betalen voor het bekijken van deze site? Doe het dan sjiek en stuur haar op zijn minst een privé bericht ipv op deze wijze, als je het zo goed bedoelt

  • Reply
    Miranda
    26 mei 2014 at 14:20

    Bericht hierboven is bedoeld voor Annemette

  • Reply
    José
    28 mei 2014 at 13:37

    Kwam dit recept gisteren tegen..vond het zo’n geniaal idee. Ik heb hem gewoon meteen gemaakt :) Ik heb de tip van gelatine gebruikt en opstijven lukt prima. Smaak: Heerlijk!! Helemaal niet te zoet, maar lekker fris zoet. Ik heb trouwens magere vanille kwark gebruikt.
    Thanks voor het posten van dit recept!!

  • Reply
    Ria
    12 juni 2014 at 15:41

    Ziet er heerlijk uit,ga het meteen maken,en maak je niet druk over eventuele taal fouten,het willen delen is vele malen belangrijker!!!!

  • Reply
    Sabrina
    26 september 2014 at 14:52

    Ik heb deze al 2 keer gemaakt alleen in plaats van naturel kwark gebruik ik bananen kwark echt heerlijk in combinatie met de negerzoenen! En de 2de keer heb ik gelatinepoeder toegevoegd en toen was ie inderdaad steviger! Was wel even zoeken naar het poeder kon je hier alleen in een reformwinkel krijgen..

  • Reply
    Donnie
    17 november 2014 at 12:24

    Ik heb deze taart van het weekend gemaakt, heel lekker alleen ik had volle kwark gebruikt en zonder gelatine blaadjes. Helaas, de taart was toch een beetje soppig geworden…volgende keer dus EN volle kwark en gelatine blaadjes. Verder heel lekker!!!

  • Reply
    Niekske
    28 november 2014 at 22:01

    Een geweldig recept. Ga ik zeker proberen. Bedankt voor het delen!

  • Reply
    Ella
    27 maart 2015 at 14:55

    Hallo waarschijnlijk weet je het niet,maar het woord negerzoen mag niet meer gebruikt worden. De naam is. Nu chocoladezoenen. Succes

  • Reply
    Mytral
    22 juni 2015 at 09:08

    ik vond t een hele leuke taart, alleen ik vond de smaakt van de negerzoen erg op de achtergrond, misschien iets minder slagroom? Of iets van aftereight erbij door? Volgende keer probeer ik t met bananen kwark. Met gelatine blaadjes was ie prachtig!

  • Reply
    D.
    22 juni 2015 at 11:29

    Lijkt me een heerlijke taart om te maken, maar hoe doe je dit dan met gelatineblaadjes / poeder? Dit moet je toch altijd eerst verwarmen om het goed te kunnen mengen? De rest van het kwarkmengsel wordt niet verwarmd dus ik snap niet zo goed wanneer en hoe (en hoeveel) je de gelatine toe moet voegen? Kan iemand me dit uitleggen? Alvast bedankt!

  • Reply
    S
    13 september 2020 at 12:55

    Het is heel jammer dat de term “negerzoenen” gebruikt is en het artikel niet aangepast is.
    Bijzonder pijnlijk, juist in deze tijd. BLM

  • Laat een reactie achter