Search
Close this search box.

Recept: Kipsalon

 photo Kipsalon4_zpsw9pytkuo.png

Na het stappen is het vaste prik, naar de snackbar voor een kapsalon. Niet het beste eten voor de lijn, maar zó lekker na een aantal drankjes in de kroeg. Nu had ik wel eens gehoord van Kipsalon, een iets verantwoordelijkere variant die ook prima als avondeten te eten is. Nu met het mooie weer vond ik het de periode om hem uit te testen. Ik vind dit dan ook echt een lekker zomers recept om buiten op te eten.

 photo Kipsalon_zpseloeiswo.png

Wat heb je nodig?

  • 350 gram kipfilet
  • aardappelschijfjes
  • 100 gram sla
  • geraspte jonge kaas
  • komkommer
  • kip kruiden
  • knoflook saus

Je kan er ook nog andere groentes bij doen, maar ik hield het lekker simpel. Een tomaatje en paprika zijn er ook nog heel erg lekker bij. Hier hadden we met z’n tweeën ruim genoeg aan – maar het is wel allemaal op gekomen omdat het zo lekker was -.

 photo Kipsalon1_zpshf1o1mgq.png

Als eerst kruiden we de kip met kip kruiden, dit kan je ook doen op je eigen manier. En we bakken de aardappeltjes gaar.

 photo Kipsalon2_zpsfzu9uixu.png

Als ze bijna gaar zijn verwarmen we de oven voor op 200 graden. Als de kip en en aardappeltjes goed gaat zijn doen we ze in een ovenschaal. Ik had thuis een veel te grote schaal, vandaar dat het er wat karig uit ziet. Maar eerst doen we de aardappeltjes in de schaal en daarover de stukjes kip.

 photo Kipsalon3_zpslp2umvi2.png

Daarna natuurlijk een royale laag kaas. Ik koos voor jonge kaas omdat dit altijd lekker smelt. Na deze stap gaat de ovenschaal voor 10 tot 15 minuten in de oven. Hij is klaar wanneer de kaas goed gesmolten is.

 photo Kipsalon8_zpswd22mqdm.png

Ondertussen gaan we verder met de salade. Snijd de groentes in stukjes en verdeel ze door de sla. Als de oven klaar is kan de schaal uit de oven halen en verdeel je de salade over de rest van de schaal. Daarna nog even wat knoflook saus toevoegen en het is klaar om opgegeten te worden.

 photo Kipsalon5_zpsxusgiju6.png

Danny en ik vonden het beiden een verrassend lekker recept dat niet zo zwaar op de maag ligt voor de warme dagen buiten. Het is lekker snel klaar en makkelijk op te eten. Als het straks weer vaker mooi weer is weet ik zeker dat dit vaak op tafel komt te staan.

 photo Kipsalon7_zpsjiltz8hp.png

 photo Kipsalon6_zpschvcrihq.png

Ik zeg, eetsmakelijk! Als ik dit weer zo zie word het tijd dat ik het weer eens een keer plan om te maken. Misschien vanavond met het mooie weer!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

27 reacties

  1. Ja de Kipsalon heb ik ook wel eens gehad, maar ook ik vind hem zelf gemaakt lekkerder dan zo klef bij een zaakje vandaan. Voor ons was trouwens vaste prik altijd een Turkse Pizza, maar dan is Lelystad ook echt Turkse Pizza Central…. xxx Lucinda

  2. Oooh, dit lijkt me zo lekker! Ik denk dat ik mijn vriend hier ook heel blij mee kan maken, die eet volgens mij het liefst iedere dag kapsalon, haha.

  3. Ziet er heerlijk uit.
    Ik denk zelfs dat mijn kinderen dit wel heel lekker gaan vinden,ga dit zeker proberen te maken binnenkort!

  4. BEDANKT VOOR DIT HEERLIJKE RECEPT.WIJ HEBBEN HET NET OP EN MIJN MAN MAAKT VOLGENDE KEER DE DUBBELE HOEVEELHEID

Laat een antwoord achter aan Marianne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *