Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Lasagne met kipgehakt

Recept: Lasagne met kipgehakt

Door Annemieke – Wij zijn echt dol op pasta’s en lasagne’s. Toch ben ik op zoek naar een iets meer verantwoorde lasagne. Eentje waar ik mij minder schuldig over hoef te voelen. Nou, die heb ik gemaakt een lasagne met kipgehakt, groente en minder kaas.  Het was zo ontzettend lekker. Ik zeg nog steeds niet dat je dit super ”gezond” is, maar het is wel een iets meer verantwoorde lasagne.

Recept: Lasagne met kipgehakt

Dit heb je nodig:

 • 300 gram kip gehakt
 • 1,5 bik tomatenblokjes
 • 3 tenen knoflook
 • 1 bakje crème fraîche light (125gram)
 • 1 bakje champignons
 • lasagnebladen (volkoren)
 • 1 ui
 • 1 courgette (of prei)
 • 1 winterwortel
 • 1 bolletje mozzarella
 • 3 tl italiaanse kruiden
 • flinke hand 30+ kaas

Voor 3 personen- 45 minuten 

Recept: Lasagne met kipgehakt

Recept: Lasagne met kipgehakt

Recept: Lasagne met kipgehakt

Zo doe je het:

 1.  verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Bak het kippengehakt in een pan gaar tot het helemaal wit is met een laagje olie.
 3. Snijd ondertussen de courgette, ui, knoflook, champignons en wortel.
 4. Bak dit mee met de kippengehakt tot het lekker zacht is geworden.
 5. Doe de 1,5 blik  tomatenblokjes bij het kip groente mengsel. Laat dit 10 minuten koken. Zet een wekkertje. 10 minuten is echt nodig om het vocht van de tomatenblokjes een beetje te laten verdampen. Je kan bij de jumbo ook ingedikte blikjes tomatenblokjes kopen. Als je deze gebruikt, dan hoef je het niet zo lang te laten koken.
 6. Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de saus, en de crème fraîche.
 7. Vervolgens kan je de lasagne gaan opbouwen.
 8. Vet een ovenschaal in en begin met een klein laagje saus, lasagnebladen, wat mozzarella, en dan weer saus, lasagnebladen, mozzarella, eindig met een laagje saus. doe hier wat geraspte 30 + kaas overheen.
 9. zet de lasagne voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Recept: Lasagne met kipgehakt

Tip: voeg net als ik 3 tl groende pesto toe bij stap 5. en als de lasagne uit de oven is gekomen is het lekker om er nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen te verdelen. Serveer eventueel met wat rucola.

Recept: Lasagne met kipgehakt

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Mmm lijkt me heerlijk. Ga ik maken volgende week!

  Maar ik zie groene paprika ipv courgette of prei?! En ik zie rode paprika:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *