Search
Close this search box.

Recept: Mini Oreo Cheesecake

 photo Oreo9_zps1c57d388.png

Ik kwam dit ergens tegen en het leek me zo lekker en makkelijk! Mini Oreo cheesecakes! Je bent echt in een half uur klaar en het kan bijna niet mislukken. En echt het is pure hemel in je mond. Wil je weten hoe je dit echt super makkelijk maakt? Kijk dan met me mee!

 photo Oreo_zps1ec10177.png

Wat heb je nodig?

Voor 10 Oreo mini cheesecakes

– 1 rol Oreo
– 100 gram zure room
– 60 gram suiker
– half zakje vanille suiker
– 200 gram roomkaas
– 2 losgeklopte eieren

Verwarm de oven alvast voor op 150 graden.

 photo Oreo1_zps382ef996.png

We beginnen met het beslag maken. Als eerst doe je de roomkaas en suiker in een kom en meng je dit tot een glad geheel. Daarna kluts je de eieren en voeg je deze er al mixend voorzichtig aan toe.

Nu voegen we aan het mengsel de vanillesuiker en zure room toe en mixen dit goed door tot een glad beslag.

 photo Oreo4_zpsc73d4ddf.png

In een rol zitten 14 Oreo’s en dat is echt precies genoeg. Kruimel 4 koekjes fijn voor in het beslag. Een makkelijke manier om dit te doen is met een lepel op het koekje te drukken op een bord.

 photo Oreo5_zpsa22402a8.png

Meng dit met een lepel door het beslag heen.

 photo Oreo3_zps59cd6061.png

Doe 10 vormpjes in een bakvorm en leg op elke bodem één Oreo. Dit is de bodem van de cheesecake. Alleen bij mij zijn ze gaan drijven tijdens het bakken.

 photo Oreo6_zps47953fdb.png

Met een juslepel heb ik gemakkelijk de vormpjes gevuld met het beslag.

 photo Oreo7_zps3cec0fc4.png

Bak de mini cheesecakejes 25 minuten gaar op 150 graden. Laat ze even afkoelen en doe ze vervolgens in de koelkast waar ze goed kunnen opstijven. Als ze goed stijf zijn kan je ze eten! De rest laat ik gewoon in de koelkast staan tot ze op zijn!

 photo Oreo10_zps42a6bfcf.png

Hmm, dit is echt ontzettend lekker!

 photo Oreo8_zps1727aaee.png

Eetsmakelijk! Ik weet zeker dat jullie hiervan gaan smullen!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

62 reacties

  1. Lijkt wel erg veel op het recept van Foodgloss….
    Het enige wat anders is dat jij 100 gram zure room hebt en foodgloss 80 gram.
    Verder is het precies hetzelfde….

    Lijkt overgenomen

    xx

    1. Alsof Foodgloss dit recept zelf verzonnen heeft. Dat heeft zij ook gewoon waarschijnlijk van Pinterest. Je suggereert nu gewoon dat Aranka niet eerlijk is. Dat is nogal beledigend.

    2. En ik heb ruim een half jaar geleden hier een recept van online gezet. Dus wat maakt het uit dat Foodgloss dit ook heeft gedaan. Gewoon een super lekker recept Aranka, hier moeten zoveel mogelijk mensen van weten ;-) lijk mij de beste insteek! Lekker doen wat je zelf leuk en lekker vindt.

        1. Het is een erg bekend recept, dus ik denk niet dat Aranka aan het stelen is geweest. Ze heeft er toch ook haar eigen foto’s bij gemaakt enzo? Het ziet er superlekker uit! De Oreo’s gaan inderdaad drijven omdat ze lichter zijn dan het beslag, ik heb ook die ervaring met Oreomuffins.

  2. Ik denk dat ik van het weekend maar even naar de supermarkt ga en dit ga namaken. Ik hou van oreo dus moet helemaal goed komen! :) Wat leg je het trouwens fijn in uit, ik snap het meteen!

  3. Oeh deze zien er heel erg lekker uit!! Wel heel erg slecht, eigenlijk mag ik ze niet maar wil ze zeker een keer uitproberen, misschien op een verjaardag ofzo. Neem ik ook niet het risico dat ik ze allemaal zelf op eet haha

  4. Haha, net nu ik goed op weg ben gezond te eten komt dit ;)
    Helaas ook geen verjaardagen in het vooruitzicht…. misschien maar een High tea organiseren met vriendinnen ;)

  5. Ik heb deze gistermiddag gemaakt precies volgens recept maar ze worden maar niet hard, ze staan al meer dan 12 uur in de koelkast, wat heb ik fout gdaan dat ze niet hard worden?

  6. Vandaag gemaakt ik heb alleen wel de roomkaas vervangen door monchou
    Ze zagen er heel goed uit en staan nu in de koelkast af te koelen…
    Maar ze zijn nadat ze uit de oven kwamen wel heel erg ingezakt…
    De smaak is kei lekker!
    Vraagje wel af wat ik nu fout heb gedaan…

Laat een antwoord achter aan Margo Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *