Search
Close this search box.

Recept: Japanse luchtige cheesecake

Japanse Cheesecake3

Al jaren zie ik de luchtige Japanse Cotton cheesecake voorbij komen die je heel simpel kunt maken met maar drie ingredienten. Nou had ik lekker een weekend niets te doen en wel zin om iets te gaan bakken. Ik haalde de eieren, roomkaas en witte chocolade in huis door deze iconische Japanse Cotton cheesecake, want is hij echt zo lekker als iedereen zegt?

Drie ingrediënten Japanse Cotton Cheesecake

Er zijn al tig video’s en recepten over deze Japanse Cotton Cheesecake voorbij gekomen en ik volg de instructies van deze welbekende Youtube video. Eigenlijk kan het niet misgaan en ik ben heel benieuwd hoe ik het er vanaf breng. Want het bakken is nog wel een dingetje. Je moet deze cake in het water bakken en ook nog eens op verschillende temperaturen, dus ben benieuwd of dat goed gaat.

Wel goed om er even bij te vermelden is dat je géén grote springvorm voor dit recept moet gebruiken. Ik dacht ook al, drie eieren, wat roomkaas en witte chocolade maakt niet veel beslag. Ik heb hier dus een ronde ovenschaal voor gebruikt met een doorsnede van 16,5 centimeter. Ik heb die van mij ooit bij de Blokker gekocht en past ook precies in de Airfryer. Heb je geen kleine springvorm of ronde ovenschaal, dan zou je de ingrediënten kunnen verdubbelen, hou er dan wel rekening mee dat de baktijden ook kunnen afwijken.

Japanse Cheesecake

Mijn foto’s zijn helaas een beetje mislukt omdat ik met het eruit halen van de cheesecake een bord had gebruikt om hem eruit de draaien maar helaas bleef toen mijn bovenkant vastplakken aan het bord. Maar goed, je kunt nu wel mooi zien hoe luchtig de cake is geworden!

Japanse Cheesecake1
Japanse Cheesecake

Japanse Cotton Cheesecake

Deze Japanse Cotton Cheesecake stond al jaren op mijn lijstje om te maken. Het kan bijna niet mislukken want je hebt naar drie ingrediënten nodig om je Japanse cheesecake te kunnen maken. Het is even klungelen met het afbakken, maar daarna heb je echt een heerlijke cheesecake!
4.34 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Benodigdheden

 • Ovenschaal van 16,5 cm Je kunt ook een springvorm gebruiken van 16,5 cm

Ingrediënten
  

 • 3 eieren
 • 120 gram roomkaas
 • 120 gram witte chocolade
 • poedersuiker

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Mijn oven kon dat niet dus ik heb 180 graden gedaan (dit werkte ook prima).
 • Splits de eieren, smelt de witte chocolade en klopt met eiwit helemaal stijf.
 • In de kom met de eidooiers doen we de gesmolten witte chocolade en de roomkaas, mix tot een glad geheel.
 • Schep vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoorheen tot dat je een luchtig beslag krijgt.
 • Bekleed de hele springvorm met bakpapier, zowel de bodem als de zijkanten.
 • Vul de bakplaat met 1 tot 2 cm heet water of gebruik zoals ik een grote ovenschaal waar de springvorm/ronde ovenschaal in past. Dit is belangrijk voor tijdens het bakken.
 • Stort het mengsel in de beklede ovenschaal en tik een paar keer op het aanrecht zodat alle luchtbelletjes eruit gaan.
 • Zet de ovenschaal met het water en de ovenschaal/springvorm in de oven en bak voor 15 minuten de Japanse Cheesecake af op 170 graden.
 • Na 15 minuten bakken we de cheesecake vervolgens af op 160 graden gedurende 15 minuten.
 • Als je cheesecake erg wiebelig als je voorzichtig mee schud moet hij nog wat langer in de oven. Probeer het nog 5 tot 10 minuutjes op 150 graden.
 • Wanneer de oven klaar is laat je de cheesecake nog voor 15 tot 30 minuten in een warme oven rusten.
 • Garneer de cheesecake met een laagje poedersuiker!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Japanse Cheesecake2

Uit deze kleine Japanse Cotton Cheesecake kun je zes punten halen, ze zijn niet al te groot maar vullen ontzettend goed! Het is namelijk erg machtig door het ei, de roomkaas en de witte chocolade natuurlijk. Het is echt een heerlijk luchtige cheesecake en smelt echt op je tong! Simpel, maar heel erg lekker!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *