Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Kinder Bueno Tiramisu

Lief dagboek en lezeressen week 49

Alle Kinder Bueno lovers opgelet! Deze Kinder Bueno tiramisu ziet er misschien niet zo mooi uit als een traditionele Italiaanse  tiramisu maar de smaak doet er absoluut niet aan onder!  Ik bedoel: ‘’hallo, het is gemaakt van Kinder Bueno!’’ Mocht je dit jaar verantwoordelijk zijn voor het dessert met kerst, zou ik dit absoluut maken.

Lief dagboek en lezeressen week 49

Kinder Bueno Tiramisu recept

Heb je zin in iets lekkers en wil je ook iets feestelijks op tafel zetten? Dan is deze tiramisu gemaakt van onder andere chocolade en Kinder Bueno echt een feest voor op tafel. Je hebt helemaal niet veel ingrediënten nodig en het is ook nog eens gemakkelijk om te maken. Zoek een paar leuke glazen uit in de kast en maak feestelijke laagjes van de verschillende kleuren.

Ik zou zeggen, haal een wit voetje bij je gasten en maak deze overheerlijke Kinder Bueno tiramisu. Het is vast en zeker een geslaagd desert!

Lief dagboek en lezeressen week 49

Recept: Kinder Bueno Tiramisu

Kinder Bueno Tiramisu

Hou jij van Kinder Bueno én tiramisu? Dan zit je met dit recept aan het goede adres! Maak deze heerlijke Kinder Bueno tiramisu in leuke glaasjes en jij scoort echt punten bij je gasten. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gemakkelijk te maken.
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 verpakkingen Kinder Bueno
  • 200 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 50 gram witte chocolade
  • 75 gram melk chocolade
  • scheutje melk

Instructies
 

  • Klop de slagroom stijf en doe een derde van de slagroom in een apart bakje.
  • Doe 1 eetlepel mascarpone bij het een derde deel slagroom en meng dit goed totdat er al bijna een soort van mouse ontstaat.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie (of in de magnetron) en doe dit bij de mouse, roer goed door.
  • Doe nu 100 gram mascarpone bij de rest van de opgeklopte slagroom en meng hierbij de gesmolten melkchocolade. Je hebt nu zowel wittechocolade, als melkchocolade mouse.
  • Pak een glas en 1 staafje Kinder Bueno. Prak met een vork de Kinder Bueno plat en doe het in het glas, doe er ongeveer 1 tl melk bij, zo wordt de Kinder Bueno iets zachter.
  • Doe er een schep mouse van de melkchocolade bij, daarna een beetje van de witte chocolademousse, eindig met de bruine chocolade mouse en laat in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.
  • Garneer met nog wat stukjes Kinder Bueno. En klaar is de Kinder Bueno tiramisu.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Lief dagboek en lezeressen week 49

Eetsmakelijk <3

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *