Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Hutspot met spekjes en appel

Hutspot is iets wat nou niet echt mijn favoriete gerecht is. Sorry mam, maar vroeger vond ik dit echt niet lekker. Ik had twee winterpenen over van de erwtensoep die ik had gemaakt en besloot na al die jaren toch eens de stoute schoenen aan te trekken en voor het eerst in mijn leven hutspot te maken. Alleen dan niet zoals mijn moeder het maakte met wortel, aardappel, ui en gehakt. Nee, ik wilde hutspot met spekjes, rookworst én appel! Ik kan je vertellen, dit is echt de lekkerste hutspot die ik ooit heb gehad!

Recept voor hutspot met spek en appel

Hutspot met alleen wortel, aardappel, ui en gehakt kun je me dus zeker niet voor wakker maken. Ik besloot het eens over een andere boeg te gooien en te experimenteren met ingredienten die ik nog thuis had. Er ligt hier altijd worst met spek in de koelkast wanneer het winter is en ik had nog wat overgebleven appels van de fruitbox op het werk op mijn aanrecht liggen. Waarom niet een lekker zoet appeltje toevoegen aan de hutspot, dat is toch best een goede combinatie?

En of dat een goede combinatie is. Ik bakte eerst even de spekjes krokant, voeg daarna de gesnipperde ui mee en bak deze ook glazig. De laatste minuten bak ik nog even een appel in stukjes gesneden mee en voeg een flinke scheut honing toe. Ik kan je vertellen, de geuren van al deze ingredienten bij elkaar ruiken echt fantastisch. En dit door de hutspot heen is ook echt een feestje. In geen tijden heb ik zó iets lekkers, maar ook simpels gegeten.

hutspot

Hutspot met spekjes en appel

Wil je de klassieke hutspot net even iets anders maken? Maak dan deze overheerlijke hutspot met spekjes, stukjes appel en honing. Een zoeter feestje voor op tafel en heel gemakkelijk te maken. Ik weet het zeker, iedereen smult hiervan.
4.31 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 750 gram kruimige aardappelen
 • 2 winterpenen
 • 1 ui
 • 1 appel
 • 1 rookworst
 • 300 gram spekreepjes
 • 1 eetlepel honing
 • 100 mililiter melk
 • zout + peper

Instructies
 

 • Schil de aardappels en wortels en snij deze in stukken. Breng deze aan de kook en kook ze gaar in ongeveer een half uur. Leg ook de rookworst in de pan om op te warmen.
 • Snij ondertussen de ui en appel in stukjes.
 • Bak de spekreepjes aan in een koekenpan met wat boter. Wanneer de spekjes doorbakken zijn voeg je de ui toe aan de pan.
 • Als de gesnipperde ui glazig is bak je kort de stukjes appel met de honing mee.
 • Wanneer de aardappels en wortels gaar zijn, giet je ze af. Stap met het peper en zout de aardappelen en wortels fijn. Voeg nog een beetje melk toe om het geheel wat romiger te maken.
 • Roer vervolgens de spekjes, ui en appel door de stamppot heen.
 • Serveer de hutspot uit met een lekker stuk rookworst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Ik zou zeggen, eetsmakelijk. De stamppot of hutspot staat binnen no time op tafel en de appel met honing maakt het net even wat anders. Het is wat zoeter, maar ik vind het echt een fantastisch lekkere combinatie. Ik denk dat de kinderen dit ook erg lekker vinden. Ik zou zeggen, probeer het recept snel uit!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

 1. Hete bliksem is appel met aardappel . Vond hutspot stamppot wel lekker met winterpeen en uiten die vooregsnden waren en in zakken werden verkocht in de supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *