Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Kwarktaart met appel en kaneel

Automatische concepten

Ik ben echt gek op kwarktaart en maak het regelmatig met zo’n pakje van Dr. Oetker. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Alleen ik vind het soms best wel spannend, want hoe krijg je de kwark goed stijf? Ik besloot het weer eens te gaan proberen met de gelatine poeder die ik uit Duitsland meenam.

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

Kwarktaart met appel en kaneel

Ik vind een kwarktaart altijd heerlijk, lekker fris en ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Deze kwarktaart met appel en kaneel is een verrassend lekkere combinatie.
5 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Nagerecht
Porties 10 punten

Ingrediënten
  

  • 200 gram bastognekoeken
  • 90 gram boter
  • 250 milliliter slagroom
  • 500 gram volle kwark
  • 100 gram suiker
  • 3 zakjes gelatinepoeder (of 5 blaadjes)
  • 1 zakje klopfix
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • scheut Licor 43

Instructies
 

  • Verkruimel alle Bastogne koekjes met een keukenmachine, staafmixer, blender of deegroller en smelt de boter in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is doe je hier de koekkruimels bij. Pak een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Stort hier het mengsel van koekkruimels en boter in en druk aan tot een stevige bodem. Laat afkoelen in de koelkast.
  • Maak het pannetje van de boter schoon met een stukje papier. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Doe de kleine stukjes appel in de pan en voeg hier 50 gram suiker, een flinke scheut kaneel en eventueel een scheut Licor 43 aan toe. Bak dit eventjes aan tot de appels gekarameliseerd zijn.
  • Giet de appels af en bewaar het kookvocht, dit is straks voor over de taart. Haal het bakblik uit de koelkast en verdeel de appels over de bodem.
  • Ondertussen kloppen we de slagroom met een zakje klopfix stijf. Wanneer de slagroom stijf is voeg je de kwark, 50 gram suiker en gelatine (check even de bereidingswijze van gelatineblaadjes als je die gebruikt) toe. Mix dit allemaal door elkaar tot één geheel.
  • Stort het kwarkmengsel over de appels heen en strijk glad met een spatel. Schenk daarna de siroop van de appels over de taart heen.
  • Zet de kwarktaart vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast. Daarna is hij klaar om aangesneden te worden!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Automatische concepten
Automatische concepten

Ik kan je verzekeren, deze kwarktaart met een warme touch is echt heerlijk. Een lekkere knapperige bodem, gekarameliseerde appeltjes gecombineerd met de frisheid van kwark. Wat mij betreft echt een dikke aanrader om te maken en iedereen vond hem heerlijk.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

    1. Ik heb deze vanmiddag gemaakt in een 22 cm springvorm en past perfect.
      Even kleine noot voor degene die gelatine blaadjes gebruiken, deze moet je warm verwerken.
      Ik heb ongeveer soeplepel van de siroop van de appels verwarmd in pannetje en daar de gelatine in opgelost en dat door kwark/slagroom mengsel gedaan
      Taart staat nu in de koeling en ziet er heerlijk uit 😋

Laat een antwoord achter aan Esther Di Luca Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *