Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Jodenkoeken

Ik hoop dat je je cookies aan hebt staan, anders loop je het recept van deze heerlijke jodenkoeken mis! Ik ben gek op jodenkoeken, het liefste eet ik een hele bus in mijn eentje leeg. Omdat het eigenlijk hele simpele koekjes zijn besloot ik ze zelf eens te maken en met succes, deze koeken zijn super makkelijk zelf te maken en ook nog eens heel erg lekker!

 photo Jodenkoeken_zps115cb580.png

Wat heb je nodig?

– 200 gram boter
– 300 gram zeeuws bloem
– 100 gram witte basterd suiker
– 10 ml melk
– half zakje bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– 1 zakje vanille suiker

Zeeuwse bloem wilde ik al een tijdje kopen maar normaal kan je dat alleen bij de molen of bakker kopen, maar nu heeft de Albert Heijn het ook met de Heel Holland Bakt weken! Zeeuwse bloem zorgt ervoor dat je koekjes lekker bros worden en niet zo hard. Je kan het ook vervangen door gewone bloem maar dan worden de koekjes een stuk harder.

 photo Jodenkoeken1_zps1d75250c.png

Leg de boter eerst uit de koelkast en laat het een beetje op temperatuur komen. Snijd het vervolgens in blokjes en doe dit in een beslagkom. Voeg bij de boter ook de rest van de ingrediënten en dan kan het kneden beginnen! Kneed het tot een mooi glad en smeuïg deeg.

 photo Jodenkoeken2_zpsb6ab5f4b.png

Na dat je er een bal van hebt gemaakt pak je deze in met plasic folie en legt het deeg daarna een uur te rusten in de koelkast. Zo kan de boter weer hard worden en kan je het makkelijker uitrollen zonder dat het zo plakt.

 photo Jodenkoeken3_zps8ebb37eb.png

Doe wat meel op het aanrecht en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte en steek met een vormpje koekjes uit het deeg.

 photo Jodenkoeken4_zpsdc185847.png

Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 175 graden en leg de uitgestoken koekjes op het bakblik. Gebruik hieronder natuurlijk wel wat bakpapier. Daarna kunnen de koeken voor 18 minuten de oven in. Aangeraden werd 15 minuten maar wij vonden ze toen nog niet helemaal goed gaar, houd het dus even goed in de gaten.

 photo Jodenkoeken6_zpsb24a75e4.png

Als de koeken klaar zijn leg je ze op een rooster om goed af te koelen, wat je dan overhoudt zijn heerlijke brosse jodenkoeken!

 photo Jodenkoeken11_zps34abe67a.png

 photo Jodenkoeken12_zps4315d2c7.png

Ik kocht bij de Albert Heijn ook een koekjes stempel uit de Heel Holland Bakt collectie, super leuk om je koekjes hiermee te versieren!

 photo Jodenkoeken7_zps1aa33f70.png

 photo Jodenkoeken10_zps33d265c4.png

 photo Jodenkoeken9_zps30be1d92.png

Hmm! Dit recept is trouwens goed voor zo een 20 koekjes, dus voorlopig kun je genoeg jodenkoeken opeten! Wil je er minder maken, dan kun je natuurlijk het recept halveren!

 photo Jodenkoeken13_zps70ec8e36.png

 photo Jodenkoeken14_zps66b404c4.png

 photo Jodenkoeken15_zpse406e06b.png

Zo, dat was mijn geslaagde jodenkoeken experiment en het is echt ontzettend leuk en makkelijk om te maken! Eigenlijk heb je hiervoor alles wel in huis, alleen naar het Zeeuwse bloem moet je even zoeken, maar dat ligt nog 3 weken bij de Albert Heijn in de winkel dus ik zal zeker een pak voor de zekerheid inslaan! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

  1. Hè hè nu weet ik ook waar Zeeuws Bloem goed voor is.

    Ziet er lekker uit…ik durf het risico niet om dit te bakken. Concept je mag 1 koekje ken ik niet.

  2. Hartelijk dank voor het super recept. Wij zijn gek op jodenkoek en ik moet ook steeds naar Duitsland voor familie pakjes mee nemen. Super! En ik heb ze gisteren gebakken en heb een tip wegens het Zeeuws Bloem. Had ik niet in huis en heb mij herinnerd dat mijn moeder vroeger steeds de helft van gewone bloem heeft vervangen met maiszetmeel voor het bakken van wafels. Dus heb ik het ook geprobeerd. Ik heb 150 g tarwebloem genomen en 150 g maiszetmeel van Ruf. Ze zijn heerlijk broos geworden. Super recept :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *