Door Annemieke – Deze makkelijke kip in mosterdsaus heb je zo op tafel en heeft een heerlijke licht pittige smaak. Wel moet je natuurlijk van mosterd houden. Ik maakte deze nadat ik eigenlijk vrijwel niets in huis had en uiteindelijk is het hier echt een succesgerechtje geworden.
Dit heb je nodig:
- 200 gram kip
- 1 bakje champignons
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 glas witte wijn
- 200 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- crème fraîche naar smaak
- 3 tl rozemarijn
- peper naar smaak
- 150 gram rijst
Zo doe je het:
- Kook de rijst gaar.
- snijd de kip en de champignons, paprika, ui en knoflook in stukjes.
- verhit olijfolie in de pan Voeg de ui, knoflook toe en laat dit meebakken.
- voeg dan ook de paprika en champignons toe. Bak dit nog 2-3 minuten.
- voeg de mosterd, rozemarijn en peper toe en laat eventjes mee bakken.
- blus af met een glas witte wijn, wacht even 1 minuut en voeg dan de bouillon toe.
- voeg de kip toe en laat dit in de saus gaar koken, voeg eventueel bouillon toe als de saus te snel verdampt.
- Voeg tenslotte de crème fraîche toe en serveer de kip in mosterdsaus met rijst.
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
6 reacties
chucky1012
25 oktober 2017 at 15:10Dit gerecht ziet er heerlijk uit ?
Lindsey Beljaars
25 oktober 2017 at 19:10Oh dit klinkt echt heerlijk!!
Lies
25 oktober 2017 at 21:35Wat ziet dat er goed uit en lijkt mij ook heel lekker! Ik ga het zeker onthouden om zelf eens te maken.
Rachel
26 oktober 2017 at 12:36Heerlijk!! ga het proberen!
Caroline
27 oktober 2017 at 17:34arme courgette, die wordt vergeten in de werkwijze…..
Rom
29 oktober 2017 at 17:36haha, dacht al zonet toen ik het aan het klaarmaken was!