Door Annemieke – Heb ik al eens gezegd dat ik eigenlijk dol ben op bladerdeeg?! Ik ben er namelijk echt gek op! Frikadelbroodjes, kaasbroodjes, saucijzenbroodjes kom maar op! Kan ik elke dag wel eten (doe ik niet hoor). Ik was opzoek naar een snack voor bij de soep, en wilde graag zelf iets maken. Dus maakte ik zelf Italiaanse kipflapjes! Super lekker, super makkelijk en heerlijk geschikt als snack, lunch, hapje op een feestje, of gewoon lekker bij het avond eten met een salade en wat gebakken krieltjes.
Dit heb je nodig:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 kleine kipfilet
- 1,5 eetlepel kruidenroomkaas
- 1 rode ui
- handje geraspte kaas
- 3 zongedroogde tomaten
- paar blaadjes verse basilicum (of 1 tl gedroogde basilicum)
- 3 zwarte olijven (optioneel, kan makkelijk weg gelaten worden).
- 1 geklutst ei
Italiaanse kipflapjes – 30 minuten (inclusief oventijd)
Zo doe je het:
- verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Ondertussen kook je de kip gaar in ongeveer 10 minuten in kokend water. Pluis de kip daarna met 2 vorken zodat je kleine stukjes krijgt.
- Doe de kip in een kom, doe daarbij de roomkaas en de basilicum.
- Snijd de ui, olijven en zongedroogde tomaten in kleine stukjes, doe dit bij het roomkaas mengsel.
- Meng er tot slot nog wat peper en wat geraspte kaas doorheen.
- pak een rond bakje en snijd het bladerdeeg uit zodat je een rondje krijgt (je zet het bakje op het bladerdeeg en drukt het door).
- Verdeel 1 eetlepel van het roomkaas mengsel op het bladerdeeg. Druk het bladerdeeg dicht en vouw het randje stukje voor stukje mooi naar binnen.
- Bestrijk met ei en bak in ongeveer 15 minuutjes af in de oven. Klaar zijn je Italiaanse kipflapjes.
Tip: voeg als je er van houdt nog een handje geroosterde pijnboompitten of 1 tl pesto aan toe!
Eetsmakelijk <3! Meer heerlijke recepten van Annemieke vind je op haar eigen blog Sweetlittlekitchen.
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
10 reacties
Loes
15 maart 2017 at 15:48Oh dit klinkt echt heel lekker! Ik heb nog bladerdeeg liggen, dus ga het eens proberen.
Joyce - LemonyLifeNL
15 maart 2017 at 15:59Oeh dit lijkt me erg lekker! Dit ga ik zeker eens uitproberen!
Manon
15 maart 2017 at 16:51Dit ziet er wel erg lekker uit
Lotje
15 maart 2017 at 18:15Ah dat ziet er heel lekker uit! X
Kirsty
15 maart 2017 at 18:35Dit klinkt erg lekker! En ik heb al een tijdje niks meer gemaakt met bladerdeeg, dus ik vind dat het wel weer een keer tijd is :)
rachel
15 maart 2017 at 18:39bladerdeeg en kip altijd goed :d lijkt me heerlijk
chucky1012
16 maart 2017 at 07:09Het klinkt zo heerlijk ;-)
Sandra
16 maart 2017 at 07:48Jummy dat ziet er echt heerlijk uit!
Susan
16 maart 2017 at 07:55Lijkt me echt super lekker!
Irma
16 maart 2017 at 14:15Dat ziet er echt heerlijk uit! Even onthouden…