Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Lange Vingers

 photo Lange Vingers8_zps3moz5umr.png

Koekjes, ik eet ze stiekem niet per stuk, maar als ik ze niet op tijd weg leg per pak. Lange vingers zijn ook van die koekjes die ik niet per één eet, maar per 3 of 4 of 5. Het zijn zulke simpele koekjes met zo een lekkere smaak. Omdat het zulke simpele koekjes zijn, zijn ze vast niet moeilijk te maken. En inderdaad, je maakt ze met 4 ingrediënten die je zeker weten allemaal in huis hebt!

 photo Lange Vingers_zpszawwlo2h.png

Wat heb je nodig?

 • 3 eieren
 • 100 gram suiker
 • 45 gram bloem
 • 45 gram maizena

Dit is genoeg voor ruim twee bakplaten vol lange vingers, ik kon er zelfs 3 uit halen – ik heb wel een iets kleinere bakplaat dan van een grote oven -.  Als je minder wil, pas dan even het recept aan.

 photo Lange Vingers1_zpsmrrktzcx.png

We splitsen als eerst alle eieren en kloppen de 3 eiwitten stijf. Als deze stijf zijn kloppen we hier nog de helft van het suiker doorheen.

 photo Lange Vingers2_zps8awyah3x.png

De andere helft van het suiker gaat door de eidooiers, roer dit ook even goed door elkaar met bijvoorbeeld een vork.

 photo Lange Vingers3_zpsenwh2sb1.png

Daarna voegen we alles voorzichtig bij de eiwitten, de eidooiers met suiker, de maizena en de bloem.

 photo Lange Vingers4_zpsaq3nbvkn.png

Vervolgens spatelen we alles goed door elkaar. Doe dit met een spatel zodat het goed luchtig blijft. Ondertussen verwarmen we de oven alvast voor op 180 graden.

 photo Lange Vingers5_zpsuvu3t2l1.png

Doe het beslag in een spuitzak en gebruik een open spuitmond zonder karteltjes. Maak nu de vorm van een lange vinger na, maak ze niet te dik want dan worden ze niet lekker knapperig en bros. Let wel op dat ze een beetje uitzetten tijdens het bakken dus dat je ze niet te dicht op elkaar spuit. Om het af te maken bestrooien we ze natuurlijk nog even met suiker.

 photo Lange Vingers6_zpsyw0n0o2f.png

Daarna bakken we de lange vingers af gedurende 18 minuten op 180 graden. Met die tijd kwamen ze het lekkerst uit de boven, lekker knapperig en bros, dat hoort natuurlijk bij lange vingers!

 photo Lange Vingers10_zpsnzpbtpey.png

 photo Lange Vingers12_zpsro9w391h.png

Ze lijken dan wel niet echt op lange vingers, maar ze smaken wel exact hetzelfde en hebben een heerlijke krokante en brosse bite!

 photo Lange Vingers9_zpsbzcuefxr.png

 photo Lange Vingers11_zps436nojpt.png

Kijk hoe lekker luchtig ze zijn geworden! Het is dus echt van belang dat je de eiwitten goed stijf klopt en het beslag lekker luchtig houdt tijdens het spatelen. Ga er dus niet meer met de mixer doorheen.

 photo Lange Vingers13_zpsukwkazew.png

 photo Lange Vingers7_zpstivggvmk.png

Zo en na dit recept heb je genoeg lange vingers voor een hele week! Want drie bakplaten vol waren er wel heel erg veel. Maar gelukkig waren ze heel erg lekker dus een straf was het niet! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Ik ben dol op lange vingers, die kan je zo lekker soppen in de thee of koffie! Ze doen me een beetje denken aan brosse eierkoeken, lekker! Makkelijk te maken, dit moet ik een keer proberen.
  Liefs, Iris

 2. Lange vingers zijn zo lekker! Heb ze eigenlijk nog nooit zelf gemaakt, maar ga dat zeker een keertje doen, leuk recept! Ben erg benieuwd, ziet er namelijk lekker uit :)

 3. Oh, wat een leuk idee en ze zijn inderdaad zo lekker!

  Ik vind eieren splitsen wel altijd heel erg eng (dat soort dingen gaan bij mij altijd fout), maar ik ga het wel eens proberen denk ik!

 4. Haha, zo zien ze er toch iets anders uit dan in de winkel he? :D
  Lekker recept! En lekker makkelijk, houd ik van! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *