Recept: Meringue

Het is weer kerst en daar hoort weer een typisch soort lekkernij bij, Meringue! Je kent het wel van die heerlijke soort schuimpjes die wegsmelten op je tong. Ik ben enorm fan van deze lekkernij maar wist je ook dat dit heel erg makkelijk zelf te maken is? Ik laat jullie zien hoe je dat makkelijk thuis kan maken!

Wat heb je nodig?
– 5 eieren
– 300 gram fijne suiker/poedersuiker
– vanille aroma

Splits als eerst de eieren en bewaar het eiwit. Klop dit met de mixer stijf en voeg geleidelijk de suiker aan het mengsel toe. Als het eiwit écht heel erg stijf is, dan is het klaar. Bedek de bakplaat alvast met bakpapier en verwarm de oven voor op 125 graden.  Doe nu het mengsel in een spuitzak. Maak nu vormpjes op de bakplaat, zorg er wel voor dat ze minimaal 1 cm ruimte hebben anders gaan ze tegen elkaar aan zitten. Bak de schuimpjes nu 2 uur op 125 graden zodat ze goed uitharden. Als ze klaar zijn check dan eventjes of ze echt goed hard zijn, zet ze anders nog eventjes in de oven.

Een leuke en lekkere tip is ook nog om de onderkant in de chocolade te dippen, dit vind ik altijd erg lekker! Eetsmakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

33 reacties

  • Reply
    Vera
    9 december 2012 at 15:29

    Ik wist niet dat het zo makkelijk was om ze zelf te maken. Ga het zeker een keer proberen :)

  • Reply
    beautybysacha
    9 december 2012 at 15:32

    Ziet er heerlijk uit. Ik wist niet dat je het zo makkelijk zelf kan maken!

  • Reply
    LounaBeauty
    9 december 2012 at 15:32

    Ahww super leukk.. is eigenlijk helemaal niet moeilijk! leuk zeg.. Ik heb het wel eens geprobeert, maar had een heeeeel ander recept en het mislukte dan ook. hahaha!! ,liefs xoxo

  • Reply
    Ashley
    9 december 2012 at 15:35

    Ziet er heerlijk uit en helemaal niet moeilijk! Ga ik zeker een keertje proberen!

  • Reply
    Trâm
    9 december 2012 at 15:39

    Het ziet er heerlijk uit. In de chocola dippen lijkt mij geweldig haha

  • Reply
    Laura
    9 december 2012 at 15:49

    Super lekker en makkelijk! Wanneer voeg je de vanille aroma toe?

  • Reply
    BeautyFrique.com
    9 december 2012 at 16:00

    Yummie, ik ben dol op Meringues!!
    Nog een tip: zorg dat je kom waarin je de eiwwitten klopt echt helemaal vetvrij is.
    Anders kan je kloppen tot je een ons weegt ;)

  • Reply
    Hester
    9 december 2012 at 16:00

    Oh dit maken wij thuis ook best vaak, en dan nog met kokos erdoor is ook erg lekker!

  • Reply
    Laura Louise - Fablouise
    9 december 2012 at 16:11

    Hmmm dat ziet er lekker uit, ik heb het nog nooit gehad maar ben wel erg benieuwd!

  • Reply
    Sophie
    9 december 2012 at 16:12

    Hmm, ik vind meringues altijd zó lekker! Wat ook lekker is, is om de meringue in kleine stukjes te breken en door vanille ijs te doen. Lekker!

  • Reply
    Nadine
    9 december 2012 at 16:41

    Hmmmmmmmmmmm, zalig. Een vriendin van mij pest me altijd als we in de les zitten met foto’s van meringues.. Goed volgende keer zal ik wel zelf gemaakte meenemen, eens zien we er dan lacht. ;D

  • Reply
    Paola (@ilovebeauty89)
    9 december 2012 at 16:56

    Jammie! Ziet er super lekker uit.

  • Reply
    Kelly
    9 december 2012 at 17:03

    Jammie!!

  • Reply
    Beautydiamonds
    9 december 2012 at 17:15

    Dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Jana
    9 december 2012 at 17:39

    Ziet er lekker uit :D x

  • Reply
    roos
    9 december 2012 at 17:48

    Ik heb dit een keer zelf gemaakt via het recept uit een kookboek van albert heijn geloof ik. Maar ik kreeg geen mooie schuimpjes, ik kreeg echt van die lelijke platte dingen haha.

  • Reply
    dita
    9 december 2012 at 18:04

    Lekker!

  • Reply
    Martina
    9 december 2012 at 18:09

    Heerlijk! Ik heb alleen geen goede oven voor dit soort baksels helaas….heb een kleine combi!

  • Reply
    marlyssa
    9 december 2012 at 18:18

    Lekker, leuk recept:)

  • Reply
    sowiesosowiesosowieso
    9 december 2012 at 18:56

    Mss nog een aanvullend tipje voor dit heerlijke recept? Als je geen barsten in je meringues wil of ingezakte versies, laat dan de ovendeur dicht tot de schuimpjes helemaal zijn afgekoeld.

  • Reply
    Kim
    9 december 2012 at 19:01

    Ondanks dat de mix niet heel stijf werd (zelfs niet na 3 kwartier kloppen), zitten ze nu in de oven!! Ze zien er nu na een uur al precies uit zoals op het plaatje, dus ik ben benieuwd :-D
    Thanks for sharing!!

    • Reply
      Kim
      9 december 2012 at 20:01

      Gelukt!!!! En ze zijn HEERLIJK!!

  • Reply
    Charlotte
    9 december 2012 at 20:02

    wat een leuk recept!
    En best makkelijk te maken inderdaad. Erg lekker ^_^
    xxx

  • Reply
    Brinadepina
    9 december 2012 at 21:35

    En wat doe je met het vanille-aroma? Gewoon weer in de kast denk ik…

  • Reply
    Beautydagboek
    10 december 2012 at 07:44

    Lekker zeg! Binnenkort maar eens maken.

  • Reply
    Danielleeee
    10 december 2012 at 10:51

    Super lekker ! ik ga het binnen kort ook maar eens proberen. Heb gehoord dat het best lastig kan zijn.

  • Reply
    talsbeauty
    10 december 2012 at 13:04

    Super lekker zeg en het recept klinkt niet moeilijk, misschien binnenkort maar eens gaan maken.

  • Reply
    Anissa
    15 december 2012 at 12:38

    Ze staan nu in de oven! Het ‘beslag’ is in ieder geval echt superlekker. De vanille aroma heb ik voordat ik de suiker er in deed door de eieren gedaan, gewoon een klein scheutje.

  • Reply
    beautybysacha
    20 december 2012 at 15:32

    Ik heb ze net uit de oven gehaald! Al wat geproefd, en ze zijn goed gelukt!
    Al het beslag wat we over hadden daar hebben we een hele grote van gemaakt en versierd. Die staat nu in de oven!!

    • Reply
      Aranka
      20 december 2012 at 15:32

      Wat leuk! Eetsmakelijk! :D

  • Reply
    linsey
    24 december 2012 at 14:11

    Ik ga ze voor kerst maken, groene kleurstof erbij en het zijn net kerstboompjes :) Misschien beetje een domme vraag: in het recept staat niet dat je er vanillesuiker bij hebt gedaan, het staat wel tussen de ingrediënten. Ik denk dat het er gewoon bij moet he? Haha. Liefs, x

    • Reply
      linsey
      24 december 2012 at 14:12

      Vanille aroma bedoel ik natuurlijk

    • Reply
      Aranka
      24 december 2012 at 14:35

      Klopt, dat moet je er gewoon aan toevoegen voor de smaak ;)

    Laat een reactie achter