Recept: Kip in Mosterdsaus

Recept: Kip in Mosterdsaus

Door Annemieke – Deze makkelijke kip in mosterdsaus heb je zo op tafel en heeft een heerlijke licht pittige smaak. Wel moet je natuurlijk van mosterd houden. Ik maakte deze nadat ik eigenlijk vrijwel niets in huis had en uiteindelijk is het hier echt een succesgerechtje geworden.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram kip
  • 1 bakje champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • crème fraîche naar smaak
  • 3 tl rozemarijn
  • peper naar smaak
  • 150 gram rijst

Recept: Kip in Mosterdsaus

Zo doe je het:

  1. Kook de rijst gaar.
  2. snijd de kip  en de champignons, paprika, ui en knoflook in stukjes.
  3. verhit olijfolie in de pan Voeg de ui, knoflook toe en laat dit meebakken.
  4. voeg dan ook de paprika en champignons toe. Bak dit nog 2-3 minuten.
  5.  voeg de mosterd, rozemarijn en peper toe en laat eventjes mee bakken.
  6. blus af met een glas witte wijn, wacht even 1 minuut en voeg dan de bouillon toe.
  7. voeg de kip toe en laat dit in de saus gaar koken, voeg eventueel bouillon toe als de saus te snel verdampt.
  8. Voeg tenslotte de crème fraîche toe en serveer de kip in mosterdsaus met rijst.

Recept: Kip in Mosterdsaus

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

  • Reply
    chucky1012
    25 oktober 2017 at 15:10

    Dit gerecht ziet er heerlijk uit ?

  • Reply
    Lindsey Beljaars
    25 oktober 2017 at 19:10

    Oh dit klinkt echt heerlijk!!

  • Reply
    Lies
    25 oktober 2017 at 21:35

    Wat ziet dat er goed uit en lijkt mij ook heel lekker! Ik ga het zeker onthouden om zelf eens te maken.

  • Reply
    Rachel
    26 oktober 2017 at 12:36

    Heerlijk!! ga het proberen!

  • Reply
    Caroline
    27 oktober 2017 at 17:34

    arme courgette, die wordt vergeten in de werkwijze…..

    • Reply
      Rom
      29 oktober 2017 at 17:36

      haha, dacht al zonet toen ik het aan het klaarmaken was!

    Laat een reactie achter op Rom Annuleer