Door Annemieke – Hoe vet zou het zijn als er een bakboek zou bestaan met allemaal super snelle baksels?! Soms mis ik dat een beetje, begrijp mij niet verkeerd ik ben DOL op bakken, maar ik ben vrij snel zat van het in de keuken staan. Ook hou ik niet van super veel ingrediënten en volgens mij ben ik niet de enige. Al tijden wil ik twix cups maken, ken je die? Ik zag ze voorbij komen op pinterest. Mijn familie was allen zo enthousiast toen ik het daar over had, dat ik besloot er een taart van te maken!
Na veel research kwam ik op verschillende recepten voor een twix taart, maar waren deze allemaal met gecondenseerde melk, dat 2,5 uur moet koken. Je voelt het al aankomen: daar heb ik geen zin in. Dus bedacht ik een makkelijke twix taart. Geen gecondenseerde melk, of moeilijke ingrediënten, alleen 2 uur opstijven! Dat is dan niet te vermijden. Baksels moeten nou eenmaal in de oven of opstijven. Nou genoeg gekletst, ik laat zien hoe je deze makkelijke twix taart maakt.
Dit heb je nodig:
- 2 Twixen (dus 2×2 reepjes)
- 250 gram degestive koekjes (of andere koekjes).
- 250 gram chocolade (ik zou 125 gram puur en 125 gram melk doen)
- 2 zakken karamel fudge
- 110 ml slagroom
- 175 gram boter
- snufje zout
- bakvorm 20cm
Zo doe je het:
- We beginnen met de bodem. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of hakmolen (staafmixer).
- Verwarm 150 gram boter in een pannetje of in de magnetron en doe dit bij de verkruimelde koekjes.
- Druk de bodem vast in de vorm en zet in de koelkast.
- Ondertussen ga je de karamelfudge au bain marie smelten in een pannetje. Dit duurt langer dan als je chocolade gaat smelten dus neem de tijd, blijf er goed bij en roer door. Dan voeg je een scheutje slagroom toe zodat de fudge wat dunner wordt, echt een klein beetje, het moet niet te vloeibaar worden. Voeg net zo veel toe tot je een soort van pindakaas dikte krijgt. Voeg ook een snufje zout toe.
- Laat de karamel een minuutje staan en verdeel het dan over de taartbodem. Dit kan het best met een mes of met de bolle kant van de lepel. Pas wel op dat je de bodem van de taart niet kapot maakt.
- Dan is het al tijd voor de laatste stap: de chocolade. Deze smelt je ook au bain marie, en hier meteen de rest van de slagroom en 25 gram boter bij. Als alles gesmolten is, stort je de chocolade over de karamellaag. Beweeg de vorm wat heen en weer zodat je de chocolade goed kan verdelen.
- Zet de makkelijke twix taart in de koelkast en laat even opstijven, dit heeft ongeveer 1,5 tot 2 uur nodig.
- Ondertussen snijd je de Twixen in stukjes haal de taart weer uit de koelkast en verdeel je dit over de chocolade laag van de makkelijke Twix taart. Zet dan weer in de koelkast om verder op de stijven.
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
21 reacties
Sharon - Choose to Shine
19 april 2017 at 08:17WoW dit ziet er goddelijk uit!
chucky1012
19 april 2017 at 08:45Mmmmm dit ziet er super heerlijk uit ;-)
Tineke
19 april 2017 at 09:12Ik heb net weer een aantal verjaardagen achter de rug. Jammer, anders had ik deze twix taart graag willen maken.
Liefs
Lindsey Beljaars
19 april 2017 at 10:49Oeh, klinkt heerlijk!!
Laura
19 april 2017 at 11:32Oh wauw! Dat is gewoon letterlijk één grote twix taart!
TypischKim
19 april 2017 at 13:04Ooh deze lijkt me zo lekker! Denk dat ik deze eens ga namaken!
Lisette
19 april 2017 at 14:49Wauw Dit lijkt me zo super lekker!
nicolished
19 april 2017 at 15:17Oehlala wat is dit heerlijk zeg! Ziet er heel erg goed uit.
Teeee
19 april 2017 at 16:25als er in een recept staat dat je de gecondenseerde melk 2,5 uur moet laten koken, kan je het bijna altijd ook doen in een pannetje. Doe de inhoud in een pan en verwarm op laag voor tot het dikker wordt. Blijf roeren om te zorgen dat het niet aanbrandt anders krijg je verbrande stukjes suiker.
Sweet Little Kitchen
20 april 2017 at 19:19Haha serieus?! Wat een openbaring! Ik ga dat snel een keer proberen!
Manon
19 april 2017 at 16:37Dit ziet er wel goddelijk uit
Annika
19 april 2017 at 16:46Deze ziet er erg lekker uit, ik ga dit recept even opslaan voor later.
Sherry
19 april 2017 at 18:26Nomnom ik vreet zo de hele taart op <3.
femketje
19 april 2017 at 18:56oh my doodles, ik moet dit echt eens maken :D
Mariska
19 april 2017 at 20:17Wauw dit zit er echt heel lekker uit! En makkelijk :) Wel ontzettend machtig denk ik….. moeite waard om te proberen!
Loes | Gewoon iets met Loes
19 april 2017 at 21:33Oeh, dit ziet er super lekker uit! Ik ben dol op Twix dus denk dat deze tijd mij zeker kan bekoren! Thanks for sharing!
Susan
20 april 2017 at 09:25Wauw. Dit ziet er echt heerlijk uit!
rachel
20 april 2017 at 09:43lekker hoor!!
Melissa
20 april 2017 at 10:34Klinkt echt superlekker! Ik ben altijd wel fan van karamel / chocola :D
Kelly
20 april 2017 at 17:15Dit ziet er lekker uit! Een flinke calorieënbom, dat dan weer wel haha!
Marielle
26 april 2017 at 19:40Ahh dit ziet er geweldig uit! Deze ga ik zeker onthouden om te maken :)