
Pannenkoeken, ik ben er dol op en ze zijn nog eens heel erg makkelijk zelf te maken. Alleen hebben jullie wel eens van Kaiserschmarren gehoord, dit is een recept uit Oostenrijk wat ook een soort van pannenkoek moet voorstellen alleen dan veel luchtiger en eigenlijk ook met rozijnen, maar die laten wij er thuis uit. Ik laat jullie zien hoe je nog lekkerder je pannenkoeken kunt maken op de kaiserschmarren manier!

Boodschappenlijstje:
– 200 gram bloem
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje bak poeder
– 2 zakjes vanille suiker
– 4 eieren
– 300 ml melk
– bakboter
– poedersuiker

- Scheid de eieren van elkaar en doe het eiwit in een aparte kom.
- Klop het eiwit stijf tot een vast geheel.
- Voeg hierna alle overige ingrdiënten behalve de boter en poedersuiker bij elkaar voor het beslag in een andere kom.
- Doe voorzichtig het opgeklopte eiwit bij het beslag en roer het voorzichtig door.
- Zet de pan op het vuur en laat een klontje boter in de pan smelten.
- Doe nu 2 soeplepels beslag in de pan.
- Laat het doorbakken tot de bovenkant droog is en draai hem om.
- Als je hem omgedraaid hebt, hak je de koek in kleine stukjes.
- Laat dit nog eventjes doorbakken voor een knapperig resultaat.
- Nu is hij klaar en kan het geserveerd worden. Doe er lekker veel poedersuiker overheen!

30 reacties
Desirée
9 juli 2012 at 10:42That looks YUMMEH! ^^
Marjolein
9 juli 2012 at 10:43Oww dat is zooo lekker! Heb meteen zin om dit klaar te maken, haha :D
Amy
9 juli 2012 at 10:45Dit is zo lekker! Eet het altijd in Oostenrijk als we op wintersport zijn!
RebeccaS
9 juli 2012 at 12:07Ja ik eet het ook altijd als we op wintersport zijn!!
charile
9 juli 2012 at 10:47Mmm lijkt me heerlijk :D
Lnnk
9 juli 2012 at 11:08Dat ziet er heerlijk uit!
Miranda
9 juli 2012 at 11:12Hmmm ziet er wel erg lekker uit:D En ook een duidelijke uitleg erbij , erg fijn;D
josianne
9 juli 2012 at 11:15Hmm, dit ziet er lekker uit. Ik ga het een keer proberen!
Tugce
9 juli 2012 at 11:49Oh dat ziet er heeeerlijk uit!
LinvanT
9 juli 2012 at 11:51Ik vind het lekkerder met rozijnen erdoorheen :) Mijn moeder bakte de pannenkoeken meestal aan 1 kant en deed ze daarna dubbel in een schaal en dan nog een half uurtje in de oven bij 175 graden denk ik. dan blijven ze luchtiger.
Lifesplash
9 juli 2012 at 12:02Mmm, klinkt lekker! Heb er wel eens van gehoord. Wat een mooie foto’s trouwens! :D
Dita
9 juli 2012 at 12:11Aahh klinkt heerlijk! Ben dol op pannenkoeken, dus dit is ook heerlijk zo te lezen
Samantha
9 juli 2012 at 12:16Ik heb er wel eens van gehoord, maar nog nooit zelf geprobeerd. Ziet er heerlijk uit!
Elise
9 juli 2012 at 12:29Mmm, deze zijn zo lekker! Ik ben verslaafd aan Kaiserschmarren, nomnomnom…
Imke
9 juli 2012 at 13:48Ziet er lekker uit. Toch maar een keer proberen.
Marieke
9 juli 2012 at 14:26Nom nom nom ! Zo lekker is dat. Vooral met poedersuiker en appelmoes. Haha.
Esmay
9 juli 2012 at 16:13Dit wil ik eten nu. <3
Janniek
9 juli 2012 at 16:20ziet er heeerlijk uit!
AnnaSophia
9 juli 2012 at 18:55Misschien eens proberen? Ik houd echt van pannenkoeken
Marielle
9 juli 2012 at 19:40Oee, dat lijkt me lekker zeg! :)
jana
9 juli 2012 at 19:48Ziet er lekker uit :D x
Nuria
9 juli 2012 at 22:09Ik ben gek op kaiserschmarren, heerlijk als ik wintersport ben! Dit ga ik zeker een keer maken!
Anouk
9 juli 2012 at 23:31aaaaaah bedankt voor het recept! Ik eet het altijd in oostenrijk, hmmmm!
lindsey
9 juli 2012 at 23:39Het eigeel ligt in de kom maar er staat eiwit. Welke is het nu haha. Of allebei?
Sue
10 juli 2012 at 12:31heerlijk!!!
TIP TIP TIP, kruidvat heeft nu duo voordeel op make-up!!!!
Lin
10 juli 2012 at 13:54Oeh, dat eet ik vaak op wintersport, echt zó lekker!
Dankje voor het recept, ik ga er thuis eens mee aan de slag!
Irene | Zusjes in Paradijs
10 juli 2012 at 16:35Dit at ik ook heel vaak toen we vroeger een aantal keer naar Oostenrijk op vakantie gingen! Het is zooo lekker, en dit wordt al helemaal duidelijk door de foto die je hebt gemaakt! Yum :)
Ann
10 juli 2012 at 20:25Ik ga binnen drie weken naar Oostenrijk, kijk er nu al naar uit om dit weer te eten!
Bonnie
14 juli 2012 at 13:43Heerlijk en dan met een flinke dosis appelmoes!
Mariel
16 juli 2012 at 17:48ziet er lekker uit!