Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept: Hawaii Quiche

 photo Hawaii-quiche8_zps05db8d87.png

Bij de Albert Heijn waren de bakblikken in de aanbieding en dit was voor mijn hét moment om eens een keer een quiche te gaan maken. Thuis had ik hier geen bakblik voor en nu wel dankzij de leuke aanbieding! Ik besloot samen met mijn zusje een heerlijke hawaii quiche te maken en écht deze was super lekker en heel makkelijk om te maken!

 photo Hawaii-quiche_zps37699c67.png

Wat heb je nodig?

– 1 pak Koopmans Hartige Taart mix
– 50 gram boter
– 50 ml water
– zakje geraspte kaas
– 150 ml melk
– 3 eieren
– 350 gram kipfilet
– halve paprika
– 1 ui
– half blik ananas in stukjes
– 1 tl kerriepoeder

Je kan natuurlijk ook zelf de bodem maken van de quiche, maar zo een mix vonden wij net zo handig!

 photo Hawaii-quiche1_zpsbb377855.png

Verwarm de oven als eerst voor om 200 graden. Bak ondertussen de kipstukjes gaar in olie en voeg daarna de ui en paprika er aan toe. Snijd de ananas nog in wat kleinere stukjes en laat deze goed uitlekken. Ondertussen maken we het deeg door er wat water en boter aan de mix toe te voegen. Kneed het deeg goed en maak er een grote plak van. Smeer eerst de vorm goed in met boter en bedek met het deeg de quiche vorm, hij hadden helaas iets te weinig deeg voor deze grote vorm. Vul daarna de vorm met de vulling. Nu maken we de saus. Hier doen we de eieren, kerrie, kaas en melk doorheen, je kan ook crème fraise in plaats van melk gebruiken. Kluts dit goed door elkaar heen en schenk het over de vulling heen. Nu kan de quiche voor 45 minuten in de oven. Wij hadden hem er iets eerder uitgehaald omdat hij bijna donkerbruin was. Doe hem er dus eerst voor 35 minuten in en kijk dan of hij nog langer moet of niet.

 photo Hawaii-quiche2_zps807f9d8a.png

En dan is je quiche klaar! Deze is heerlijk groot en kan je ook opdienen als een hoofgerecht met bijvoorbeeld wat salade. Maar een puntje voor de lunch is ook erg lekker, want hij is vrij machtig!

 photo Hawaii-quiche3_zps3307535e.png

Deze vormen van de Albert Heijn zijn trouwens super handig, want de bodem kan je eruit halen daardoor je de quiche heel gemakkelijk uit de vorm krijgt!

 photo Hawaii-quiche5_zps524ca06e.png

 photo Hawaii-quiche6_zps3386a520.png

Hij ruikt echt heerlijk en dat is hij ook. Even iets anders dan alle andere quiches, maar de hawaii variant is zeker een aanrader, vooral omdat veel mensen gek zijn op ananas! Je zou je kip ook kunnen vervangen door hamblokjes.

 photo Hawaii-quiche7_zpsa696770c.png

Omdat ik het zo leuk vond om een quiche te maken heb ik nog veel meer verschillende vormen gekocht, jullie zullen dus zeker vaker quiche voorbij zien komen op de site, maar dan natuurlijk wel in een ander jasje.

 photo Hawaii-quiche4_zps2695c9f3.png

Maar voor nu, eetsmakelijk! Ik weet zeker dat deze quiche bij veel in de smaak zal vallen!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

  1. Oef, dat ziet er zeker goed uit. Ik heb zelf nog nooit een quiche gemaakt, dus eens zal toch echt de eerste keer moeten zijn. Zo’n vorm heb ik ook niet, dus even de Blokker leegroven is dan wel een must. Mooie foto’s ook! xxx Lucinda

  2. Hij zit in de oven hoor!! Wachten duurt lang als je trekt hebt… ;-)
    Bedankt voor het leuke (en vast ook lekkere) recept! Can’t wait!

  3. Je kan ook de deeg voor hartige taart gebruiken voor de bodem uit de diepvries. ( zij net zulke doosje als die van de bladerdeeg )

  4. Mijn dochter had deze quiche gemaakt voor haar groep 8 avond met de juffen. Hij is helemaal op gegaan! voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *