Deze kleine en lekkere koekjes maken mij rondom de feestdagen erg blij, kerstkransjes! Ze zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! Zoals jullie van mijn gewend zijn is dit weer een lekker en makkelijk recept waarbij je vast alles al in huis hebt. Laten we snel aan de slag gaan, want het is al bijna kerst!
Wat heb je nodig?
- 100 gram boter
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- snufje zout
- scheutje vanille aroma
- amandelschaafsel
Voor het bloem gebruikte ik 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel, je kan ook gewone suiker of witte basterdsuiker gebruiken, maar de lichtbruine basterdsuiker kleurt de koekjes mooi goudbruin.
Doe de boter, suiker, het zout, bloem, één ei en het vanille aroma in een beslagkom en maak hier een mooi en flexibel deeg van. Als dit klaar is maak je hier een bal van en leg deze een uur te koelen in de koelkast. Ik had een beetje haast dus deed hem een half uur in de vriezer. Dit is voor het boter dat deze weer wat harder wordt, anders heb je heel erg plakkerig deeg waar je niet goed mee kunt werken.
Na een half uur pak ik de bal weer uit de vriezer en voorzie het aanrecht van een mooie laag bloem!
Tijd om de bal uit te rollen tot een plak van ongeveer 5 milimeter dik en de vormpjes uit te steken!
Het deeg is genoeg voor twee volle bakplaten, dus houdt hier alvast rekening mee. Leg de uitgestoken vormpjes op het bakpapier en bestrijk ze met wat ei en versier ze daarna met amandelschaafsel. Vooraf verwarm je de oven alvast op 175 graden. Daarna gaan ze voor 15 minuutjes in de oven, hou ze wel goed in de gaten want ze worden vrij snel bruin!
En klaar zijn de kerstkransjes, ze hebben een mooi kleurtje gekregen en zijn ook nog eens heel erg lekker knapperig geworden. Knapperig, maar niet hard, dat is precies wat we willen!
Zien ze er niet heerlijk uit? Het is ook leuk om ze bijvoorbeeld te versieren met grote stukjes suiker of met glazuur tekeningetjes te maken!
Hmm, de koekjes kijken mij echt aan om opgegeten te worden, het amandelschaafsel maakt er wel echt een feestje van!
Hebben jullie ook zin in kerstkransjes gekregen? Vast wel! Koop nou niet zo een pak uit de supermarkt en maak ze gewoon lekker zelf of met vriendinnen. Het is super leuk om te doen en ook nog eens heel erg lekker en vooral niet moeilijk! Eetsmakelijk alvast, ik weet zeker dat ze in de smaak vallen!
20 reacties
lucindainwonderland
17 december 2014 at 06:26Ziet er heerlijk uit, zou er zo een aantal van kunnen verslinden. En ook makkelijker om zelf te maken dan ik dacht. Ik heb niet zo’n vormpje, maar dat zou het probleem niet moeten zijn. Je bakt echt leuke dingen elke keer, super leuk! xxx Lucinda
Beautydagboek
17 december 2014 at 07:14Oh wat lekker! Ze zien er ook heel goed uit. Ik hou enorm van dit soort koekjes, jummie! En je lay-out ziet er ook geweldig uit, het is heel erg mooi geworden.
chucky1012
17 december 2014 at 07:47Mmmmm dat ziet er zo heerlijk uit!
Zo makkelijk om ze zelf te maken en ook te versieren met groene en rode spikkeltjes die je op kan eten ;-)
Mooie foto’s en leuk geschreven.
Ik wens jullie prachtige feestdagen en heel veel geluk samen in jullie huis Xoxo
Anneloes
17 december 2014 at 07:59Mmm, ik ben gek op koekjes, en deze zien er echt heerlijk uit!
Kelly caresse
17 december 2014 at 08:52Mmm dat ziet er heerlijk uit, flinke complimenten voor de productfotografie en zelfgemaakte koekjes zijn gewoon het aller lekkerste!
Kelly
17 december 2014 at 08:53Hmm ik ben gek op kerstkransjes! Wat een prachtige foto’s! Je foto’s vind ik trouwens beter uitkomen in deze layout!!
Margot
17 december 2014 at 08:57Dat amandelschaafsel maakt het echt af!
xmmke
17 december 2014 at 09:17Dit ziet er weer zo mooi & lekker uit <3
Beautyjuf
17 december 2014 at 09:43Yummie! Dit ziet er erg feestelijk en lekker uit. Leuk om op een schaal neer te leggen tijdens de feestdagen en iedereen ervan te zien smullen.
dailycupofblablabla
17 december 2014 at 09:50Super cute! Ze zien er heerlijk uit. Ik ben er dol op en dit recept maakt een pak uit de winkel overbodig.
Selina (@Selienn)
17 december 2014 at 10:53Heerlijk! Krijg direct zin om aan de slag te gaan.
beautifulday4makeup
17 december 2014 at 11:21mmmm, wat lekker!
Jana
17 december 2014 at 12:09Mmm..Dit ziet er zo lekker uit :D Leuk voor dessert bij kerst :D
Kim
17 december 2014 at 12:47Dat ziet er echt heerlijk uit! Bij mij staan er nu Gingerbread koekjes in de oven, mmm. <3
Kiss & Make-up
17 december 2014 at 13:37Wat maak je toch altijd mooie food creaties!
pinkitnl
17 december 2014 at 14:03Heel leuk gedaan zien er lekker uit :D
Ps: “Voor het bloem gebruikte ik 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel” denk niet dat die zin klopt of wel?
x
Manon
17 december 2014 at 14:57mijn koekjes mislukken altijd maar ze zijn wel erg lekker hihi!
Nicolish
17 december 2014 at 17:29Wat een heerlijk recept. Kerstkransjes zijn mijn favoriete koekjes ever.
lasaha
27 december 2014 at 20:59Ziet er heerlijk uit. Kan je ze ook bakken in een andere vorm? Een ster of zo.
Joika
30 december 2014 at 12:48Hmmmm, ziet er heerlijk uit! Ga dit zeker eens uitproberen!