Door Annemieke – Wij zijn echt dol op pasta’s en lasagne’s. Toch ben ik op zoek naar een iets meer verantwoorde lasagne. Eentje waar ik mij minder schuldig over hoef te voelen. Nou, die heb ik gemaakt een lasagne met kipgehakt, groente en minder kaas. Het was zo ontzettend lekker. Ik zeg nog steeds niet dat je dit super ”gezond” is, maar het is wel een iets meer verantwoorde lasagne.
Dit heb je nodig:
- 300 gram kip gehakt
- 1,5 bik tomatenblokjes
- 3 tenen knoflook
- 1 bakje crème fraîche light (125gram)
- 1 bakje champignons
- lasagnebladen (volkoren)
- 1 ui
- 1 courgette (of prei)
- 1 winterwortel
- 1 bolletje mozzarella
- 3 tl italiaanse kruiden
- flinke hand 30+ kaas
Voor 3 personen- 45 minuten
Zo doe je het:
- verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak het kippengehakt in een pan gaar tot het helemaal wit is met een laagje olie.
- Snijd ondertussen de courgette, ui, knoflook, champignons en wortel.
- Bak dit mee met de kippengehakt tot het lekker zacht is geworden.
- Doe de 1,5 blik tomatenblokjes bij het kip groente mengsel. Laat dit 10 minuten koken. Zet een wekkertje. 10 minuten is echt nodig om het vocht van de tomatenblokjes een beetje te laten verdampen. Je kan bij de jumbo ook ingedikte blikjes tomatenblokjes kopen. Als je deze gebruikt, dan hoef je het niet zo lang te laten koken.
- Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de saus, en de crème fraîche.
- Vervolgens kan je de lasagne gaan opbouwen.
- Vet een ovenschaal in en begin met een klein laagje saus, lasagnebladen, wat mozzarella, en dan weer saus, lasagnebladen, mozzarella, eindig met een laagje saus. doe hier wat geraspte 30 + kaas overheen.
- zet de lasagne voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Tip: voeg net als ik 3 tl groende pesto toe bij stap 5. en als de lasagne uit de oven is gekomen is het lekker om er nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen te verdelen. Serveer eventueel met wat rucola.
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
10 reacties
Moniek
10 mei 2017 at 15:26Mmm lijkt me heerlijk. Ga ik maken volgende week!
Maar ik zie groene paprika ipv courgette of prei?! En ik zie rode paprika:)
Moniek
10 mei 2017 at 15:27En geen wortel haha
Sweet Little Kitchen
10 mei 2017 at 17:31haha groene paprika klopt! *schaaaam* Ik kwam erachter dat ik geen courgette had gekocht! Super balen haha! Maar ik eet dit normaal wel met courgette hoor! Wortel zit er wel doorheen:)
Lieke
10 mei 2017 at 20:52Ok haha en rode paprika? Het is niet tomaat zo te zien
Joyce - LemonyLifeNL
10 mei 2017 at 16:01Hmm dit lijkt me best lekker!
Manon
10 mei 2017 at 16:22Yummy Yummy. Ik hou van Lasagne!
Kirsty
10 mei 2017 at 16:44Ziet er lekker uit! Meestal denk ik niet zo snel aan kipgehakt, maar eigenlijk is het best lekker.
femketje
10 mei 2017 at 18:51oehh het lijkt me super lekker :D
Sarah
11 mei 2017 at 00:25Ziet er heerlijk uit! Ook maar eens een keertje proberen.
rachel
11 mei 2017 at 09:17heb nog nooit kippengehakt gegeten eerlijk gezegd maar ga het een keer proberen