Door Annemieke – …met satésaus, maar dat paste niet meer in de titel, haha. Ik ben echt dol op krokante kipburger, of krokante kipstukjes in een wrap. Ik denk dan meteen aan de KFC. Een heerlijke wannabe KFC kipburger is zo gemaakt en ook nog veel gezonder, want deze gaan in de oven in plaats van in de frituurpan.
Dit heb je nodig:
- 1 kipfilet
- hand cornflakes
- 1 ei
- scheutje ketjap
- 3 eetlepels bloem
- hamburgerbroodjes
- satesaus
- rode ui
- sla
- komkommer
Voor 2 burgers – 30 minuten
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak een kipfilet en snijd doormidden in de lengte.
- Vervolgens mag je flink los gaan met je agressie. Leg de kip tussen 2 stukjes plastigfolie en sla deze een klein beetje plat met een pan of deegrolller.
- Zet 2 bakjes klaar: vul 1 met bloem, 1 met ei en een scheutje ketjap en 1 met de cornflakes. Maak de cornflakes wat kleiner met je vingers.
- Doe de kip eerst door de bloem, kan door het ei/ketjap mengsel en dan door de cornflakes.
- Leg op de bakplaat en bak in de oven in 10 minuten gaar.
- Leg op een broodje en maak af met ingrediënten die je lekker vindt.
Klaar is je heerlijke kipburger. Eetsmakelijk <3! Meer recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
11 reacties
chucky1012
4 januari 2017 at 15:12Dat ziet er lekker uit!
Inderdaad net als bij bovengenoemd restaurantketen.
Xoxo
Kirsty
4 januari 2017 at 16:04Ziet er lekker uit!
Manon Boerakker
4 januari 2017 at 16:16Dat ziet er lekker uit
Kelly
4 januari 2017 at 16:58Ziet er heerlijk uit!
Edith Sofia
4 januari 2017 at 17:25Oeeeh lijkt me super lekker!
Marit
5 januari 2017 at 00:40Super leuk! Even een kleine tip: het is plasticfolie?
Kelly
5 januari 2017 at 06:52Ziet er lekker uit!
Susan
5 januari 2017 at 08:21Dit lijkt me echt heel erg lekker!
Svenja
5 januari 2017 at 09:24Hmm, dit ziet er super lekker uit. Absoluut een recept die ik eens ga uitproberen. Thanks for sharing <3
rachel
5 januari 2017 at 10:45heerlijk!! wij maken ze ook wel eens maar dan met knabbelspek die ik fijn sla ipv cornflakes, mag geen cornflakes namelijk
AwkwardCityChicks
7 januari 2017 at 00:04Ziet er lekker uit! Behalve de sate saus, doet me altijd aan iets anders denken haha