Search
Close this search box.

Recept: Kletskoppen

 photo Kletskoppen7_zps537d0edd.png

Als ik iets lekkere koekjes vind dan zijn het wel kletskoppen. Ik eet ze eigenlijk nooit maar als ik ze heb dan gaat het pakje ook zo leeg. Ze zijn heerlijk knapperig, hebben een heerlijke smaak en zijn heel makkelijk te maken. Dat wist ik niet eens! Binnen 20 minuutjes had ik heerlijke kletskoppen op tafel staan!

 photo Kletskoppen_zps9eecd461.png

Wat heb je nodig?

– 25 gram amandelen of pinda’s
– 60 gram boter
– 150 gram bruine basterdsuiker
– 50 gram bloem
– snufje kaneel
– snufje zout
– 3 tl water

 photo Kletskoppen1_zps42c76c97.png

Hak eerst de amandelen of pinda’s fijn. Dit kan je doen met een keukenmachine maar ook gemakkelijk met een scherp mes. Rooster ze daarna even in de pan voor een intensere smaak.

 photo Kletskoppen2_zps681abccf.png

Smelt eerst de boter in een pannetje op laag vuur en als de boter gesmolten is voeg je de suiker toe. Roer dit door tot een glad mengsel en voeg daarna de bloem, amandelen, water, zout en kaneel toe. Meng dit allemaal goed met elkaar. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

 photo Kletskoppen3_zpsbcb10fc6.png

Nu is het tijd om de koekjes te maken. Leg een vel bakpapier op het blad en maak met een theelepel kleine balletjes en leg deze een flink eind uit elkaar. In de oven zetten ze heel erg uit. Deze afstand op de foto was nog te klein, leg ze dus ruim uit elkaar. Omdat ik ze zo ruim uit elkaar had gelegd is dit beslag goed voor twee bakplaten vol koekjes.

 photo Kletskoppen4_zpsa167b761.png

Bak de kletskoppen gaar in 10 minuten en als ze uit de oven komen kun je ze nog heel voorzichtig in vorm brengen omdat ze nog zacht zijn. Laat ze daarna goed afkoelen en klaar zijn je kletskoppen!

 photo Kletskoppen8_zpsca56a84d.png

Terwijl ik dit typ vind ik het jammer dat ze alweer op zijn, want dit waren echt de lekkerste kletskoppen ever en heel gemakkelijk te maken. Als je dit eenmaal hebt gehad koop je ze nooit meer uit de winkel!

 photo Kletskoppen5_zps5ddf80ac.png

 photo Kletskoppen6_zps5638ad6f.png

 photo Kletskoppen9_zpsc3a8a9c6.png

Wellicht heb je alles wel in huis voor deze heerlijke zoete en knapperige koekjes, dus ik zeg, duik snel de keuken in! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Wat leuk dat je de schaaltjes en kopjes laat terugkomen uit één van je vorige blogposts. Kletskoppen zijn heel erg lekker. Met name met een paar bolletjes vanille-ijs erbij ;-) Het recept klinkt niet al te ingewikkeld, fijn!

  2. Ik vind ze uit de winkel al erg lekker laat staan als ik dit recept probeer. Ziet er heel lekker uit!

    Ik ken het één koekje principe ook echt niet. Hatseflats alles in één keer op.

  3. Ik eet bijna nooit koekjes, maar deze zijn wel lekker!
    En eigenlijk ziet het recept er ook niet zo lastig uit.

  4. Vroeger waren er bij de liddle van die flesjes te koop waar dat mengsel al in zat. Echt ge-wel-dig! Helaas limited en nooit meer gezien! Dit ga ik zeker een keer zelf proberen!

  5. Dat is nog niet eens zo moeilijk om te maken, leuk zeg. Je bakt altijd weer heerlijke dingen, waar ik dan natuurlijk spontaan zin aan krijg. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *