Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Kipballetjes met pesto

Recept: Kipballetjes met pesto

Door Annemieke – Heerlijke pesto kipballetjes voor bij de borrel of door de pastasaus. Ik at bijna altijd rundergehakt, maar omdat kippengehakt toch wel een stuk minder vet is, eet ik nu vaak kippengehakt. Mocht je wel liever rundergehakt gebruiken kan dat net zo goed hoor. Alhoewel kip en pesto natuurlijk wel een hemelse combinatie is. Meestal maak ik een grote portie en vries ik er een hoop in. Zo heb je er altijd een paar bij de hand!

Nu kon ik even niet zo heel makkelijk aan kip gehakt komen dus heb ik een kipfilet gebruikt en deze met de knoflook, pesto, kruiden en paneermeel in de blender gedaan. Dan heb je alles in 1 keer gemengd en heb je kippengehakt! Je hebt deze misschien al eens voorbij zien komen in een pasta recept. Ik maak ze ook wel eens als ik weet dat er veel visite komt! Hmm…

Wat heb je nodig?

 • 300 gram kippengehakt (of 300 gram kipfilet)
 • 2 handen paneermeel
 • 1 grote teen knoflook
 • hand geraspte mozzarella (je kan de mozzarella ook zelf raspen)
 • chilipeper naar smaak
 • 3 tl pesto
 • zout en peper

Voor één grote portie – 15 minuten

Recept: Kipballetjes met pesto

Zo doe je het: 

 1. Het maken van balletjes is natuurlijk het makkelijkste wat er is. Doe het gehakt in een kom met de paneermeel, knoflook, pesto, mozzarella en chilipeper en eventueel nog wat zout. Je kan ook de kipfilet in stukken snijden en met het teentje knoflook, mozzarella, peper, zout en pesto in de blender doen. Zet de blender aan, en balletjes draaien maar.
 2. Meng alles goed door elkaar. Voelt het nog te nat? Voeg dan wat paneermeel toe. Niet teveel natuurlijk want dan wordt het ontzettend droog.
 3. Draai balletjes van het gehakt.
 4. Bak dit in wat olie in een pan tot het gaar is. Ik maakte de balletjes dit keer voor een heerlijke romige pasta die snel online komt, en ook heb ik er een paar ingevroren!

Recept: Kipballetjes met pesto

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *