Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: kokostaart met blauwe bessen

Recept: kokostaart met blauwe bessen

Ik had nog een grote bak blauwe bessen staan die op moesten en was me eens aan het bedenken wat ik daar nou van kon maken. Je kunt ze natuurlijk ook invriezen maar ik had wel weer eens zin om wat te bakken. Ik besloot dus een kokostaart met blauwe bessen te maken!

Recept: kokostaart met blauwe bessen

Wat heb je nodig?

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram (room)boter
  • 175 lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gram kokos rasp
  • 200 gram blauwe bessen
  • 4 eieren
  • zakje vanille suiker
  • amandelschaafsel

Voor dit recept maakte ik gebruik van roomboter, maar je kunt het ook met margarine doen. Ook kun je de basterdsuiker door normale suiker vervangen. Bosbessen kunnen vers of uit de diepvries gebruikt worden.

Recept: kokostaart met blauwe bessen

Het maken van deze taart is ontzettend makkelijk. Eerst laten we alvast de roomboter op kamertemperatuur komen, zodat deze straks makkelijk te mixen is.

Pak een springvorm, cakevorm of muffin vormpjes en vet deze in of bekleed ze met bakpapier. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Zelf gebruik ik een springvorm en bekleed de onderkant met bakpapier.

Dan is het tijd om het beslag te maken. Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de eieren, de vanille suiker, de roomboter en het kokosrasp in een beslagkom en mix dit tot een glad beslag. Voeg daarna de blauwe bessen toe en spatel dit rustig om.

Stort vervolgens het beslag in de springvorm en maak het af door er nog wat blauwe bessen en het amandelschaafsel overheen te strooien.

Daarna gaat de taart voor 45 minuten de oven in op 160 graden. Maak je er muffins van dan hoeven ze maar 25 minuten. Check na het bakken of de taart goed gaar is door er even met een saté prikker in te prikken. Blijft er niets aan de prikker plakken, dan is de taart gaar!

Recept: kokostaart met blauwe bessen

Ik vind de taart echt ontzettend goed gelukt en vooral ook heel erg lekker. Niet meteen de meest gezonde taart die er is, maar wel een feestje om op te eten. De smaakcombinatie van cake, blauwe bessen en kokos is ook erg lekker! Ik zou zeggen, eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *