Door Annemieke – Eerder maakte al eens kofte in tomatensaus met gehakt, deze maakte ik na van de Knorr wereldgerechten. Nu is het tijd voor kip kofte! En hoe lekker ziet dit eruit?! Ik maakte het met een avocado salsa en frisse muntsaus. Heel erg lekker en ook makkelijk!
Dit heb je nodig:
- 300 gram kipgehakt
- 2 tl komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 uitje
- hand paneermeel
- 1 tl oregano
- 0,5 tl kaneelpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- gemengde rucola sla
- 200 ml Grieke yoghurt of magere kwark
- 4 pita broodjes
- 2 tenen knoflook
- 2 tl munt
- komkommer
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 1 rode ui
2 tot 3 personen – 30 minuten
Zo doe je het:
- Maak de kip kofte als volgt: doe het kip gehakt met de komijn, knoflook, gesneden uitje, paneermeel, oregano, paprikapoeder, kaneelpoeder en peper en zout bij elkaar in de kom. Meng dit tot een mooi geheel en maak er een soort van mini hamburgers van. Laat dit even op stijven in de koelkast terwijl je de saus maakt.
- Meng de Griekse yoghurt met zout, peper, 1 of 2 tenen knoflook en munt door elkaar heen.
- Snijd ook de komkommer en de tomaat in stukjes, net als de ui en de avocado.
- Meng de avocado met de ui, tomaat. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap (als je dat hebt).
- Verwarm de oven voor op 190 graden voor de pitabroodjes.
- Verhit wat olijf olie in een pan en bak de kip kofte gaar.
- Pak een pitabroodje, vul deze met de kip, avocado salsa, komkommer, sla en saus. Het wordt wel proppen in je kleine broodje maar dan heb je wel wat.
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
3 reacties
Lijkt me heerlijk!
Dit ziet er zo lekker uit ;-)
dit ga ik maken :D heerlijk