Het is weer kerst en daar hoort weer een typisch soort lekkernij bij, Meringue! Je kent het wel van die heerlijke soort schuimpjes die wegsmelten op je tong. Ik ben enorm fan van deze lekkernij maar wist je ook dat dit heel erg makkelijk zelf te maken is? Ik laat jullie zien hoe je dat makkelijk thuis kan maken!
Wat heb je nodig?
– 5 eieren
– 300 gram fijne suiker/poedersuiker
– vanille aroma
Splits als eerst de eieren en bewaar het eiwit. Klop dit met de mixer stijf en voeg geleidelijk de suiker aan het mengsel toe. Als het eiwit écht heel erg stijf is, dan is het klaar. Bedek de bakplaat alvast met bakpapier en verwarm de oven voor op 125 graden. Doe nu het mengsel in een spuitzak. Maak nu vormpjes op de bakplaat, zorg er wel voor dat ze minimaal 1 cm ruimte hebben anders gaan ze tegen elkaar aan zitten. Bak de schuimpjes nu 2 uur op 125 graden zodat ze goed uitharden. Als ze klaar zijn check dan eventjes of ze echt goed hard zijn, zet ze anders nog eventjes in de oven.
Een leuke en lekkere tip is ook nog om de onderkant in de chocolade te dippen, dit vind ik altijd erg lekker! Eetsmakelijk!
33 reacties
Vera
9 december 2012 at 15:29Ik wist niet dat het zo makkelijk was om ze zelf te maken. Ga het zeker een keer proberen :)
beautybysacha
9 december 2012 at 15:32Ziet er heerlijk uit. Ik wist niet dat je het zo makkelijk zelf kan maken!
LounaBeauty
9 december 2012 at 15:32Ahww super leukk.. is eigenlijk helemaal niet moeilijk! leuk zeg.. Ik heb het wel eens geprobeert, maar had een heeeeel ander recept en het mislukte dan ook. hahaha!! ,liefs xoxo
Ashley
9 december 2012 at 15:35Ziet er heerlijk uit en helemaal niet moeilijk! Ga ik zeker een keertje proberen!
Trâm
9 december 2012 at 15:39Het ziet er heerlijk uit. In de chocola dippen lijkt mij geweldig haha
Laura
9 december 2012 at 15:49Super lekker en makkelijk! Wanneer voeg je de vanille aroma toe?
BeautyFrique.com
9 december 2012 at 16:00Yummie, ik ben dol op Meringues!!
Nog een tip: zorg dat je kom waarin je de eiwwitten klopt echt helemaal vetvrij is.
Anders kan je kloppen tot je een ons weegt ;)
Hester
9 december 2012 at 16:00Oh dit maken wij thuis ook best vaak, en dan nog met kokos erdoor is ook erg lekker!
Laura Louise - Fablouise
9 december 2012 at 16:11Hmmm dat ziet er lekker uit, ik heb het nog nooit gehad maar ben wel erg benieuwd!
Sophie
9 december 2012 at 16:12Hmm, ik vind meringues altijd zó lekker! Wat ook lekker is, is om de meringue in kleine stukjes te breken en door vanille ijs te doen. Lekker!
Nadine
9 december 2012 at 16:41Hmmmmmmmmmmm, zalig. Een vriendin van mij pest me altijd als we in de les zitten met foto’s van meringues.. Goed volgende keer zal ik wel zelf gemaakte meenemen, eens zien we er dan lacht. ;D
Paola (@ilovebeauty89)
9 december 2012 at 16:56Jammie! Ziet er super lekker uit.
Kelly
9 december 2012 at 17:03Jammie!!
Beautydiamonds
9 december 2012 at 17:15Dat ziet er heerlijk uit!
Jana
9 december 2012 at 17:39Ziet er lekker uit :D x
roos
9 december 2012 at 17:48Ik heb dit een keer zelf gemaakt via het recept uit een kookboek van albert heijn geloof ik. Maar ik kreeg geen mooie schuimpjes, ik kreeg echt van die lelijke platte dingen haha.
dita
9 december 2012 at 18:04Lekker!
Martina
9 december 2012 at 18:09Heerlijk! Ik heb alleen geen goede oven voor dit soort baksels helaas….heb een kleine combi!
marlyssa
9 december 2012 at 18:18Lekker, leuk recept:)
sowiesosowiesosowieso
9 december 2012 at 18:56Mss nog een aanvullend tipje voor dit heerlijke recept? Als je geen barsten in je meringues wil of ingezakte versies, laat dan de ovendeur dicht tot de schuimpjes helemaal zijn afgekoeld.
Kim
9 december 2012 at 19:01Ondanks dat de mix niet heel stijf werd (zelfs niet na 3 kwartier kloppen), zitten ze nu in de oven!! Ze zien er nu na een uur al precies uit zoals op het plaatje, dus ik ben benieuwd :-D
Thanks for sharing!!
Kim
9 december 2012 at 20:01Gelukt!!!! En ze zijn HEERLIJK!!
Charlotte
9 december 2012 at 20:02wat een leuk recept!
En best makkelijk te maken inderdaad. Erg lekker ^_^
xxx
Brinadepina
9 december 2012 at 21:35En wat doe je met het vanille-aroma? Gewoon weer in de kast denk ik…
Beautydagboek
10 december 2012 at 07:44Lekker zeg! Binnenkort maar eens maken.
Danielleeee
10 december 2012 at 10:51Super lekker ! ik ga het binnen kort ook maar eens proberen. Heb gehoord dat het best lastig kan zijn.
talsbeauty
10 december 2012 at 13:04Super lekker zeg en het recept klinkt niet moeilijk, misschien binnenkort maar eens gaan maken.
Anissa
15 december 2012 at 12:38Ze staan nu in de oven! Het ‘beslag’ is in ieder geval echt superlekker. De vanille aroma heb ik voordat ik de suiker er in deed door de eieren gedaan, gewoon een klein scheutje.
beautybysacha
20 december 2012 at 15:32Ik heb ze net uit de oven gehaald! Al wat geproefd, en ze zijn goed gelukt!
Al het beslag wat we over hadden daar hebben we een hele grote van gemaakt en versierd. Die staat nu in de oven!!
Aranka
20 december 2012 at 15:32Wat leuk! Eetsmakelijk! :D
linsey
24 december 2012 at 14:11Ik ga ze voor kerst maken, groene kleurstof erbij en het zijn net kerstboompjes :) Misschien beetje een domme vraag: in het recept staat niet dat je er vanillesuiker bij hebt gedaan, het staat wel tussen de ingrediënten. Ik denk dat het er gewoon bij moet he? Haha. Liefs, x
linsey
24 december 2012 at 14:12Vanille aroma bedoel ik natuurlijk
Aranka
24 december 2012 at 14:35Klopt, dat moet je er gewoon aan toevoegen voor de smaak ;)