Door Annemieke – Risotto is een van mijn favoriete recepten. Vooral risotto met paddenstoelen. Zo lekker! Ik bedenk vaak een variant, en deze vond ik zo lekker dat ik het echt even op de blog moest delen! Risotto klinkt altijd best wel lastig, maar weet je?! Het kan echt bijna niet mis gaan als je er maar goed bij blijft.
Wat heb je nodig?
- 200 gr kipfilet in blokjes
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 100 gram champignons
- zakje rucola
- 200 gram risottorijst
- 2 blokjes kippen- of groentebouillon (aangemengd met 1 liter kokend water).
- 1 grote witte ui
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 tl koriander
- 2 tl chilipoeder (of minder als je niet van flink pittig houdt).
Tip: als je het lekker vindt zou je ook wat (verse) gember kunnen toevoegen, voor extra smaak is het heel lekker om één glas witte wijn door de risotto te doen.
Zo doe je het:
- Snijd de ui, champignons,prei, knoflook en rode paprika in kleinere stukjes.
- Maak de bouillon door water te koken en de blokjes toe te voegen zet op een zacht vuurtje zodat het goed heet blijft.
- Verhit wat olie in een grote pan met een dikke bodem en bak de ui en de knoflook eventjes aan.
- Doe de champignons, prei en paprika erbij bak dit kort aan. Dan doe je de rijst erbij en roer je dit even door.
- (Als je een glas witte wijn wil toevoegen doe dit dan nu, anders begin je gewoon met de bouillon). Blus af met een grote soeplepel bouillon. Dit gier je over de groenten en rijst. De bedoeling is dat de rijst net iets onder het bouillon staat. Nu blijf je roeren, tot je voelt dat de rijst de bouillon opgenomen heeft. Dit merk je doordat de vorm van de lepel in het eten blijft staan als je roert. Als dit gebeurd voeg je weer nieuwe bouillon toe en dit herhaal je totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Schep de rijst dan op, het hoort best wel nat te zijn, dus laat het niet helemaal droog koken.
- Garneer met rucola.
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
11 reacties
Het ziet er heerlijk uit!
Dit recept bewaar ik.
Xoxo
Dit ziet er echt super lekker uit! <3
Ooh dit ziet er ontzettend goed en lekker uit! Ik ga hem opslaan want dat gaat zeker een keertje van pas komen!
Opgeslagen! Ik hou echt van kip kerrie en volgens mij hebben we nog risottorijst staan!
Ik ben echt dol op risotto, maar deze variant kende ik nog niet. Ziet er heerlijk uit!
kip kerry maak ik altijd naar mijn eigen recept maar ga het eens combineren met risotto….wat ik overigens nog nooit gegeten heb hahah
Lijkt me erg lekker!
Risotti vinden wij erg lekker. Dit hebben wij nooit op
Klinkt zo lekker!
Misschien lees ik er wel totaal overheen hoor, maar bij welke stap voeg je de kipfilet eigenlijk toe?
Klinkt lekker… maar wanneer voeg je de kip de KERRIE (waar het toch eigenlijk over gaat) en de chilli toe??