Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept: Heerlijk frisse kokos limoencake

Kokos limoencake

Ik ben echt gek op kokos en dan helemaal in combinatie met iets fris. Ik had nog een aantal limoenen over van een avondje gin tonics en ik had geen idee wat er nou mee moest. Ineens kreeg ik een goed idee, ik ga een kokos limoencake maken. Dit bleek een schot in de roos, want de cake was echt fantastisch lekker en is ook nog eens heel simpel te maken. Ben je benieuwd hoe je gemakkelijk een frisse kokos limoencake maakt, lees dan zeker even dit recept!

Kokos limoencake

Ik ben echt een sucker voor cake, ik vind het altijd super lekker. En het leukste vind ik nog wel het bakken ervan, je kan namelijk eindeloos combineren met verschillende ingrediënten. Mijn basisrecept blijft eigenlijk altijd hetzelfde, maar elke keer verzin ik wel weer een andere variant, met bijvoorbeeld kruiden, appelmoes of zelfs pepernoten. Ook deze kokos en limoen variant was weer een feestje. Heerlijk fris voor de lente en de zomer!

Kokos limoencake1
Kokos limoencake2

Kokos limoencake

Wil je een lekkere frisse cake met kokos en limoen maken? Dan moet je zeker deze kokos limoencake proberen. Super makkelijk om te maken en heerlijk fris!
4.58 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 200 gram zachte roomboter
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 4 eieren
 • 2 limoenen
 • 50 gram kokosrasp

Instructies
 

 • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
 • Verwarm de oven voor op 160 graden.
 • Doe de boter, suiker, zelfrijzend bakmeel, eieren, het sap van twee limoenen en de kokosrasp in een beslagkom en mix dit tot een glad geheel.
 • Bekleed de cakevorm met een bakpapiertje of vet hem goed in.
 • Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake af gedurende 55 minuten.
 • Check wanneer de cake klaar is met een satéprikker of hij gaar is. Blijft er nog wat aan de prikker plakken, dan is de cake nog niet gaar en doe je hem er nog 5 minuutjes in. Blijft er niets aan de satéprikker plakken, dan is de cake gaar!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Kokos limoencake2

Wat is eigenlijk jouw favoriete cake om te maken?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *