Omdat mijn vader vandaag jarig is besloot ik eens een andere kwarktaart te maken in plaats van uit een pakje. Ik zag op het internet allemaal kwarktaarten met negerzoenen daar doorheen en dat leek mij eigenlijk ook wel heel lekker, dus ik besloot het gewoon te doen. Ik probeerde er een bastogne bodem erbij en keek wel wat het werd en het is een groot succes!
Wat heb je nodig?
– 200 gram bastognekoekjes
– 75 gram boter
– 12 negerzoenen
– 400 ml slagroom
– vanille suiker
– 500 gram kwark
Helaas is door de natte kwark het mengsel niet zo stevig geworden en de bodem wat zacht. Nu hebben we op de verpakkingen van de dr. Oekter mixen gelezen dat daar allemaal gelatine poeder doorheen zit, dus dat gaan we er de volgende keer ook doorheen doen. Het smaakt er niet minder om, maar is wel makkelijker opdienen.
Voordat we gaan beginnen, laten we de kwark eerst goed uitlekken! Wij gebruikten een magere kwark, maar een volle kwark was beter geweest of een turkse stijl yoghurt kan je ook prima gebruiken qua dikte.
Dan bedekken we de springvorm met wat bakpapier zodat je ze taart er makkelijk vanaf kan scheppen.
Alle koekjes – min 5 koekjes – pletten we voor de bodem.
Het deeg! Smelt nu 75 gram boter in een pannetje en mix dit met de kruimels. Daarna bedek je de bodem van het bakblik ermee en laat je het opstijven in de koelkast.
Vervolgens halen we de koekjes onder de negerzoenen vandaan.
Daarna kloppen we de slagroom helemaal stijf met de vanillesuiker, voegen de echt goed uitgelekte kwark toe en de negerzoenen!
Door alles voorzichtig door elkaar te roeren ontstaat er een heerlijk smeuïg beslag.
Het beslag scheppen we voorzichtig in de bakvorm en decoreren het af met de koekjes die we van de negerzoenen hebben afgehaald.
Daarna een paar uur in de koelkast laten opstijven en klaar is kees!
Verdorie, de kwark hadden wij de kort laten uitlekken – 10 minuten – dus de bodem was dat soppig geworden. En de volgende keer voegen we wat gelatine poeder toe om hem stijver te krijgen.
Omdanks dat de bodem wat soppig was, smaakte hij echt fantastisch! De combinatie van kwark, slagroom en bastogne is echt fantastisch en de chocolade maakt het echt helemaal af en hier en daar de luchtige stukjes room uit de negerzoenen. Ik kan je echt zeker aanraden dit een keer voor een verjaardag te maken, ik weet zeker dat iedereen hier van zal gaan smullen!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
65 reacties
Hmmm! Ik vind een bastogne bodem altijd zo lekker
Wat leuk, mijn vader weet nooit wat hij wil voor zijn verjaardag en laat hij nou net dol zijn op negerzoenen (en ik ook) volgend jaar krijgt hij van mij deze taart!
Jammer dat de bodem niet was zoals hij hoorde, ik ga hem zeker ook eens maken. Vraag me af wie “we” is haha omdat je zegt “ik ga een taart maken”. Zelf zou ik het geen “neger”zoenen noemen :)
Slim opgemerkt, ik heb hem samen met mijn moeder gemaakt, maar ik had het idee, vandaar!
Ziet er heeeerlijk uit, deze ga ik zeker eens proberen!
Lijkt me een hele lekkere taart! Een bastogne bodem vind ik zo lekker. Gefeliciteerd met je vader trouwens!
Wat een leuk idee om er negerzoenen doorheen te doen!
hmmm, dit lijkt mij heerlijk!
Oeh la la! Lijkt me erg lekker!!
Leuk idee! Ik heb wel moeten lachen om het vergeten gelatine poeder;)
Wat een leuk idee! Ziet er heerlijk uit, jammer van de bodem, maarja weet je dat voor de volgende keer ;)
Gefeliciteerd met je vaders verjaardag!
Wat ziet deze taart er heerlijk uit ;-)
Hij lijkt me echt heerlijk!
Ziet er heel lekker uit, maar had er nog nooit eerder van gehoord. Deze ga ik onthouden !
X
Yummie, ziet er heerlijk uit! En, gefeliciteerd met de verjaardag van je vader.
AAH, super lekker!!!! En foei, ‘neger’zoenen mag niet meer he (ik zeg het ook nog altijd!) haha.
Ik noem het gewoon nog zo, haha! Ik heb er totaal geen verkeerde bedoelingen mee en volgens mij noemt iedereen het nog zo ;)
Ziet er wel heerlijk uit! Ik ga deze ook een keer maken denk ik, goed om te weten dat ik dan gelatine poeder moet gebruiken. Gefeliciteerd met je vader!
oh jee…. weer een nieuw taartenrecept om uit te proberen… ik wou dat ik vaker dan 1 keer per jaar jarig was haha!
Oehhh lekker deze ga ik ECHT uit proberen misschien dit weekend al wel x
Klinkt heeeeerlijk!! Ik geloof dat we ze alleen nog maar ‘Buijs zoenen’ mogen noemen haha ;-)
Ohhh mijn god probeer je me gek te krijgen? Ik hou van bastogne en nzoenen! Heerlijk! Ik wil die taart! Maar volgens mij springt het glazuur van je tanden zo zoet! En daarom wil hem dus!!!! (In die bikini passen voor eind juni gaat zo nooit passen natuurlijk. :-))
Dat ziet er heerlijk uit!
Ik ga deze zeker een keer maken. Ik ben erg benieuwd!
Hmmm, klinkt echt heerlijk! Die ga ik een keertje uitproberen :)
Wow. Dit ga ik snel een keer proberen! Lekkerrrr. Ik ga zo even mijn vriend lief aankijken. Negerzoenen halen!
Oh wow wat een tof recept! Ik hou van ‘negertetten’ zoals wij ze noemen :-D En een hele taart ervan? YUM!
Oh dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen! Wellicht word de vulling wat steviger door de kwark te vervangen door mascarpone? X
Goed idee, dat kan ik ook eens proberen!
Ziet er heerlijk uit! Maar is het niet mierzoet?
Nee, helemaal niet door de kwark en slagroom ;) Eerder zurig.
Dat ziet er echt heerlijk uit! Origineel ook!
Wauw dit ziet er wel echt heel lekker uit !
Dit ga ik binnenkort eens proberen bij een verjaardag :)
Liefs
Michelle
Lijkt me een heerlijk recept! Die komt op mijn lijstje te staan voor mijn eigen verjaardag!
Ik kan het niet laten toch even een opmerking te maken over je schrijfstijl..
Ik vind dat het stukje tekst volstaat met spelfouten en grammaticale fouten.
Hierdoor komt het bij mij over alsof het heel vluchtig en met haast is geschreven.
Daarnaast weet ik dat je wel eens hebt gezegd niet graag vooruit te werken, dus dan lijkt het helemaal zo in elkaar geflanst.
Nou begrijp ik dat je dyslectie hebt, maar misschien moet je hier toch wat meer op letten, ik stoor mij eraan..
Ik bedoel het goed en ik hoop dat je met opbouwende kritiek de site beter en professioneler kunt maken, dus neem het mij niet kwalijk, ik bedoel het echt alleen maar goed.
Wat een naar bericht. Beter en netter was geweest om dit persoonlijk aan Aranka te mailen en niet op deze manier. de site is bovendien gratis en is niet professioneel…het is een hobby.
Laten we elkaar in de waarde laten.
Niet iedereen schrijft foutloos Nederlands. Als je je eraan ergert…waarom kijk je hier dan ?????
ik vind de site van Aranka heel gezellig !
Je mag van mij doorgaan zo Aranka.
warme groet van Ineke.
Yummy! :)
Oh wat ziet dat er leuk uit!!
Omg! <3_<3
Leuk bedacht haha!
Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik la hem op bij mijn favorieten, ben benieuwd.
oehh lijkt me wel erg lekker :D
Ohoooo, negerzoenen en bastogne: bah wat lekker!
Leuk idee!
Oh my, dit ziet er heerlijk uit!
Wat een grappig idee! Lijkt me wel lekker:)
Oh die ziet er echt super lekker uit :)
oh my die bastogne bodem is al to die for!
Ziet er echt super lekker uit!!
Oeh dit ziet er heerlijk uit!
Potdikkie, dit ziet me er toch een partijtje lekker UIT! Te jammer dat ik allergisch ben voor lactose…
Ik gebruik ook altijd gelatineblaadjes in een kwarktaart, werkt super!!
Dit was lekkerrrrrrrr ik had zelf het pakje kwarktaart gebruikt van dr oetker, maar dan aangevuld met de “negerzoenen” en de bodem van bastogne :)
Klinkt echt enorm lekker!
Waar je je druk over maakt zeg. Je hoeft toch niet te betalen voor het bekijken van deze site? Doe het dan sjiek en stuur haar op zijn minst een privé bericht ipv op deze wijze, als je het zo goed bedoelt
Bericht hierboven is bedoeld voor Annemette
Kwam dit recept gisteren tegen..vond het zo’n geniaal idee. Ik heb hem gewoon meteen gemaakt :) Ik heb de tip van gelatine gebruikt en opstijven lukt prima. Smaak: Heerlijk!! Helemaal niet te zoet, maar lekker fris zoet. Ik heb trouwens magere vanille kwark gebruikt.
Thanks voor het posten van dit recept!!
Ziet er heerlijk uit,ga het meteen maken,en maak je niet druk over eventuele taal fouten,het willen delen is vele malen belangrijker!!!!
Ik heb deze al 2 keer gemaakt alleen in plaats van naturel kwark gebruik ik bananen kwark echt heerlijk in combinatie met de negerzoenen! En de 2de keer heb ik gelatinepoeder toegevoegd en toen was ie inderdaad steviger! Was wel even zoeken naar het poeder kon je hier alleen in een reformwinkel krijgen..
Ik heb deze taart van het weekend gemaakt, heel lekker alleen ik had volle kwark gebruikt en zonder gelatine blaadjes. Helaas, de taart was toch een beetje soppig geworden…volgende keer dus EN volle kwark en gelatine blaadjes. Verder heel lekker!!!
Een geweldig recept. Ga ik zeker proberen. Bedankt voor het delen!
Hallo waarschijnlijk weet je het niet,maar het woord negerzoen mag niet meer gebruikt worden. De naam is. Nu chocoladezoenen. Succes
ik vond t een hele leuke taart, alleen ik vond de smaakt van de negerzoen erg op de achtergrond, misschien iets minder slagroom? Of iets van aftereight erbij door? Volgende keer probeer ik t met bananen kwark. Met gelatine blaadjes was ie prachtig!
Lijkt me een heerlijke taart om te maken, maar hoe doe je dit dan met gelatineblaadjes / poeder? Dit moet je toch altijd eerst verwarmen om het goed te kunnen mengen? De rest van het kwarkmengsel wordt niet verwarmd dus ik snap niet zo goed wanneer en hoe (en hoeveel) je de gelatine toe moet voegen? Kan iemand me dit uitleggen? Alvast bedankt!
Het is heel jammer dat de term “negerzoenen” gebruikt is en het artikel niet aangepast is.
Bijzonder pijnlijk, juist in deze tijd. BLM
Hallo,
Hoeveel cm. moet de bakvorm hebben want ik wil heel graag deze taart voor mijn verjaardag maken.
Alvast bedankt!
Groetjes