Recept: Italiaanse kipflapjes

 photo Italiaanse kipflapjes1_zpszdo1uw7v.jpg

Door Annemieke – Heb ik al eens gezegd dat ik eigenlijk dol ben op bladerdeeg?! Ik ben er namelijk echt gek op! Frikadelbroodjes, kaasbroodjes, saucijzenbroodjes kom maar op! Kan ik elke dag wel eten (doe ik niet hoor). Ik was opzoek naar een snack voor bij de soep, en wilde graag zelf iets maken. Dus maakte ik zelf Italiaanse kipflapjes! Super lekker, super makkelijk en heerlijk geschikt als snack, lunch, hapje op een feestje, of gewoon lekker bij het avond eten met een salade en wat gebakken krieltjes.

 photo Italiaanse kipflapjes2_zpsaltzo95d.jpg

Dit heb je nodig:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 kleine kipfilet
  • 1,5 eetlepel kruidenroomkaas
  • 1 rode ui
  • handje geraspte kaas
  • 3 zongedroogde tomaten
  •  paar blaadjes verse basilicum (of 1 tl gedroogde basilicum)
  • 3 zwarte olijven (optioneel, kan makkelijk weg gelaten worden).
  • 1 geklutst ei

Italiaanse kipflapjes – 30 minuten (inclusief oventijd)

 photo Italiaanse kipflapjes3_zpsonmjtyrt.jpg

 photo Italiaanse kipflapjes4_zpswxgxytph.jpg

 photo italiaanse kipflapjes5_zps3c0i6zsf.jpg

Zo doe je het:

  1. verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Ondertussen kook je de kip gaar in ongeveer 10 minuten in kokend water. Pluis de kip daarna met 2 vorken zodat je kleine stukjes krijgt.
  3. Doe de kip in een kom, doe daarbij de roomkaas en de basilicum.
  4. Snijd de ui, olijven en zongedroogde tomaten in kleine stukjes, doe dit bij het roomkaas mengsel.
  5. Meng er tot slot nog wat peper en wat geraspte kaas doorheen.
  6. pak een rond bakje en snijd het bladerdeeg uit zodat je een rondje krijgt (je zet het bakje op het bladerdeeg en drukt het door).
  7. Verdeel 1 eetlepel van het roomkaas mengsel op het bladerdeeg. Druk het bladerdeeg dicht en vouw het randje stukje voor stukje mooi naar binnen.
  8. Bestrijk met ei en bak in ongeveer 15 minuutjes af in de oven. Klaar zijn je Italiaanse kipflapjes.

 photo italiaanse kipflapjes_zpsmpabwz5t.jpg

Tip: voeg als je er van houdt nog een handje geroosterde pijnboompitten of 1 tl pesto aan toe!

Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

  • Reply
    Loes
    15 maart 2017 at 15:48

    Oh dit klinkt echt heel lekker! Ik heb nog bladerdeeg liggen, dus ga het eens proberen.

  • Reply
    Joyce - LemonyLifeNL
    15 maart 2017 at 15:59

    Oeh dit lijkt me erg lekker! Dit ga ik zeker eens uitproberen!

  • Reply
    Manon
    15 maart 2017 at 16:51

    Dit ziet er wel erg lekker uit

  • Reply
    Lotje
    15 maart 2017 at 18:15

    Ah dat ziet er heel lekker uit! X

  • Reply
    Kirsty
    15 maart 2017 at 18:35

    Dit klinkt erg lekker! En ik heb al een tijdje niks meer gemaakt met bladerdeeg, dus ik vind dat het wel weer een keer tijd is :)

  • Reply
    rachel
    15 maart 2017 at 18:39

    bladerdeeg en kip altijd goed :d lijkt me heerlijk

  • Reply
    chucky1012
    16 maart 2017 at 07:09

    Het klinkt zo heerlijk ;-)

  • Reply
    Sandra
    16 maart 2017 at 07:48

    Jummy dat ziet er echt heerlijk uit!

  • Reply
    Susan
    16 maart 2017 at 07:55

    Lijkt me echt super lekker!

  • Reply
    Irma
    16 maart 2017 at 14:15

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Even onthouden…

  • Laat een reactie achter op Loes Annuleer