Recept: Kaiserschmarren

Pannenkoeken, ik ben er dol op en ze zijn nog eens heel erg makkelijk zelf te maken. Alleen hebben jullie wel eens van Kaiserschmarren gehoord, dit is een recept uit Oostenrijk wat ook een soort van pannenkoek moet voorstellen alleen dan veel luchtiger en eigenlijk ook met rozijnen, maar die laten wij er thuis uit. Ik laat jullie zien hoe je nog lekkerder je pannenkoeken kunt maken op de kaiserschmarren manier!

Boodschappenlijstje:
– 200 gram bloem
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje bak poeder
– 2 zakjes vanille suiker
– 4 eieren
– 300 ml melk
– bakboter
– poedersuiker
  1. Scheid de eieren van elkaar en doe het eiwit in een aparte kom.
  2. Klop het eiwit stijf tot een vast geheel.
  3. Voeg hierna alle overige ingrdiënten behalve de boter en poedersuiker bij elkaar voor het beslag in een andere kom.
  4. Doe voorzichtig het opgeklopte eiwit bij het beslag en roer het voorzichtig door.
  5. Zet de pan op het vuur en laat een klontje boter in de pan smelten.
  6. Doe nu 2 soeplepels beslag in de pan.
  7. Laat het doorbakken tot de bovenkant droog is en draai hem om.
  8. Als je hem omgedraaid hebt, hak je de koek in kleine stukjes.
  9. Laat dit nog eventjes doorbakken voor een knapperig resultaat.
  10. Nu is hij klaar en kan het geserveerd worden. Doe er lekker veel poedersuiker overheen!

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

  • Reply
    Desirée
    9 juli 2012 at 10:42

    That looks YUMMEH! ^^

  • Reply
    Marjolein
    9 juli 2012 at 10:43

    Oww dat is zooo lekker! Heb meteen zin om dit klaar te maken, haha :D

  • Reply
    Amy
    9 juli 2012 at 10:45

    Dit is zo lekker! Eet het altijd in Oostenrijk als we op wintersport zijn!

    • Reply
      RebeccaS
      9 juli 2012 at 12:07

      Ja ik eet het ook altijd als we op wintersport zijn!!

  • Reply
    charile
    9 juli 2012 at 10:47

    Mmm lijkt me heerlijk :D

  • Reply
    Lnnk
    9 juli 2012 at 11:08

    Dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Miranda
    9 juli 2012 at 11:12

    Hmmm ziet er wel erg lekker uit:D En ook een duidelijke uitleg erbij , erg fijn;D

  • Reply
    josianne
    9 juli 2012 at 11:15

    Hmm, dit ziet er lekker uit. Ik ga het een keer proberen!

  • Reply
    Tugce
    9 juli 2012 at 11:49

    Oh dat ziet er heeeerlijk uit!

  • Reply
    LinvanT
    9 juli 2012 at 11:51

    Ik vind het lekkerder met rozijnen erdoorheen :) Mijn moeder bakte de pannenkoeken meestal aan 1 kant en deed ze daarna dubbel in een schaal en dan nog een half uurtje in de oven bij 175 graden denk ik. dan blijven ze luchtiger.

  • Reply
    Lifesplash
    9 juli 2012 at 12:02

    Mmm, klinkt lekker! Heb er wel eens van gehoord. Wat een mooie foto’s trouwens! :D

  • Reply
    Dita
    9 juli 2012 at 12:11

    Aahh klinkt heerlijk! Ben dol op pannenkoeken, dus dit is ook heerlijk zo te lezen

  • Reply
    Samantha
    9 juli 2012 at 12:16

    Ik heb er wel eens van gehoord, maar nog nooit zelf geprobeerd. Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Elise
    9 juli 2012 at 12:29

    Mmm, deze zijn zo lekker! Ik ben verslaafd aan Kaiserschmarren, nomnomnom…

  • Reply
    Imke
    9 juli 2012 at 13:48

    Ziet er lekker uit. Toch maar een keer proberen.

  • Reply
    Marieke
    9 juli 2012 at 14:26

    Nom nom nom ! Zo lekker is dat. Vooral met poedersuiker en appelmoes. Haha.

  • Reply
    Esmay
    9 juli 2012 at 16:13

    Dit wil ik eten nu. <3

  • Reply
    Janniek
    9 juli 2012 at 16:20

    ziet er heeerlijk uit!

  • Reply
    AnnaSophia
    9 juli 2012 at 18:55

    Misschien eens proberen? Ik houd echt van pannenkoeken

  • Reply
    Marielle
    9 juli 2012 at 19:40

    Oee, dat lijkt me lekker zeg! :)

  • Reply
    jana
    9 juli 2012 at 19:48

    Ziet er lekker uit :D x

  • Reply
    Nuria
    9 juli 2012 at 22:09

    Ik ben gek op kaiserschmarren, heerlijk als ik wintersport ben! Dit ga ik zeker een keer maken!

  • Reply
    Anouk
    9 juli 2012 at 23:31

    aaaaaah bedankt voor het recept! Ik eet het altijd in oostenrijk, hmmmm!

  • Reply
    lindsey
    9 juli 2012 at 23:39

    Het eigeel ligt in de kom maar er staat eiwit. Welke is het nu haha. Of allebei?

  • Reply
    Sue
    10 juli 2012 at 12:31

    heerlijk!!!

    TIP TIP TIP, kruidvat heeft nu duo voordeel op make-up!!!!

  • Reply
    Lin
    10 juli 2012 at 13:54

    Oeh, dat eet ik vaak op wintersport, echt zó lekker!
    Dankje voor het recept, ik ga er thuis eens mee aan de slag!

  • Reply
    Irene | Zusjes in Paradijs
    10 juli 2012 at 16:35

    Dit at ik ook heel vaak toen we vroeger een aantal keer naar Oostenrijk op vakantie gingen! Het is zooo lekker, en dit wordt al helemaal duidelijk door de foto die je hebt gemaakt! Yum :)

  • Reply
    Ann
    10 juli 2012 at 20:25

    Ik ga binnen drie weken naar Oostenrijk, kijk er nu al naar uit om dit weer te eten!

  • Reply
    Bonnie
    14 juli 2012 at 13:43

    Heerlijk en dan met een flinke dosis appelmoes!

  • Reply
    Mariel
    16 juli 2012 at 17:48

    ziet er lekker uit!

  • Laat een reactie achter