Recept: klassieke appeltaart

Recept: klassieke appeltaart

Door Annemieke – Eén van de meeste taarten naast de bokkenpootjes taart, die ik vaak maak omdat het altijd lekker blijft is toch wel een klassieke appeltaart. Een klassieke appeltaart is altijd goed. Ik merk dat ik het ook vaak nog bestel als ik ergens iets ga eten of drinken met iemand. Het is lekker Hollands, je weet wat je krijgt en ook niet heel zwaar. Vandaag deel ik hoe ik meestal appeltaart maak. Zelf maak ik een appeltaart trouwens altijd zonder rozijnen.

Dit heb je nodig:

  • 300 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 1 tl vanille essence
  • 200 gram koude boter
  • 1 ei + 1 ei om mee te bestrijken (2 eieren dus)
  • 2 el koud water
  • 1200 gr appels
  • 2 handen paneermeel
  • 2,5 el custardpoeder
  • rozijnen naar smaak (60 gram)
  • 70 gr suiker (voor de vulling)
  • 30 gr vanillesuiker (voor de vulling)
  • 4-6 tl kaneelpoeder

Follow my blog with Bloglovin
Recept: klassieke appeltaart

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe in een kom de bloem, suiker, vanille essence, koude boter, water en 1 ei. Meng dit met je handen tot een deeg, of met de keukenmachine. Is het te droog? Voeg dan nog wat water toe. Is het te plakkerig? Voeg dan nog wat bloem toe.
  3. Leg het deeg even weg in de koelkast en schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes of partjes.
  4. Meng de appels met de 70 gram suiker en 30 gram vanille suiker, doe ook het kaneelpoeder en de custardpoeder (en eventueel de rozijnen) bij de appels roer het goed door.
  5. Bak een springvorm van ongeveer 22 cm rol het deeg dun uit  met een deegroller en genoeg bloem zodat het deeg niet blijft plakken aan de deegroller of aanrecht en verdeel het over de springvorm. Denk erom dat je ook de randen van de springvorm goed bekleed.
  6. Vervolgens doe je 2 handjes paneermeel op de bodem van de appeltaart. Dat klinkt een beetje raar maar dat proef je niet, en zorgt ervoor dat de vocht uit de appels worden opgenomen door het paneermeel en niet door het deeg, waardoor je een mooie knapperige taart krijgt.
  7. Druk de appels in de taart, zoveel en zo hoog mogelijk.
  8. Rol het overige deeg uit en snijd er met een mes of pizzasnijder dunne banen van die net zo breed zijn als de springvorm. Verdeel dit (eventueel in vlecht patroon) over de appeltaart heen
  9. Bak de taart in een uur goud bruin en gaar in de oven.

Recept: klassieke appeltaart

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    chucky1012
    21 februari 2018 at 18:43

    Mmmmm ;-)

  • Laat een reactie achter