Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Kip Jambalaya

Recept: Kip Jambalaya

Door Annemieke – Kip jambalaya had ik echt nog nooit van gehoord, tot ik weer eens in de supermarkt met m’n ziel onder m’n arm liep te bedenken wat ik nou weer moest eten. Ik zag het pakje, bekeek de ingrediënten en kreeg ontzettend veel zin om het zelf te maken. Ik ben namelijk dol op chorizo. Kip jambalaya is een (zuid) Amerikaans recept! Het resultaat was super lekker, en het is ook nog lekker makkelijk!

Recept: Kip Jambalaya

Dit heb je nodig voor 2-3 personen:

 • 200 gram kip
 • 130 gram chorizo
 • 1 groene paprika
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 200 gram rijst
 • 3-5 ml (kip of groente)bouillon
 • Cajunkruiden naar smaak (ik gebruik zeker een eetlepel).

Recept: Kip Jambalaya

Recept: Kip Jambalaya

Zo doe je het:

 1. Snijd de kip en de chorizo in stukjes.
 2. Snijd ook de ui, paprika, en de knoflook in stukjes.
 3. Bak de paprika, ui en knoflook in de pan aan. Doe na een paarminuten de kip en de chorizo erbij. Bak dit 5 minuten. De kip hoeft niet gaar te zijn. Voeg de cajunkruiden toe.
 4. Doe de tomatenpuree erbij, bak dit 2 minuten mee zodat deze kan ontzuren.
 5. Doe de rijst in de pan en doe meteen de bouillon erbij. Laat nu de rijst en de kip verder gaar koken, met de deksel schuin op de pan. Blijf roeren, en als de rijst niet gaar is doe je er meer bouillon bij.
 6. Na 15 minuten is de rijst gaar. En klaar is de Kip Jambalaya.

Recept: Kip Jambalaya

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

 1. Wij hebben m gemaakt zondag. Ik heb andere recepten gezocht om te vergelijken want 3-5 ml bouillon vond ik wat weinig om rijst in te koken. Uiteindelijk hebben we een halve liter water gedaan en dat was goed. Na een kwartier is dat drooggekookt en is de rijst goed. Op zich erg lekker, maar 1 eetlepel cajun kruiden is echt te veel vinden wij. Je hebt ook kruidige smaken van knoflook, ui en chorizo dan wordt het al snel te gekruid… volgende keer doen we minder cajun kruiden. Hopelijk is het dan echt lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *