Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Monchoutaart met Karamel Zeezout Chocolade

Recept: Monchoutaart met Karamel Zeezout Chocolade

Op Facebook heb je hem vast wel voorbij zien komen, de Monchoutaart Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout. Ik werd meerdere malen in het bericht getagd door vriendinnen en toevallig vierde ik dat aankomende weekend mijn verjaardag, met taart! Ik kon het dus niet laten de taart te maken en dat deed ik dan ook. Alleen al snel kwam ik tot de conclusie dat het recept niet helemaal in verhouding was en klopte. Hier is dus mijn versie geïnspireerd op de echte variant van MonChou zelf!

Recept: Monchoutaart met Karamel Zeezout Chocolade

Wat heb je nodig?

  • 300 gram MonChou
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 1 reep Tony’s Chocolonely Melk Karamel Zeezout
  • 100 gr biscuitjes
  • 50 gr salted sticks
  • 150 gr boter

Ik gebruikte ook nog een handje karamel popcorn en wat zoute sticks voor de garnering.

Recept: Monchoutaart met Karamel Zeezout Chocolade

Ik kan je alvast vertellen dat het een hele klus is om deze taart te maken. Je hebt een grote keuken nodig en veel potjes en pannen. Laat ik het stap voor stap uitleggen:

  1. Verkruimel de biscuitjes en de salted sticks in een poederige massa.
  2. Smelt de boter in een pannetje tot dat het helemaal vloeibaar is.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  4. Voeg de kruimels bij het botermengsel en meng dit goed door. Giet het daarna over in de springvorm en druk alles gelijkmatig plat voor een mooie bodem.
  5. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast en laat dit stijf worden.
  6. Smelt de reep chocolade au bain en maak ondertussen het slagroom en monchou mengsel.
  7. Klop eerst de slagroom stijf met de Klopfix.
  8. Voeg daarna stuk voor stuk de pakjes monchou toe en klop dit samen tot een glad mengsel.
  9. Als de chocolade helemaal gesmolten is, mix je deze er ook doorheen.
  10. Schenk daarna het mengsel in de springvorm bovenop de bodem.
  11. Garneer de taart eventueel met wat popcorn, chocolade en salted sticks.
  12. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en het liefst een hele dag.

Recept: Monchoutaart met Karamel Zeezout Chocolade

En dan is de taart klaar om gegeten te worden. De taart ziet er enorm feestelijk uit en je ziet meteen dat je er veel moeite voor hebt gedaan! Ik ben dan ook best trots op het eindresultaat!

Recept: Monchoutaart met Karamel Zeezout Chocolade

Let wel op dat de taart ontzettend machtig is en zelfs hele kleine puntjes waren al ontzettend vullend. Ik dacht dus twee taarten te maken omdat ik anders te weinig had. Maar omdat je hele kleine stukjes nodig hebt haal je hier zeker 12 punten uit. Wij vonden hem allemaal super lekker en zeker voor herhaling vatbaar! Hoe lijkt jullie deze taart?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Deze taart lijkt mij ook heerlijk, wat natuurlijk ook niet anders kan! Kan me voorstellen dat hij behoorlijk machtig zal zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *