Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Italiaans Plukbrood

Plukbrood

Ik had het al een tijdje in mijn hoofd om een keer een plukbrood te maken. Het leek me ontzettend makkelijk en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Ik besloot zelf maar wat te verzinnen met ‘Italiaanse’ ingrediënten en er iets lekkers van te maken en dat lukte. Dit was echt goddelijk en zo makkelijk te maken!

Ingrediënten Plukbrood

Wat heb je nodig?

– 1 potje pesto
– cherry tomaatjes
– ongesneden rond brood
– ham
– 2 bolletjes mozzarella

Haal het brood uit de verpakking en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Plukbrood

Zaag met een broodmes allemaal vierkantjes in het brood. Let op dat je dit tot aan de bodem doet maar niet doorzaagt, anders valt het brood uit elkaar.

Pluk brood

Nu gaan we met de pesto bezig. Ik gebruikte rode pesto en daar deed ik een heel potje van tussen het brood. Je kan het makkelijk aanbrengen met een theelepeltje. Breng het ook goed onderaan het brood aan.

 photo Plukbrood4_zps46343156.png

Daarna gaan we de gleufjes vullen met cherry tomaatjes, paprika was ook lekker geweest!

Plukbrood mozzarella

Daarna de mozzarella verdelen tussen de sneden. Ik heb hier maar 1 bolletje gebruikt omdat ik dacht dat het voldoende was. Maar achteraf had ik er toch beter twee kunnen gebruiken. Nu had ik vaak een stukje zonder mozzarella.

 photo Plukbrood6_zps825115a3.png

Als laatst de ham ertussen stoppen, je kan ook salami of tonijn gebruiken, het is maar net wat je lekker vind.

 photo Plukbrood7_zps470e57a2.png

Haal het bakblik tevoorschijn en doe daar wat bakpapier in. Ik zelf had het 6 minuten in de oven gedaan, maar dat was achteraf te kort. Ik wilde geen zwart brood dus heb het korter gedaan. Ik denk dat 10 minuten beter is op 180 graden.

Plukbrood uit de oven

En dan is het brood klaar, echt de smaak is geweldig en het is ontzettend makkelijk te maken! Voor 5 euro heb je een heerlijke lunch voor 4 personen op tafel staan! En het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

50 reacties

  1. Ik hou er zelf niet van als ik mijn eten moet ‘delen’ met allemaal hebberige/vuile handjes, maar op zich vind ik het wel een leuk recept :-)

  2. Damn, dat ziet er goddelijk uit, precies iets voor mij! Ook de ingrediënten, zou ik precies ook gebruiken. Ik ga dit deze week nog uitproberen hoor haha! Alles wat ik tot nu toe van jou heb gezien en nagemaakt heb, smaakte heerlijk!

  3. Het is een heerlijk recept waar je hoge ogen mee zal gooien maar… schijn bedriegt, je bent er langer mee bezig als je denkt. Goed opletten bij het insnijden!

  4. Je kunt allerlei ingrediënten combineren in een plukbrood… je kunt ook gewone kaas, cheddarkaas, groene pesto, bosuitjes, paprika gebruiken,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *