Ik vind het echt heerlijk zelf een beetje recepten in elkaar te flansen, natuurlijk met wat hulp van mixjes om de smaak eraan te maken, maar voor de rest hou ik me niet echt aan de voorschriften wat er eigenlijk in moet zitten. Vorige week maakte ik een heerlijk pan mihoen, benieuwd hoe? Lees dan zeker eventjes verder!
Wat heb je nodig?
– Conimex Mihoen Speciaal mix
– Wokolie
– 250 gram hamlappen
– bakje champignons
– bak taugé
– een grote ui
– een hele paprika
– mie (of mihoen)
– kroepoek
Marineer als eerst het vlees en laat dit eventjes intrekken.
Snijd ondertussen alle groente in stukken. Zelf hou ik wel van wat grover gesneden groente door deze gerechten. Zet ook alvast een pan met water op voor de mihoen.
Bak het vlees gaar zonder de groente.
Als het vlees gaar is voeg ik de ui en paprika toe.
Later nog de champignons, anders blijft er niks van over.
Als het water kookt voeg je je mie toe aan het water. Kook dit zolang als op de verpakking staat, in mijn geval 4 minuten.
Voeg daarna de taugé toe, want als dat te lang bakt blijft er niks van over en dat is natuurlijk zonde.
Als de mie gaar is giet je het af en voeg je de kruiden van de conimex mix toe. Wij vonden het een beetje teveel kruiden dus de volgende keer gebruiken we de helft van het zakje of laten het gewoon helemaal weg.
Meng dit goed door en voeg de groentes toe aan de mie.
En klaar is je mihoen en het is maar een half uurtje werk om alles klaar te krijgen. Ook lekker voor erbij is kroepoek, eetsmakelijk!
24 reacties
Manon
19 december 2012 at 15:07Ziet er heerlijk uit, ik weet wat ik morgen ga maken (a).
Lin
19 december 2012 at 15:26Mihoen is zó lekker!! Ziet er goed uit :D
martinaa89
19 december 2012 at 15:30lekkerrrrrr
Chantal
19 december 2012 at 15:32Mmm, ziet er heerlijk uit! Bij mijn vriend thuis eten we ook regelmatig mihoen en ik vind ’t erg lekker!
Trâm
19 december 2012 at 15:34Ik krijg honger door jou hihi
Yak Man
19 december 2012 at 15:34Ik houd van mihoen ♥. Ziet er lekker uit!
MirandaMiranda
19 december 2012 at 15:37hmm ziet er heerlijk uit.
Celine
19 december 2012 at 15:54Ziet er goed uit! Maar waarmee maak je de marinade? :)
Aranka
19 december 2012 at 16:23Oh, dat ben ik vergeten erbij te zetten. Dat zit in het Conimex pakje ;)
Lisa Ruigrok (@Lisaa_)
19 december 2012 at 16:07Mihoen is heerlijk! Mihoen Singapore vind ik eigenlijk nog lekkerder. Dat is met cha sieuw, garnaaltjes, kerrie en groenten!
Ashley
19 december 2012 at 16:13Ik lust geen Mihoen, maar dit ziet er eigenlijk wel heel lekker uit!
Ingeborg
19 december 2012 at 16:17Ziet er lekker uit! Ik moet vrijdag koken en hou dit in gedachte!
Hester
19 december 2012 at 16:45Die kruidenmixen zijn vaak heel erg lekker en geven net dat smaakje dat je zelf niet voor elkaar zou krijgen. Dit lijkt me heel lekker!
Laura
19 december 2012 at 17:12Ahh lekker!
Natasja
19 december 2012 at 17:21Jammie! Ik hou wel van zo’n combi. :D
Monique
19 december 2012 at 17:38mmm ik krijg trek!
Irene
19 december 2012 at 18:19Hmm lijkt me lekker joh! Ik eet alleen geen vlees, dus dan zou ik dat vervangen met wat garnalen :)
dita
19 december 2012 at 19:42Lekker!
Jana
19 december 2012 at 21:19Mmm..Ziet er lekker uit :D
Vera
19 december 2012 at 22:51Het ziet er heerlijk uit!
Beautydagboek
20 december 2012 at 07:08Dit is erg lekker, je brengt me weer op goede ideeën!
Eva
20 december 2012 at 17:20Hmm, klinkt lekker! Ik eet alleen geen vlees dus dan laat ik de ham gewoon weg.
creatiivemind
21 december 2012 at 14:35Looking good! =)
Charlotte
21 december 2012 at 20:07Yum heerlijk!
Mihoen is echt te lekker.
xxx