Door Annemieke – Makkelijke Pastataart. Wat stel jij je daar bij voor? Ik moet zeggen dat ik in de regel niet zo enthousiast wordt van eten wat normaal zoet is (in dit geval het woordje taart) wordt gebruikt in combinatie met warm eten (wat juist vaak hartig is). Ik hou niet van snoeppizza’s of snoep sushi of snoep hamburgers e.d. Dat hoort gewoon niet ofzo, haha. Zo sprak pastataart mij ook niet persee aan, maar eigenlijk heet dat gewoon zo omdat je het maakt in een springvorm. Ik vind het een super leuke en originele manier om pasta te serveren. Heel leuk voor als je visite hebt, en ook nog erg lekker. Serveer een lekkere salade bij, anders heb je wel heel weinig groenten.
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gram gehakt
- 1 liter gezeefde tomaten
- 75 gram spekreepjes/ baconreepjes
- 3 tl Italiaanse kruiden
- 350 gram rigatonipasta
- peper en zout
- mozzarella + geraspte kaas
Voor 1 taart – 45 minuten
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de pasta even zo een 8 minuten voor.
- Snipper de ui en knoflook.
- Doe in een koekenpan de spekreepjes, bak dit 5 minuten en voeg dan ook het gehakt toe bak dit rul.
- Doe hier ook de knoflook, kruiden en ui bij.
- Vervolgens doe je de gezeefde tomaten in de pan, bij het vlees.
- pak een springvorm en vet deze helemaal in. Vervolgens verdeel je de helft van de saus over de bodem van de springvorm.
- Dan begin je de pasta neer te zetten. Werk van buiten naar binnen in de springvorm. Zet de pasta rechtop neer tegen de rand.
- Vervolgens verdeel je rest van de saus rondom en tussen de pasta. De bovenkant eindig je met de geraspte kaas en mozzarella.
- Bak de pastataart zo’n 20 minuten in de oven.
Eetsmakelijk <3! Meer recepten vind je op Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
9 reacties
Ash
26 oktober 2016 at 16:29Hoeveel graden de oven en grootte springvorm?
Sweet Little Kitchen
26 oktober 2016 at 16:33De oven moet op 200 graden (zoals aangegeven bij stap 1:)). Ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt. Als je 24cm gebruikt, moet je iets meer pasta toevoegen (500gr).
Vanessa
26 oktober 2016 at 18:14Hé, dit ziet er superleuk en vooral lekker uit. Ik ga dit receptje opslaan!
femketje
26 oktober 2016 at 19:09het lijkt me wel echt super lekker :D
rachel
26 oktober 2016 at 19:24ik neem dit lekkere receptje mee :D
chucky1012
27 oktober 2016 at 06:03Mmmmm dat ziet er zo lekker uit.
Lindsey Beljaars
27 oktober 2016 at 10:12Oeh, ziet er top uit! Jammer dat je geen ‘puntje’ heb gesneden, was daar heel benieuwd naar!
Sandra
27 oktober 2016 at 11:25Jummy! Dat ziet er echt heerlijk uit.
Loes | Gewoon iets met Loes
27 oktober 2016 at 15:24Oh wat een leuk idee zeg! Ziet er lekker uit!