Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Macaroni in melk nagerecht

Als me iets aan vroeger doet denken is dat dit super makkelijke dessert, macaroni gekookt in melk. Super makkelijk, maar ik vond het altijd een feest als mijn moeder dit klaarmaakte. Eigenlijk zou ik het niet eens een recept willen noemen, zo makkelijk is het. Maar toch is het heel leuk en vooral lekker om te maken. Het heeft even wat tijd nodig om te koken, maar dan heb je echt het meest simpele én lekkere dessert op tafel staan. Macaroni in melk gekookt is gewoon de bom.

Macaroni met melk dessert

Vroeger als kind zijnde maakte mijn moeder dit voor ons als er speciale gelegenheden waren. Ziet er misschien niet heel bijzonder uit, wij vonden het echt feest als we dit als toetje gekregen. We hadden er ook onze eigen naam voor ‘pijpjes’, en die pijpjes waren echt feest. Mijn moeder stond dan een geruime tijd in de keuken om de macaroni met melk te koken tot een lekkere pap. Daarna nog wat bruine basterdsuiker er overheen en het feest was helemaal compleet.

Laatst had ik thuis nog wat melk over en had geen idee wat ik daarmee moest en ineens kreeg ik het idee om zelf eens een keer macaroni in melk te koken. Ik vond het nog steeds een feestmaal en het bracht me weer helemaal terug naar mijn jeugd.

Macaroni gekookt in melk

Wil je een lekker en makkelijk dessert op tafel zetten? Denk dan eens aan deze Oud Hollandse macaroni gekookt in melk. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar met een flinke laag bruine basterdsuiker is dit echt een heerlijk toetje.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 milliliter melk
  • 2 handjes macaroni
  • 1 scheut vanille aroma
  • basterdsuiker

Instructies
 

  • Pak een steelpannetje en doe hier de macaroni in. Let op, gebruik geen snel kokende macaroni, maar de meest goedkope macaroni die je lang moet koken.
  • Voeg de melk toe en een scheutje vanille aroma.
  • Breng het geheel aan de kook en blijf goed roeren, anders plakt de macaroni vast aan de bodem.
  • Wanneer de melk kookt laat je het nog minimaal een half uur lang zachtjes doorkoken, roer af en toe goed door. Wanneer de melk helemaal opgenomen is kun je nog wat extra toevoegen.
  • Na ongeveer 30 minuten is de macaroni goed gaat en valt misschien al een beetje uit elkaar waardoor de melk een dikkere substantie heeft gekregen. Dat is precies de bedoeling en dan is je macaronipap klaar.
  • Doe de macaroni in melk in schaaltjes en doe er een lekkere schep bruine basterdsuiker op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *