Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: M&M Koekjes

 photo MampM Koekjes4_zpszhkpg22o.png

Ik had weer eens zin om gewoon heel simpel koekjes te gaan bakken, het blijft leuk! Vandaag heb ik een heel makkelijk en leuk recept voor jullie die ideaal is om samen te maken met vrienden of met de kleintjes. Het is snel klaar, je hebt alles vast wel in huis en heel makkelijk te maken. Ik leg je uit hoe je deze lekkere en snelle M&M koekjes maakt!

 photo MampM Koekjes_zpsrkwvmfkz.png

Wat heb je nodig?

  • 75 gram witte basterd suiker
  • 75 gram lichte basterd suiker
  • vanille suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 200 gram M&M’s

Je kunt zelf kiezen welke M&M’s je lekker vind, met nootjes is ook heel erg lekker door de koekjes heen. Omdat hier niet iedereen van nootjes houdt heb ik voor de normale gekozen. Dit is trouwens genoeg voor een grote bakplaat vol koekjes. Heb je een kleinere oven dan kan je het recept halveren.

 photo MampM Koekjes1_zps4t2oxebu.png

Laat boter eerst op kamertemperatuur komen of doe het even 1,5 minuut in de magnetron op 300 watt. Doe ondertussen alvast alle ingrediënten in een kom behalve de M&M’s. Dit deeg is prima te kneden met de mixer met de deeghaken, scheelt weer vieze handen. Als de boter zacht in doe je die bij het mengsel en kneed het tot een luchtig en zacht beslag. Als het beslag goed is doe je de M&M’s erbij en mixt het nog even goed door. Houdt nog wel wat M&M’s over ter decoratie.

 photo MampM Koekjes2_zpssidumsfg.png

Verwarm daarna de oven alvast voor op 200 graden en draai balletjes van het deeg en druk deze plat op het bakblik in de vorm van een koekje. De koekjes lopen nog een beetje uit dus laat wel genoeg ruimte tussen de koekjes over. Daarna decoreer je de koekjes nog met wat M&M’s op de ovenkant. Als de oven klaar is kunnen ze er voor 12 minuten in.

 photo MampM Koekjes6_zps5mbrlkf1.png

 photo MampM Koekjes3_zpslcmpfnxi.png

Als de koekjes gaar zijn haal je ze van het bakblik af en laat ze afkoelen op een rooster zodat ze lekker knapperig blijven. Als je ze uit oven haalt zijn ze nog wel zacht, maar afgekoeld zijn ze lekker knapperig en bros.

 photo MampM Koekjes5_zpszepejgeq.png

Door alle kleurstoffen van de M&M’s worden het wel kleurrijke koekjes, lekker! Ze doen me denken aan de koekjes van de Subway, lekker!

 photo MampM Koekjes7_zpsmrc8mfpu.png

 photo MampM Koekjes9_zpsjs1ebyjd.png

Hmm, stiekem is de schaal al halfleeg, het zijn hele lekkere koekjes, vooral in combinatie met de chocolade!

 photo MampM Koekjes8_zpsvmgxaigu.png

Mocht je dus binnenkort gezellig willen bakken, dan is dit zeker een geschikt recept om samen te maken! Het is makkelijk, lekker en snel klaar! Eetsmakelijk en tot het volgende recept!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

35 reacties

  1. Dat ziet er heerlijk uit :D Ook zo heerlijk kleurrijk zijn deze koekjes. Ze lijken mij ideaal om te geven als cadeautje voor een verjaardag :D Net confetti op een koekje :D x

  2. Zo, die zijn goed gelukt! Ik heb al moeite om van ‘gewoon’ koekjesdeeg af te blijven. Volgens mij haalt dit de oven niet eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *