Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: makkelijk te maken tonijnburgers

Recept: makkelijk te maken tonijnburgers

Ik ben gek op tonijn en een vriendin vertelde me een keer dat ze tonijnburgers had gemaakt en dat super simpel was. Aangezien ik dus gek ben op tonijn en makkelijke recepten probeerde ik eens een keer tonijnburgers te maken maar dan met wat extra ingrediënten om het wat minder saai te maken.

Recept: makkelijk te maken tonijnburgers

Wat heb je nodig?

  • tonijn in blik
  • 1 ei
  • klein uitje
  • 2 eetlepels bloem
  • scheutje ketjap
  • 1 tl sambal
  • zout
  • knoflookpoeder

Je kunt voor dit recept tonijn op water gebruiken of tonijn in olie. Gebruik je tonijn op water dan moet je nog olie in de pan doen en met tonijn in olie niet. Deze verhouding is genoeg voor 3 royale burgers.

Recept: makkelijk te maken tonijnburgers

Ook bij dit recept is het weer ‘kind kan de was doen’. Laat als eerst de tonijn goed uitlekken, ook als je de olie variant gebruikt. Snipper ondertussen een uitje fijn. Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng dit goed door elkaar heen. Ondertussen zet je alvast een pan op het vuur met wat olie (of zonder als je tonijn in olie hebt gebruikt).

Nu is het tijd om de burgers te maken. Maak je handen nat (dit zorgt ervoor dat het mengsel niet zo aan je handen blijft plakken) en maak mooie burgers en leg deze in de pan. Vervolgens zet je het vuur hoog en bak je ze rondom mooi bruin. Door er wat ketjap, sambal en uitjes aan toe te voegen heb je net even wat meer smaak.

Je serveert de tonijnburgers naast een salade of natuurlijk op een broodje, wat je zelf wilt. Op een broodje vind ik ze ook heel erg lekker met een plakje chedderkaas en wat ketchup. Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit! Lang geleden dat ik zelf tonijnburgers heb gemaakt! Vorige zomer maakte ik ze regelmatig en varieerde dan ook met bijvoorbeeld chili flakes. Met ketjap klinkt ook echt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *