Door Annemieke – Ik ben de laatste tijd helemaal gek op kaas. Ik eet het overal op en tussen. Zo lekker. Kip parmezaan staat al een tijdje op mijn lijstje en eindelijk kwam ik er aan toe. Het is een makkelijk recept, maar kost wel wat meer tijd. Wel geef ik nog wat tips hoe je er minder lang over kan doen, handig als je wat minder tijd hebt. Ik at de kip parmezaan met wat gekookte pasta, tomatensaus en rucola.
Dit heb je nodig:
- 1 grote kipfilet
- 20 gram Parmezaanse kaas
- half bolletje mozzarella
- tomatensaus (ik maakte deze zelf met tomatenblokjes, groente en kruiden voor de pasta)
- 3 tl Italiaanse kruiden
- 3 handen paneermeel
- 3 handen bloem
- 1 ei
voor 2 personen- 40 minuten
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de kipfilet doormidden. Leg een stukje folie op de kip en sla deze plat.
- Pak 3 bordjes, 1 bordje voor de bloem, 1 bordje voor het ei, 1 bordje voor het paneermeel.
- Meng het paneermeel met Italiaanse kruiden en een snufje zout.
- Haal de kip eerst door het bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel.
- Zet een pan op het vuur en doe olie in de pan. Bak de kip rondom bruin en knapperig. Leg de kip dan in een ingevette ovenschaal.
- Maak ondertussen eventueel de tomatensaus of je koopt gezeefde tomaten en breng dit op smaak met wat kruiden. Verdeel een klein laagje tomatensaus over de kip, verdeel dan de Parmezaanse kaas over de kip en tot slot de mozzarella. Bak in de oven voor 15 minuutjes, tot de kaas gesmolten is.
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
2 reacties
Lindsey Beljaars
27 juli 2017 at 11:17Wat een top recept! Ik heb hem gelijk uitgeprint!
checkeredblouse
27 juli 2017 at 11:43Ziet er heel lekker uit! Leuk recept. Ik doe soms ook een kipfiletje opensnijde en daar plakjes tomaat en mozarella tussen leggen met een paar blaadjes basilicum ook heerlijk.