Search
Close this search box.

Recept: Kip Salsa Croissant Krans

 photo Kip8_zpsd7e719e0.png

Ik hou van Pinterest, mijn pinbook met lekker eten komt steeds voller te staan. Het bied ook fantastische inspiratie om zelf iets te maken. Ik kwam een leuke croissant krans tegen, gevuld met kip. Ik bedacht mijn eigen creatieve vulling en maakte er echt iets heerlijks van. En het is met een paar minuten – exclusief bakken – klaar!

 photo Kip_zpsaa588dde.png

Wat heb je nodig?

– 1 blikje croissant deeg voor 2 croissants
– 150 gram gerookte kip
– 1 uitje
– 2 eetlepels salsa saus
– 200 gram room kaas

Op de foto staan twee blikjes croissant deeg, want ik dacht dat ik te weinig had, maar het kon ook prima met één blikje.

 photo Kip1_zps6f10f01c.png

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en snij daarna de uitjes en kip in stukjes. Omdat de uitjes niet gefruit worden behouden ze hun sterke smaak. Snij ze daarom wel in fijne stukjes.

 photo Kip2_zps085dbec8.png

Doe alles in een kom en voeg daarna de twee eetlepels salsa saus toe en de roomkaas!

 photo Kip3_zpsa6265414.png

Meng alles even goed door elkaar en de vulling voor de krans is klaar!

 photo Kip4_zps94305405.png

Snij het croissant deeg in zes gelijke stukken. De eerste drie stukken zijn makkelijk omdat deze al en scheurrandje hebben en deze snij je vervolgens weer door de midden. Leg ze in een ster neer en houd er rekening dat overlapping is zodat de krans goed sluit.

 photo Kip5_zpsc622720e.png

Vul hem daarna met de vullig.

 photo Kip6_zpsd71b49ed.png

Daarna kan je hem flapje voor flapje dicht vouwen. Het deeg plakt lekker dus je kan het makkelijk dicht maken en in vorm brengen.

 photo Kip7_zps0d19c964.png

We bakken de croissant 15 minuten op 200 graden en dan is dit het resultaat, ziet het er niet fantastisch uit?

 photo Kip9_zps26dad4a7.png

 photo Kip10_zps2fcf563d.png

Het is echt heerlijk om als lunch te eten en dit is genoeg voor drie personen of leuk op te dienen als hartige taart. Ik zeg, eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

  1. Ik heb ooit een keer een salade gegeten met gerookte kip, was niet heel lekker. Bovendien roken mijn handen echt de dag erna nog naar de gerookte kip. Ik werd er gewoon misselijk van.. Dus ik denk dat ik de gerookte kip er maar uit laat en een ander vleesje erin doe haha. Maar echt, ik heb het al vaker gezegd; die recepten op jouw blog, liefde.

  2. Weet je wat me een goede vervanger voor de uien lijkt? (en minder sterk van smaak als je ze niet heel fijn kunt snijden) Prei of lente-ui :) Desalniettemin, super handig receptje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *