Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Ik vind een mosterdsoepje altijd heerlijk, als we ergens uit eten gaan en ik zie dat op de menukaart staan bestel ik het eigenlijk altijd. Ik dacht dat dat heel lastig was zelf te maken, maar dat bleek niet zo te zijn. Met dit recept heb je binnen een kwartier een zelfgemaakte mosterdsoep klaar die echt heerlijk is!

Wat heb je nodig?

  • 1 liter water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 100 ml (kook)room
  • 50 gram bloem
  • 3 el grof gemalen mosterd
  • 3 bosuitjes
  • uitgebakken spekjes
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder
Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Breng een liter water aan de kook met daarin een kippenbouillon blokje en de kruiden (peper, zout en het knoflookpoeder). Snijd ondertussen de bosui in kleine ringetjes en voeg die toe aan het water. Als het bouillon blokje goed opgenomen is voeg je de mosterd toe en zeef je de bloem door de soep en roer je het meteen goed door. Je kunt de bloem er ook gewoon in doen maar dan moet je goed opletten dat je geen klontjes krijgt. Als laatst voeg je de room en de spekjes toe.

Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Is de soep warm en egaal (geen klontjes meer dan de bloem en mosterd) dan is hij klaar om te eten! De soep is echt binnen een kwartiertje klaar en echt heerlijk. Ik koop trouwens al voorgebakken spekjes, maar die kun je zelf natuurlijk ook uitbakken. Dit recept is ook heel erg lekker met zalmsnippers in plaats van spekjes. Eetsmakelijk.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  • Reply
    chucky1012
    16 januari 2019 at 15:07

    Dit lijkt me heerlijk zeker nu het buiten zo kil en koud is 👌🏼

  • Reply
    Ingrid
    16 januari 2019 at 18:04

    Oooihhh dit maak ik ook geregeld. Ik smelt een klein beetje roomboter en daarin een gesnippert uitje glazig laten worden en dan de bloem en het bouillonblokje even meebakken. Dan kokend water erop (waterkoker) en een flinke eetlepel mosterd. Goed roeren en smullen maar!!

    Nét andersom dus, maar even lekker

  • Reply
    Kelly
    16 januari 2019 at 21:07

    Ik heb nog nooit mosterdsoep gehad, maar dit recept klinkt érg lekker! :)

  • Reply
    Lindsey Beljaars
    17 januari 2019 at 11:41

    Oeh gelijk je recept geprint, dit ga ik maken!!

  • Reply
    Bianca
    17 januari 2019 at 14:32

    Mmm lekker en helemaal niet moeilijk om te maken :-)

  • Laat een reactie achter op Ingrid Annuleer