Search
Close this search box.

Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Ik vind een mosterdsoepje altijd heerlijk, als we ergens uit eten gaan en ik zie dat op de menukaart staan bestel ik het eigenlijk altijd. Ik dacht dat dat heel lastig was zelf te maken, maar dat bleek niet zo te zijn. Met dit recept heb je binnen een kwartier een zelfgemaakte mosterdsoep klaar die echt heerlijk is!

Mosterdsoep met spekjes

Voor in het weekend vind ik het altijd lekker een grote pan soep te maken. Dit doe ik dan vaak al op zaterdag, zodat we er zaterdag alvast van kunnen eten en zondag lekker kunnen opwarmen met een stukje brood en een borrelhapje erbij. Ideaal zo voor het weekend. Ik vind een simpele groentesoep of kippensoep altijd heerlijk, maar deze mosterdsoep met spekjes is ook wel echt een grote favoriet.

Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui
Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Mosterdsoep met spekjes en bosui

Een soepje doet het altijd goed. Deze heerlijk romige mosterdsoep is echt een regelrechte hit en super makkelijk om zelf te maken.
4.46 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

 • 1 liter water
 • 1 blokje kippenbouillon
 • 100 mililiter (kook)room
 • 50 gram bloem
 • 3 eetlepels grove mosterd
 • 3 bosuitjes
 • 1 bakje uitgebakken spekjes
 • 1 snuf knoflookpoeder
 • peper + zout

Instructies

 1. Breng een liter water aan de kook met daarin een kippenbouillon blokje en de kruiden (peper, zout en het knoflookpoeder).
 2. Snijd ondertussen de bosui in kleine ringetjes en voeg die toe aan het water.
 3. Als het bouillon blokje goed opgenomen is voeg je de mosterd toe en zeef je de bloem door de soep en roer je het meteen goed door. Je kunt de bloem er ook gewoon in doen maar dan moet je goed opletten dat je geen klontjes krijgt.
 4. Bak de spekjes uit of koop kant en klare uitgebakken spekjes.
 5. Voeg de room en de spekjes toe en roer alles goed door.
 6. Garneer met wat overgebleven bosuitjes.
 
Is de soep warm en egaal (geen klontjes meer van de bloem en mosterd) dan is hij klaar om te eten! De soep is echt binnen een kwartiertje klaar en echt heerlijk. Ik koop trouwens al voorgebakken spekjes, maar die kun je zelf natuurlijk ook uitbakken. Dit recept is ook heel erg lekker met zalmsnippers in plaats van de spekjes. Eetsmakelijk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Recept: Mosterdsoep met spekjes en bosui

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Oooihhh dit maak ik ook geregeld. Ik smelt een klein beetje roomboter en daarin een gesnippert uitje glazig laten worden en dan de bloem en het bouillonblokje even meebakken. Dan kokend water erop (waterkoker) en een flinke eetlepel mosterd. Goed roeren en smullen maar!!

  Nét andersom dus, maar even lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *