Misschien is het er niet echt weer voor, maar het is nog winter en ik vind dat het dan kan! Als je me ergens blij mee kan maken is het met een lekkere warme, goedgevulde kop snert! Misschien niet iedereen’s favoriete soepje vanwege het uiterlijk maar de smaak is heerlijk. Heb je nog nooit snert gehad of zelf gemaakt, vandaag leg ik uit hoe je heel makkelijk snert op tafel zet!
Wat heb je nodig?
– 3 liter water
– 500 gram spliterwten
– 2 uien
– winterwortel
– prei
– knolselderij
– 3 aardappels
– laurierblad
– peterselie
– 2 rookworsten
– peper en zout
Breng het water met de spliterwten en het laurierblad aan de kook. Als het gaat koken komt er veel schuim op de soep te gaan, schep dit schuim er met een lepel vanaf. Als het verder kookt zonder dat er nog weer schuim op komt is het goed. Snijd in de tussentijd de groentes in stukjes. Voeg deze nu aan de soep toe en maak het eventueel op smaak met peper en zout. Laat dit 1,5 tot 2 uur meekoken en je ziet dat het al een dikkere substantie word doordat de knolselderij, erwten en aardappels pap worden. Kook de rookworsten de laatste 15 minuten mee en haal ze er weer uit om ze vervolgens in plakjes te snijden. Doe daarna de plakjes rookworst weer in de soep en voeg ook de peterselie toe. Laat dit nog een paar minuutjes sudderen en dan is de soep klaar om gegeten te worden.
De soep is nu nog niet op zijn dikst, heb je dat liever wel? Laat hem dan een dagje in de koelkast staan en warm hem de volgende dag op. Dan heb je een heerlijk dikke en goed gevulde snert!
Van de week ga ik zeker weer een pan maken, ik vind het te lekker en van het weer trek ik me lekker niks aan. Ik verzin de kou en sneeuw er wel bij! Eet smakelijk!
❤
Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
15 reacties
Budgetproof.nl
19 februari 2014 at 15:03Ik houd niet van snert maar op jouw foto’s ziet het er eigenlijk heel yummy uit!
Rosa
19 februari 2014 at 15:05Ik vind die altijd heerlijk als ik hard gewerkt heb :)
Sheling
19 februari 2014 at 15:34Zo lekker! Vis altijd de stukjes worst eruit hihi xD
Tess Evea
19 februari 2014 at 15:39Dit klinkt zo lekker!
Sofie
19 februari 2014 at 15:49Ik eet het nooit, maar vind het best lekker!
Saskia
19 februari 2014 at 16:40Ik ben echt gek op erwtensoep, heerlijk!
dianneoverbeeke
19 februari 2014 at 16:44Niet mijn favoriet maar het ziet er op de foto’s heerlijk uit!!
inspiredbylifee
19 februari 2014 at 16:44NomNomNom!!! lekker!! liefs inspiiredbylife
Myrna
19 februari 2014 at 16:58Ik heb het nooit zelf gemaakt, meestal halen we het bij de slager, die maakt het vers en smaakt goed. Maar niets kan op tegen de erwtensoep die mijn oma vroeger maakte <3
Marissa
19 februari 2014 at 17:14Ik hou wel van erwtensoep, maar tegenwoordig kopen wij het meestal. Zelf gemaakt is natuurlijk lekkerder.
Eline
19 februari 2014 at 20:09lijkt me lekker!
lucindainwonderland
19 februari 2014 at 20:10Ik hou echt van snert die zo dik is dat je lepel er rechtop in blijft staan. Ik maak het nooit zelf, maar de slager in het dorp bij mijn moeder maakt de lekkerste, die je ook nog eens in kleine emmertjes mee krijgt. Heerlijkheid!
MySimplySpecial
19 februari 2014 at 20:20Ik hou wel van erwtensoep, al heb ik het nog nooit zelf gemaakt.
Hester
19 februari 2014 at 21:35Mijn moeder maakt het altijd en het is zo lekker! Uit blik vind ik echt niet lekker, maar zelfgemaakt en dan goed dik… Heerlijk!
Chantal
19 februari 2014 at 22:14Jummie, dat gaat er zeker op koude (of niet koude ;-)) winterdagen altijd in!