Recept: Hutspot met spekjes en appel

Hutspot is iets wat nou niet echt mijn favoriete gerecht is. Sorry mam, maar vroeger vond ik dit echt niet lekker. Ik had twee winterpenen over van de erwtensoep die ik had gemaakt en besloot na al die jaren toch eens de stoute schoenen aan te trekken en voor het eerst in mijn leven hutspot te maken. Alleen dan niet zoals mijn moeder het maakte met wortel, aardappel, ui en gehakt. Nee, ik wilde hutspot met spekjes, rookworst én appel! Ik kan je vertellen, dit is echt de lekkerste hutspot die ik ooit heb gehad!

Recept voor hutspot met spek en appel

Hutspot met alleen wortel, aardappel, ui en gehakt kun je me dus zeker niet voor wakker maken. Ik besloot het eens over een andere boeg te gooien en te experimenteren met ingredienten die ik nog thuis had. Er ligt hier altijd worst met spek in de koelkast wanneer het winter is en ik had nog wat overgebleven appels van de fruitbox op het werk op mijn aanrecht liggen. Waarom niet een lekker zoet appeltje toevoegen aan de hutspot, dat is toch best een goede combinatie?

En of dat een goede combinatie is. Ik bakte eerst even de spekjes krokant, voeg daarna de gesnipperde ui mee en bak deze ook glazig. De laatste minuten bak ik nog even een appel in stukjes gesneden mee en voeg een flinke scheut honing toe. Ik kan je vertellen, de geuren van al deze ingredienten bij elkaar ruiken echt fantastisch. En dit door de hutspot heen is ook echt een feestje. In geen tijden heb ik zó iets lekkers, maar ook simpels gegeten.

hutspot

Hutspot met spekjes en appel

Wil je de klassieke hutspot net even iets anders maken? Maak dan deze overheerlijke hutspot met spekjes, stukjes appel en honing. Een zoeter feestje voor op tafel en heel gemakkelijk te maken. Ik weet het zeker, iedereen smult hiervan.
4.43 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 750 gram kruimige aardappelen
 • 2 winterpenen
 • 1 ui
 • 1 appel
 • 1 rookworst
 • 300 gram spekreepjes
 • 1 eetlepel honing
 • 100 mililiter melk
 • zout + peper

Instructies
 

 • Schil de aardappels en wortels en snij deze in stukken. Breng deze aan de kook en kook ze gaar in ongeveer een half uur. Leg ook de rookworst in de pan om op te warmen.
 • Snij ondertussen de ui en appel in stukjes.
 • Bak de spekreepjes aan in een koekenpan met wat boter. Wanneer de spekjes doorbakken zijn voeg je de ui toe aan de pan.
 • Als de gesnipperde ui glazig is bak je kort de stukjes appel met de honing mee.
 • Wanneer de aardappels en wortels gaar zijn, giet je ze af. Stap met het peper en zout de aardappelen en wortels fijn. Voeg nog een beetje melk toe om het geheel wat romiger te maken.
 • Roer vervolgens de spekjes, ui en appel door de stamppot heen.
 • Serveer de hutspot uit met een lekker stuk rookworst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Ik zou zeggen, eetsmakelijk. De stamppot of hutspot staat binnen no time op tafel en de appel met honing maakt het net even wat anders. Het is wat zoeter, maar ik vind het echt een fantastisch lekkere combinatie. Ik denk dat de kinderen dit ook erg lekker vinden. Ik zou zeggen, probeer het recept snel uit!

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  chucky1012
  7 november 2023 at 07:53

  Yyummie dit ziet er echt heerlijk uit.
  Ik zal het ook eens maken.

  Xoxo

 • Reply
  Corena
  16 november 2023 at 17:28

  Heerlijk zeg, ik ga het ook maken.

 • Reply
  Heidi
  17 november 2023 at 09:18

  Haha wij hier in België noemen deze wortelstamp en hutspot is dan bij ons een soort maaltijdsoep met grappen en zo. Maar ziet er wel heerlijk uit.

 • Laat een reactie achter