Search
Close this search box.

Recept: Kerstkransjes

 photo Kerstkransjes5_zps2bff20b9.png

Deze kleine en lekkere koekjes maken mij rondom de feestdagen erg blij, kerstkransjes! Ze zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! Zoals jullie van mijn gewend zijn is dit weer een lekker en makkelijk recept waarbij je vast alles al in huis hebt. Laten we snel aan de slag gaan, want het is al bijna kerst!

Zelf super simpel kerstkransjes maken

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en bakken is vooral mijn favoriet. Super simpel om te maken zijn kerstkransjes en onderaan het artikel deel ik het hele recept! Online kun je heel veel steekvormpjes voor de kerstkransjes vinden.

Voor het bloem gebruikte ik 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel, je kan ook gewone suiker of witte basterdsuiker gebruiken, maar de lichtbruine basterdsuiker kleurt de koekjes mooi goudbruin.

Recept: Kerstkransjes

Kerstkransjes

Hoe leuk is het om je eigen kerstkransjes te maken? In dit super simpele, maar ook erg lekkere recept deel ik hoe jij de lekkerste kerstkransjes kunt maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram (room)boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • scheutje vanille aroma
  • amandelschaafsel
  • snuf zout

Instructies
 

  • Doe de boter, suiker, het zout, bloem, één ei en het vanille aroma in een beslagkom en maak hier een mooi en flexibel deeg van.
  • Als dit klaar is maak je hier een bal van en leg deze een uur te koelen in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot een plak van 5 mm op een ondergrond die ingesmeerd is met bloem zodat het deeg niet vast plakt.
  • Steek de kerstkransjes uit met een kerstkrans vormpje.
  • Leg de uitgestoken vormpjes op het bakpapier en bestrijk ze met wat ei en versier ze daarna met amandelschaafsel. Vooraf verwarm je de oven alvast op 175 graden.
  • Bak de kerstkransjes voor 15 minuten af op 175 graden in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
 photo Kerstkransjes1_zps8b5238fa.png

Instructies stap voor stap om kerstkransjes te maken

Doe de boter, suiker, het zout, bloem, één ei en het vanille aroma in een beslagkom en maak hier een mooi en flexibel deeg van. Als dit klaar is maak je hier een bal van en leg deze een uur te koelen in de koelkast. Ik had een beetje haast dus deed hem een half uur in de vriezer. Dit is voor het boter dat deze weer wat harder wordt, anders heb je heel erg plakkerig deeg waar je niet goed mee kunt werken.

 photo Kerstkransjes2_zpsffc288b8.png

Na een half uur pak ik de bal weer uit de vriezer en voorzie het aanrecht van een mooie laag bloem!

 photo Kerstkransjes3_zps29b02ad6.png

Tijd om de bal uit te rollen tot een plak van ongeveer 5 milimeter dik en de vormpjes uit te steken!

 photo Kerstkransjes4_zps81c5cfc7.png

Het deeg is genoeg voor twee volle bakplaten, dus houdt hier alvast rekening mee. Leg de uitgestoken vormpjes op het bakpapier en bestrijk ze met wat ei en versier ze daarna met amandelschaafsel. Vooraf verwarm je de oven alvast op 175 graden. Daarna gaan ze voor 15 minuutjes in de oven, hou ze wel goed in de gaten want ze worden vrij snel bruin!

 photo Kerstkransjes9_zps76459856.png

Geniet van het makkelijk kerstkransjes recept!

En klaar zijn de kerstkransjes, ze hebben een mooi kleurtje gekregen en zijn ook nog eens heel erg lekker knapperig geworden. Knapperig, maar niet hard, dat is precies wat we willen!

Zien ze er niet heerlijk uit? Het is ook leuk om ze bijvoorbeeld te versieren met grote stukjes suiker of met glazuur tekeningetjes te maken!

 photo Kerstkransjes8_zpsb5d28c89.png
 photo Kerstkransjes8_zpsb5d28c89.png
 photo Kerstkransjes11_zps6d36d618.png

Hebben jullie ook zin in kerstkransjes gekregen? Vast wel! Koop nou niet zo een pak uit de supermarkt en maak ze gewoon lekker zelf of met vriendinnen. Het is super leuk om te doen en ook nog eens heel erg lekker en vooral niet moeilijk! Eetsmakelijk alvast, ik weet zeker dat ze in de smaak vallen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit, zou er zo een aantal van kunnen verslinden. En ook makkelijker om zelf te maken dan ik dacht. Ik heb niet zo’n vormpje, maar dat zou het probleem niet moeten zijn. Je bakt echt leuke dingen elke keer, super leuk! xxx Lucinda

  2. Mmmmm dat ziet er zo heerlijk uit!
    Zo makkelijk om ze zelf te maken en ook te versieren met groene en rode spikkeltjes die je op kan eten ;-)
    Mooie foto’s en leuk geschreven.

    Ik wens jullie prachtige feestdagen en heel veel geluk samen in jullie huis Xoxo

  3. Heel leuk gedaan zien er lekker uit :D

    Ps: “Voor het bloem gebruikte ik 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel” denk niet dat die zin klopt of wel?

    x

Laat een antwoord achter aan Nicolish Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *