Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Mihoen

Ik vind het echt heerlijk zelf een beetje recepten in elkaar te flansen, natuurlijk met wat hulp van mixjes om de smaak eraan te maken, maar voor de rest hou ik me niet echt aan de voorschriften wat er eigenlijk in moet zitten. Vorige week maakte ik een heerlijk pan mihoen, benieuwd hoe? Lees dan zeker eventjes verder!

Wat heb je nodig?
– Conimex Mihoen Speciaal mix
– Wokolie
– 250 gram hamlappen
– bakje champignons
– bak  taugé
– een grote ui
– een hele paprika
– mie (of mihoen)
– kroepoek

Marineer als eerst het vlees en laat dit eventjes intrekken.

Snijd ondertussen alle groente in stukken. Zelf hou ik wel van wat grover gesneden groente door deze gerechten. Zet ook alvast een pan met water op voor de mihoen.

Bak het vlees gaar zonder de groente.

Als het vlees gaar is voeg ik de ui en paprika toe.

Later nog de champignons, anders blijft er niks van over.

Als het water kookt voeg je je mie toe aan het water. Kook dit zolang als op de verpakking staat, in mijn geval 4 minuten.

Voeg daarna de taugé toe, want als dat te lang bakt blijft er niks van over en dat is natuurlijk zonde.

Als de mie gaar is giet je het af en voeg je de kruiden van de conimex mix toe. Wij vonden het een beetje teveel kruiden dus de volgende keer gebruiken we de helft van het zakje of laten het gewoon helemaal weg.

Meng dit goed door en voeg de groentes toe aan de mie.

En klaar is je mihoen en het is maar een half uurtje werk om alles klaar te krijgen. Ook lekker voor erbij is kroepoek, eetsmakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *