Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Kip Tandoori Wraps

Recept: Kip Tandoori Wraps

Door Annemieke – Heb je wel eens kip tandoori gegeten met rijst? Dan weet je dat tandoori kruiden heel erg lekker zijn. Op het station in Groningen kocht ik vroeger bij de broodzaak regelmatig een broodje kip tandoori. Dat vond ik zo ontzettend lekker! Ik zag laatst in de supermarkt een pakje staan voor kip tandoori wraps! Ik heb het pakje nog niet uitgeprobeerd, maar was meteen geïnspireerd om het zelf te gaan maken. Super lekker, makkelijk en ook nog gezond!

Recept: Kip Tandoori Wraps

Dit heb je nodig:

  • 4 wraps
  • 300 gram kip
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 eetlepel Tandoori kruiden (kant en klaar of zelfgemaakt (zie onderaan)
  • 1/2 bakje tomatenpuree
  • 1 paprika
  • 150 ijsbergsla

Voor de saus:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 rode ui
  • peper en zout, cayennepeper, (knoflookpoeder en uienpoeder, paprikapoeder optioneel)
  • paar druppeltjes citroensap

Tip: ik maak de tandoorikruiden zelf. Dit heb je dan nodig: 2 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl kaneel, 1 tl kruidnagel, 2 tl paprikapoeder, 1 tl chilipoeder, peper en zout.

Recept: Kip Tandoori Wraps

Recept: Kip Tandoori Wraps

Zo doe je het: 

  1. Snijd de kip in en blokjes. Snijd ook de knoflook, uien en paprika meteen.
  2. Die wat olijfolie in een pan en bak de kip zo goed als gaar. Doe dan de tomatenpuree en de knoflook erbij en laat eventjes 2 minuten meebakken.
  3. vervolgens voeg je de tandoori kruiden toe. Ook dit bak je een minuutje mee.
  4. Voeg de groenten toe (behalve de sla natuurlijk) en bak mee
  5. Maak het sausje:  meng de Griekse yoghurt met de peper, zout, gesnipperd rood uitje en citroensap. Voeg eventueel nog wat paprika en knoflookpoeder aan toe (optioneel).
  6. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Schep de tandoori wraps op door eerst het vlees over de wrap te verdelen, de saus, en dan de sla. Klaar zijn de tandoori wraps.

Recept: Kip Tandoori Wraps

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Lekker! Dit heb ik wel eens op van een toko, dat is denk ik stiekem nóg lekkerder, met die kip uit zo’n hete steenoven in die kruiden, nom nom nom! Maar klinkt wel als een goed alternatief!

Laat een antwoord achter aan Laura Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *