Search
Close this search box.

Recept: Kipstoofpotje

Recept: Kipstoofpotje

Door Annemieke – Soms heb je van die dagen dat je echt niet gezond hebt gegeten en opzoek bent naar een makkelijk, lekker en gezond receptje. Een combinatie die best moeilijk te vinden is. Het receptje dat ik vandaag voldoet aan al deze punten. Bovendien is het ook nog lekker budget, dat is altijd weer mooi meegenomen.

Dit heb je nodig:

Kipstoofpotje voor 2 personen

  • 200 gram kip
  • 300 gram krieltjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram champignons
  • 4 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2tl komijnpoeder
  • 2tl paprikapoeder
  • (evt wat maizena om te binden)

Recept: Kipstoofpotje

Zo doe je het:

  1. Snijd de kip in blokjes en de ui, paprika en champignons in stukjes.
  2. Doe wat olijfolie in een pan en bak de kipblokjes gaar.
  3. Doe dan ook de groenten erbij. Laat het in z’n geheel even meebakken zodat de paprika en champignons lekker gebakken zijn. Voeg ook de krieltjes toe zodat deze ook even meebakken.
  4. Voeg het blikje tomatenpuree toe. Laat ook dit 2 minuten meebakken.
  5. Meng het kippenbouillonblokje met ongeveer 300ml heet water.
  6. Schenk dit bij het mengsel en laat het ongeveer een half uurtje stoven (dat wil zeggen, deksel op de pan en laat het water net niet koken). Zo kan het geheel verder garen.
  7. Roer af en toe door.
  8. Als na een half uurtje het stoofpotje nog heel dun is, kan je 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water mengen en dit in het stoofpotje doen. Dan wordt het een wat dikkere saus. Mijn saus was na een half uurtje dik genoeg.

Recept: Kipstoofpotje

Recept: Kipstoofpotje

Recept: Kipstoofpotje

Recept: Kipstoofpotje

Tip 1: zorg ervoor dat je een pan gebruikt met een dikke bodem. Kookpannetjes zijn niet geschikt om in te stoven, dan zal alles aanbranden.
Tip 2: gebruik groente die je lekker vindt, hou je niet van champignons? Dan vervang je deze voor bijvoorbeeld sperziebonen.

Recept: Kipstoofpotje

Eetsmakelijk <3! Meer recepten vind je op Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Klinkt erg lekker! Zeker eens proberen :). Alleen laat je nergens in de bereidingswijze terug komen wanneer je de knoflook, tomaten en kruiden toe moet voegen. Of kijk ik er overheen?

    1. Hoi! Je hebt gelijk, staat er niet echt duidelijk. Tomaat en knoflook worden bij stap 3 groente toegevoegd. Voor de tomatenpuree voeg ik de kruiden toe zodat deze even kunnen meebakken. Dat komt de smaak ten goede.

Laat een antwoord achter aan Kirsty Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *