Recept: Kerstkransjes

 photo Kerstkransjes5_zps2bff20b9.png

Deze kleine en lekkere koekjes maken mij rondom de feestdagen erg blij, kerstkransjes! Ze zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker! Zoals jullie van mijn gewend zijn is dit weer een lekker en makkelijk recept waarbij je vast alles al in huis hebt. Laten we snel aan de slag gaan, want het is al bijna kerst!

 photo Kerstkransjes_zpsfca881f2.png

Wat heb je nodig?

  • 100 gram boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • scheutje vanille aroma
  • amandelschaafsel

Voor het bloem gebruikte ik 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel, je kan ook gewone suiker of witte basterdsuiker gebruiken, maar de lichtbruine basterdsuiker kleurt de koekjes mooi goudbruin.

 photo Kerstkransjes1_zps8b5238fa.png

Doe de boter, suiker, het zout, bloem, één ei en het vanille aroma in een beslagkom en maak hier een mooi en flexibel deeg van. Als dit klaar is maak je hier een bal van en leg deze een uur te koelen in de koelkast. Ik had een beetje haast dus deed hem een half uur in de vriezer. Dit is voor het boter dat deze weer wat harder wordt, anders heb je heel erg plakkerig deeg waar je niet goed mee kunt werken.

 photo Kerstkransjes2_zpsffc288b8.png

Na een half uur pak ik de bal weer uit de vriezer en voorzie het aanrecht van een mooie laag bloem!

 photo Kerstkransjes3_zps29b02ad6.png

Tijd om de bal uit te rollen tot een plak van ongeveer 5 milimeter dik en de vormpjes uit te steken!

 photo Kerstkransjes4_zps81c5cfc7.png

Het deeg is genoeg voor twee volle bakplaten, dus houdt hier alvast rekening mee. Leg de uitgestoken vormpjes op het bakpapier en bestrijk ze met wat ei en versier ze daarna met amandelschaafsel. Vooraf verwarm je de oven alvast op 175 graden. Daarna gaan ze voor 15 minuutjes in de oven, hou ze wel goed in de gaten want ze worden vrij snel bruin!

 photo Kerstkransjes9_zps76459856.png

En klaar zijn de kerstkransjes, ze hebben een mooi kleurtje gekregen en zijn ook nog eens heel erg lekker knapperig geworden. Knapperig, maar niet hard, dat is precies wat we willen!

 photo Kerstkransjes8_zpsb5d28c89.png

Zien ze er niet heerlijk uit? Het is ook leuk om ze bijvoorbeeld te versieren met grote stukjes suiker of met glazuur tekeningetjes te maken!

 photo Kerstkransjes6_zps79597ac7.png

 photo Kerstkransjes8_zpsb5d28c89.png

Hmm, de koekjes kijken mij echt aan om opgegeten te worden, het amandelschaafsel maakt er wel echt een feestje van!

 photo Kerstkransjes11_zps6d36d618.png

Hebben jullie ook zin in kerstkransjes gekregen? Vast wel! Koop nou niet zo een pak uit de supermarkt en maak ze gewoon lekker zelf of met vriendinnen. Het is super leuk om te doen en ook nog eens heel erg lekker en vooral niet moeilijk! Eetsmakelijk alvast, ik weet zeker dat ze in de smaak vallen!

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

  • Reply
    lucindainwonderland
    17 december 2014 at 06:26

    Ziet er heerlijk uit, zou er zo een aantal van kunnen verslinden. En ook makkelijker om zelf te maken dan ik dacht. Ik heb niet zo’n vormpje, maar dat zou het probleem niet moeten zijn. Je bakt echt leuke dingen elke keer, super leuk! xxx Lucinda

  • Reply
    Beautydagboek
    17 december 2014 at 07:14

    Oh wat lekker! Ze zien er ook heel goed uit. Ik hou enorm van dit soort koekjes, jummie! En je lay-out ziet er ook geweldig uit, het is heel erg mooi geworden.

  • Reply
    chucky1012
    17 december 2014 at 07:47

    Mmmmm dat ziet er zo heerlijk uit!
    Zo makkelijk om ze zelf te maken en ook te versieren met groene en rode spikkeltjes die je op kan eten ;-)
    Mooie foto’s en leuk geschreven.

    Ik wens jullie prachtige feestdagen en heel veel geluk samen in jullie huis Xoxo

  • Reply
    Anneloes
    17 december 2014 at 07:59

    Mmm, ik ben gek op koekjes, en deze zien er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Kelly caresse
    17 december 2014 at 08:52

    Mmm dat ziet er heerlijk uit, flinke complimenten voor de productfotografie en zelfgemaakte koekjes zijn gewoon het aller lekkerste!

  • Reply
    Kelly
    17 december 2014 at 08:53

    Hmm ik ben gek op kerstkransjes! Wat een prachtige foto’s! Je foto’s vind ik trouwens beter uitkomen in deze layout!!

  • Reply
    Margot
    17 december 2014 at 08:57

    Dat amandelschaafsel maakt het echt af!

  • Reply
    xmmke
    17 december 2014 at 09:17

    Dit ziet er weer zo mooi & lekker uit <3

  • Reply
    Beautyjuf
    17 december 2014 at 09:43

    Yummie! Dit ziet er erg feestelijk en lekker uit. Leuk om op een schaal neer te leggen tijdens de feestdagen en iedereen ervan te zien smullen.

  • Reply
    dailycupofblablabla
    17 december 2014 at 09:50

    Super cute! Ze zien er heerlijk uit. Ik ben er dol op en dit recept maakt een pak uit de winkel overbodig.

  • Reply
    Selina (@Selienn)
    17 december 2014 at 10:53

    Heerlijk! Krijg direct zin om aan de slag te gaan.

  • Reply
    beautifulday4makeup
    17 december 2014 at 11:21

    mmmm, wat lekker!

  • Reply
    Jana
    17 december 2014 at 12:09

    Mmm..Dit ziet er zo lekker uit :D Leuk voor dessert bij kerst :D

  • Reply
    Kim
    17 december 2014 at 12:47

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Bij mij staan er nu Gingerbread koekjes in de oven, mmm. <3

  • Reply
    Kiss & Make-up
    17 december 2014 at 13:37

    Wat maak je toch altijd mooie food creaties!

  • Reply
    pinkitnl
    17 december 2014 at 14:03

    Heel leuk gedaan zien er lekker uit :D

    Ps: “Voor het bloem gebruikte ik 100 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel” denk niet dat die zin klopt of wel?

    x

  • Reply
    Manon
    17 december 2014 at 14:57

    mijn koekjes mislukken altijd maar ze zijn wel erg lekker hihi!

  • Reply
    Nicolish
    17 december 2014 at 17:29

    Wat een heerlijk recept. Kerstkransjes zijn mijn favoriete koekjes ever.

  • Reply
    lasaha
    27 december 2014 at 20:59

    Ziet er heerlijk uit. Kan je ze ook bakken in een andere vorm? Een ster of zo.

  • Reply
    Joika
    30 december 2014 at 12:48

    Hmmmm, ziet er heerlijk uit! Ga dit zeker eens uitproberen!

  • Laat een reactie achter