Recept: Kerstkransjes

 photo Kerstkransjes5_zps2bff20b9.png

Deze kleine en lekkere koekjes maken mij rondom de feestdagen erg blij, kerstkransjes! Ze zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! Zoals jullie van mijn gewend zijn is dit weer een lekker en makkelijk recept waarbij je vast alles al in huis hebt. Laten we snel aan de slag gaan, want het is al bijna kerst!

 photo Kerstkransjes_zpsfca881f2.png

Wat heb je nodig?

  • 100 gram boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • scheutje vanille aroma
  • amandelschaafsel

Voor het bloem gebruikte ik 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel, je kan ook gewone suiker of witte basterdsuiker gebruiken, maar de lichtbruine basterdsuiker kleurt de koekjes mooi goudbruin.

 photo Kerstkransjes1_zps8b5238fa.png

Doe de boter, suiker, het zout, bloem, één ei en het vanille aroma in een beslagkom en maak hier een mooi en flexibel deeg van. Als dit klaar is maak je hier een bal van en leg deze een uur te koelen in de koelkast. Ik had een beetje haast dus deed hem een half uur in de vriezer. Dit is voor het boter dat deze weer wat harder wordt, anders heb je heel erg plakkerig deeg waar je niet goed mee kunt werken.

 photo Kerstkransjes2_zpsffc288b8.png

Na een half uur pak ik de bal weer uit de vriezer en voorzie het aanrecht van een mooie laag bloem!

 photo Kerstkransjes3_zps29b02ad6.png

Tijd om de bal uit te rollen tot een plak van ongeveer 5 milimeter dik en de vormpjes uit te steken!

 photo Kerstkransjes4_zps81c5cfc7.png

Het deeg is genoeg voor twee volle bakplaten, dus houdt hier alvast rekening mee. Leg de uitgestoken vormpjes op het bakpapier en bestrijk ze met wat ei en versier ze daarna met amandelschaafsel. Vooraf verwarm je de oven alvast op 175 graden. Daarna gaan ze voor 15 minuutjes in de oven, hou ze wel goed in de gaten want ze worden vrij snel bruin!

 photo Kerstkransjes9_zps76459856.png

En klaar zijn de kerstkransjes, ze hebben een mooi kleurtje gekregen en zijn ook nog eens heel erg lekker knapperig geworden. Knapperig, maar niet hard, dat is precies wat we willen!

 photo Kerstkransjes7_zpsfe0ce84f.png

 photo Kerstkransjes8_zpsb5d28c89.png

Zien ze er niet heerlijk uit? Het is ook leuk om ze bijvoorbeeld te versieren met grote stukjes suiker of met glazuur tekeningetjes te maken!

 photo Kerstkransjes6_zps79597ac7.png

 photo Kerstkransjes8_zpsb5d28c89.png

Hmm, de koekjes kijken mij echt aan om opgegeten te worden, het amandelschaafsel maakt er wel echt een feestje van!

 photo Kerstkransjes11_zps6d36d618.png

Hebben jullie ook zin in kerstkransjes gekregen? Vast wel! Koop nou niet zo een pak uit de supermarkt en maak ze gewoon lekker zelf of met vriendinnen. Het is super leuk om te doen en ook nog eens heel erg lekker en vooral niet moeilijk! Eetsmakelijk alvast, ik weet zeker dat ze in de smaak vallen!

20 reacties

  • Reageren
    lucindainwonderland
    17 december 2014

    Ziet er heerlijk uit, zou er zo een aantal van kunnen verslinden. En ook makkelijker om zelf te maken dan ik dacht. Ik heb niet zo’n vormpje, maar dat zou het probleem niet moeten zijn. Je bakt echt leuke dingen elke keer, super leuk! xxx Lucinda

  • Reageren
    Beautydagboek
    17 december 2014

    Oh wat lekker! Ze zien er ook heel goed uit. Ik hou enorm van dit soort koekjes, jummie! En je lay-out ziet er ook geweldig uit, het is heel erg mooi geworden.

  • Reageren
    chucky1012
    17 december 2014

    Mmmmm dat ziet er zo heerlijk uit!
    Zo makkelijk om ze zelf te maken en ook te versieren met groene en rode spikkeltjes die je op kan eten ;-)
    Mooie foto’s en leuk geschreven.

    Ik wens jullie prachtige feestdagen en heel veel geluk samen in jullie huis Xoxo

  • Reageren
    Anneloes
    17 december 2014

    Mmm, ik ben gek op koekjes, en deze zien er echt heerlijk uit!

  • Reageren
    Kelly caresse
    17 december 2014

    Mmm dat ziet er heerlijk uit, flinke complimenten voor de productfotografie en zelfgemaakte koekjes zijn gewoon het aller lekkerste!

  • Reageren
    Kelly
    17 december 2014

    Hmm ik ben gek op kerstkransjes! Wat een prachtige foto’s! Je foto’s vind ik trouwens beter uitkomen in deze layout!!

  • Reageren
    Margot
    17 december 2014

    Dat amandelschaafsel maakt het echt af!

  • Reageren
    xmmke
    17 december 2014

    Dit ziet er weer zo mooi & lekker uit <3

  • Reageren
    Beautyjuf
    17 december 2014

    Yummie! Dit ziet er erg feestelijk en lekker uit. Leuk om op een schaal neer te leggen tijdens de feestdagen en iedereen ervan te zien smullen.

  • Reageren
    dailycupofblablabla
    17 december 2014

    Super cute! Ze zien er heerlijk uit. Ik ben er dol op en dit recept maakt een pak uit de winkel overbodig.

  • Reageren
    Selina (@Selienn)
    17 december 2014

    Heerlijk! Krijg direct zin om aan de slag te gaan.

  • Reageren
    beautifulday4makeup
    17 december 2014

    mmmm, wat lekker!

  • Reageren
    Jana
    17 december 2014

    Mmm..Dit ziet er zo lekker uit :D Leuk voor dessert bij kerst :D

  • Reageren
    Kim
    17 december 2014

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Bij mij staan er nu Gingerbread koekjes in de oven, mmm. <3

  • Reageren
    Kiss & Make-up
    17 december 2014

    Wat maak je toch altijd mooie food creaties!

  • Reageren
    pinkitnl
    17 december 2014

    Heel leuk gedaan zien er lekker uit :D

    Ps: “Voor het bloem gebruikte ik 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel” denk niet dat die zin klopt of wel?

    x

  • Reageren
    Manon
    17 december 2014

    mijn koekjes mislukken altijd maar ze zijn wel erg lekker hihi!

  • Reageren
    Nicolish
    17 december 2014

    Wat een heerlijk recept. Kerstkransjes zijn mijn favoriete koekjes ever.

  • Reageren
    lasaha
    27 december 2014

    Ziet er heerlijk uit. Kan je ze ook bakken in een andere vorm? Een ster of zo.

  • Reageren
    Joika
    30 december 2014

    Hmmmm, ziet er heerlijk uit! Ga dit zeker eens uitproberen!

  • Geef een reactie