Search
Close this search box.

Recept: Kip Ketjap

Recept: Kip Ketjap

Door Annemieke – Als je dol bent op Chinees eten is dit zeker een gerechtje wat je gaat bevallen. Hoe chill is het als je het gewoon lekker makkelijk thuis kan maken. Deze kip ketjap maak je binnen mum van tijd thuis en is zo ontzettend lekker. Ik heb het gerechtje al 3 keer gemaakt sinds ik het 1,5 maand geleden voor het eerst maakte.

Recept: Kip Ketjap

Dit heb je nodig:

  • 1 grote ui
  • 300 gram kipdijfilet (dit gebruiken ze ook altijd bij de chinees)
  • 3 tenen knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl chilipeper
  • scheutje gembersiroop (of 2 tl gemberpoeder)
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 tl sambal
  • eventueel 1 eetlepel maizena om de saus te binden.

Voor 2 personen- 45 minuten

Recept: Kip Ketjap

Zo doe je het:

  1. Snijd de kip in kleinere stukjes en meng dit in een kom met wat peper, zout en 1 eetlepel ketjap. Zet dit voor een half uurtje in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen een ui.
  3. Als je een half uurtje verder bent verhit je wat olijfolie in een pan en bak je de kip gaar.
  4. Voeg dan ook de ui, sambal, de rest van de ketjap en een scheutje gembersiroop toe.
  5. Laat dit 10 minuten sudderen.
  6. Wil je de saus binden? Verdun wat maizena met 1 eetlepel water en doe dit bij de kip. Je krijgt nu een dikke saus.

Recept: Kip Ketjap

Eet de kip ketjap lekker met wat nasi en met kroepoek of cassave. Ook kan je eventueel wat geroosterde pinda’s over het gerechtje strooien. Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *