Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Kwarkbollen met blauwe bessen

Kwarkbollen met blauwe bessen

Kwarkbollen, ik wilde ze al een hele tijd maken maar het kwam er steeds maar niet van. Op mijn vrije dag kwam mijn moeder gezellig langs en besloot ze maar eens te maken voor de lunch. Kwarkbollen zijn redelijk gezond en kan nu ook nog eens zeggen dat ze heel erg lekker zijn. Ik deel het super makkelijke recept met je!

Kwarkbollen met blauwe bessen

Gezonde kwarkbollen met blauwe bessen

Het maken van de kwarkbollen is echt ontzettend makkelijk. Ik dacht dat het best ingewikkeld zou zijn en een gesmeer, maar dat valt heel erg mee. Je kunt voor dit recept ook gewoon bloem gebruiken, zorg er dan wel voor dat je ook nog bakpoeder toevoegt aan het recept voor luchtige bollen.

Ook kun je de kwarkbollen met allerlei zoete dingen vullen. Gebruik in plaats van blauwe bessen bijvoorbeeld rozijnen, stukjes appel of banaan.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Kwarkbollen met blauwe bessen
Kwarkbollen met blauwe bessen

Kwarkbollen met blauwe bessen

Kwarkbollen zijn echt heel erg simpel om te maken, lekker en ook nog eens super gezond. Een leuk alternatief voor het ontbijt of lunch zijn deze kwarkbolletjes. Wil je toch nog even extra genieten, besmeer ze dan met wat room of roomboter.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kwark
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram blauwe bessen
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel olie
  • snuf zout

Instructies
 

  • Pak een beslagkom en doe daar alle ingrediënten in, behalve de blauwe bessen.
  • Kneed het met je handen tot een deeg of gebruik de mixer met deeghaken (dat deed ik en ging prima).
  • Was de bessen en schep deze met een spatel door het deeg in.
  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier. Het deeg is genoeg voor 6 bollen. Maak twee lepels nat met water (zo plakt het deeg minder aan de lepels) en maak 6 bolletjes op het bakpapier.
  • De kwarkbollen gaan voor 20 minuten de oven in op 180 graden en je haalt ze eruit als ze mooi bruin beginnen te kleuren. Warm zijn de kwarkbollen het lekkerst, maar ook koud zijn ze heel goed te eten!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Kwarkbollen met blauwe bessen

De kwarkbollen van zichzelf hebben niet heel erg veel smaak (doordat er amper suiker in zit) maar door de blauwe bessen of eventueel ander fruit of rozijnen worden ze heerlijk zoet. Je kunt dus heel simpel lekker en best wel gezonde bolletjes op tafel zetten. Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *